Psihoza

19-03-2017
elena55555
Nu este medic/terapeut
elena55555
Cat dureaza tratamentul unei psihoze aproximativ?
4 comentarii
0
19-03-2017, ora 16:19
Psiholog Cristina Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 2
Psiholog Cristina Stoian
Intrebarea dvs nu cred ca va putea primi un raspuns concret, din mai multe motive:
- termenul de "psihoza" este unul invechit si care definea un soi de "umbrela" cu mai multe tipuri de tulburari. Daca ati primit astfel de diagnostic de la un psihiatru, mai bine il schimbati cu un psihiatru mai la curent cu noile medicamente si termeni. Nu este insa obligatoriu ca un medic mai in varsta sa nu poata trata eficient tulburarea, doar pt ca inca o denumeste "psihoza" - nu asta am vrut sa spun, ci faptul ca e foarte important ca medicul sa fie deschis spre a recomanda medicamente din noua generatie, ele fiind net superioare calitativ, comparativ cu cele din prima generatie.
- indiferent de tipul tulburarii psihotice la care va refereati, nimeni nu va poate spune cat va dura tratamentul. Totusi, in functie de tipul tulburarii, durata si tipul tratamentului difera, evident.
Important este diagnosticul diferential, pentru ca in functie de el se prescrie tratamentul.

Mai multe informatii puteti citi tot aici pe site: http://www.romedic.ro/psihoza
0
19-03-2017, ora 16:21
Psiholog Cristina Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 2
Psiholog Cristina Stoian
Si adaug faptul ca psihoterapia cognitiv-comportamentala ajuta foarte mult in terapia acestor tulburari. E benefica pacientului, combinatia: psihiatrie-psihoterapie.
Sanatate!
0
19-03-2017, ora 20:14
elena55555
Nu este medic/terapeut
elena55555
Multumesc!
0
21-03-2017, ora 22:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dureaza o luna maxim doua sa iesiti din psihoza. Apoi tratamentul se ia pe termen lung redus, pentru a preintampina un alt episod psihotic. Dozele din spital nu sunt aceleasi cu cele pe care le luati acasa in principiu. Medicul psihiatru le va mai scadea.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomanda un Psihoterapeut sau cauta unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care va prezinta peste 2500 de terapeuti din Romania. Avantajul acestui site este ca pune mare pret pe recomandarile pacientilor. Gasiti prezentari detaliate ale serviciilor psihologice, cititi recomandari, va puteti programa online. In plus, exista o sectiune cu o multime de articole interesante si teste psihologice.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK