Psihoterapie: fiecare zi este un cadou, gandeste mereu pozitiv

10-11-2013
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Un bărbat în vârstă de 92 de ani, bărbierit proaspăt, pieptănat la fel, s-a îmbrăcat şi la ora 8 dimineaţa s-a pornit înspre azil. Soţia lui în vârsta de 70 de ani, nu de mult s-a stins din viaţă, şi din acest motiv bărbatul simte că e nevoit să-şi părăsească locuinţa. Stă în foaierul azilului aşteptând, zâmbeşte înspre noi atunci când îi spunem: camera dv. este pregătită. În timp ce mergem spre lift, îi povestesc pe scurt cum anume e camera lui, ce culoare are perdeaua şi cuvertura de pe pat, ce are în cameră.
- Foarte mult îmi place - spune el şi e încântat ca un copil de 8 ani, care acum urmează să primească prima lui cameră separată de la părinţi.
- Stimate Domn, încă nici nu aţi văzut camera, aşteptaţi un pic înainte să vă pronunţaţi - am răspuns eu.
- Nu are nimic dacă nu am văzut-o încă, spune el. Dacă această camera îmi place sau nu, nu depinde de mobilier sau decoraţii, ci depinde de cum vreau să o văd eu. Eu am decis deja în mintea mea, camera îmi place. Deciziile le aduc în fiecare dimineaţă imediat ce mă trezesc. Pot să iau decizia că îmi petrec ziua în pat şi încerc să enumăr câte extremităţi sau componente ale corpului meu nu funcţionează cum ar trebui, sau mă dor. Ori, pot să spun mulţumesc Domnului pentru tot şi pentru că mă pot mişca. Fiecare zi este un cadou, dacă pot să-mi deschid ochii, mă concentrez pe amintirile frumoase, amintiri pe care le-am adunat în de-alungul vieţii mele". Bătrâneţea, este ca şi un cont în bancă. Iei de acolo exact ce ai adunat! Vezi, sfatul meu este să aduni multă, multă fericire şi amintiri frumoase în contul tău de amintiri. Şi îţi multumesc că ţi-ai adus aportul la contul meu, unde eu şi azi tot strâng şi mai strâng - spuse omul învăţat.
8 comentarii
1
10-11-2013, ora 18:51
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Adevărat, recomand cartea Marţi cu murry, (Mitch Albom).
9
10-11-2013, ora 21:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Fiinţă scumpă ce eşti, Cristian Andrei Nica,
Habar nu aveam de existenţa cărţii recomandate de tine. Fii drăguţ, suflete, te rog, şi dă mai multe detalii cu privire la carte (ce subiect(e) concret(e) tratează, de pildă), dacă poţi şi vrei, bineînţeles. Dacă nu, nu-i nimic!

...
Sărut şi îmbrăţişez frăţeşte inima şi sufletul tău.
Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-ţi toate cele bune şi o noapte splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă în Dumnezeu şi lumină,
Mr. Nick
1
11-11-2013, ora 02:39
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Cu multă plăcere, V-am trimis mesaj.
0
17-08-2014, ora 01:15
lorelei_
Nu este medic/terapeut
lorelei_
Cateodata durerea provocata de moartea cuiva drag e atat de greu de suportat. Oare cat o sa mai dureze??
1
21-09-2014, ora 01:56
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
LORELEI esti din bocsa?legat de intrebarea ta durerea este diferita de la caz la caz, si timpul de vindecare este in functie de tine, de rolul pe care la jucat in viata ta cel decedat, la unele persoane trece mai repede la altii mai greu si la altii niciodata, altii chiar innebunesc de durere si tot restul vietii raman cu cel drag in minte si comportament.
9
23-10-2016, ora 15:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
De reținut:

Deciziile le aduc în fiecare dimineaţă imediat ce mă trezesc. Pot să iau decizia că îmi petrec ziua în pat şi încerc să enumăr câte extremităţi sau componente ale corpului meu nu funcţionează cum ar trebui, sau mă dor. Ori, pot să spun mulţumesc Domnului pentru tot şi pentru că mă pot mişca. Fiecare zi este un cadou, dacă pot să-mi deschid ochii, mă concentrez pe amintirile frumoase, amintiri pe care le-am adunat în de-alungul vieţii mele".
3
11-12-2016, ora 15:11
ARadulescu
Nu este medic/terapeut
ARadulescu
Cu siguranta este mai bine sa gandesti pozitiv, decat sa gandesti negativ...
2
16-02-2017, ora 13:46
teketeke
Nu este medic/terapeut
teketeke
Se spune ca suntem ceea ce gandim, sau ca ceea ce gandesti te asteapta. Un sambure de adevar exista in aceste zicale. Autosugestia negativa, de pilda, este reprezentativa in acest sens: daca spui timp de 30 de minute ca ti-e rau, chiar daca nu iti este, ai sanse foarte mari sa ti se faca rau, fiindca gandurile te influenteaza negresit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul