Psihoza depresiva sau din micsorarea medicatiei

05-03-2014
Toporash
Nu este medic/terapeut
Toporash
Buna la toti!
Ma numesc Sorin, am 25 de ani si de 3 saptamani ma aflu in Italia.Aici sunt linga parinti, inca nu m-am acomodat pe deplin, dar inceputul e bun.Spun asta pentru ca am schimbat mediul de trai monoton pe unul mai vivace si moral ma simt mai protejat si bine.Acum sa trec la gindul si intrebarea care vreau sa o adresez.In general ma simt bine, am energie placuta si dispozitie bunicica care este putin mai constanta.Totul decurge bine, incet dar bine.Impasul a inceput odata cu virsta majoratului, cind ca majoritatea tulburarilor specifice depresiilor sub mai multe forme, nu am acordat atentia si procedarea cuvenita.Depresia s-a intarit si tocmai mai tirziu am apelat la un medic psihiatru care mi-a spus ca e o depresie sub mai multe forme, bine sau mai putin bine nu stiu.Atunci am primit 2 medicamente, un neuroleptic si un antidepresant cu o doza potrivita as spune.Totul mergea nici bine nici rau timp de 2-3 ani.pina cind intr-o zi am hotarit sa opresc toata medicatia si...cu parere de rau am avut un episod psihotic.Mi-am revenit greusor si dupa aia din greseala mea am mai avut vre-o 3 internari la perioade nici mici nici mari de timp.Acum, dupa 1 an de remisie ma simt binisor, in parametri bunicei, dar trebuie sa mai iau tratamentul citiva ani, pina la incercarea da al stopa.Vreau sa v-a scriu ca la moment sun pe aceleasi medicamente ca la initierea tratamentului.Vreau sa v-a intreb daca putea fi depresie psihotica sau psihoza indusa de scaderea medicatiei prematur?.Multumesc frumos!
5 comentarii
0
15-03-2014, ora 10:25
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna ziua,

Va amintiti ce diagnostic v-a pus psihiatrul?
Cum se manifeste, in acest moment, simptomele dvs.?

psiholog Ana Badita
0
15-03-2014, ora 20:16
Toporash
Nu este medic/terapeut
Toporash
Buna ziua
Dna/Dra Ana Cristina, in primul rind multumesc ca mi-ati raspuns si felicitari cu sosirea primaverii!
Dupa prima internare m-i s-a pus diagnisticul de tulburare schizotipala.iar la a 2-a chizofrenie paranoidala.Cu placere am sa va spun ce si cum ma simt, multumesc pentru interesul de a ma ajuta.
Dorm c-am mult, dar totul depinde de cum imi fac regimul.Daca sunt c-am abatut am ginduri, de ex.de ce sunt asa, cind o sa-mi revin, cum as proceda la o intilnire, le-as spune ginduri toxice specifice depresiei, pentru ca am observat cind sunt in armonie, am ginduri placute.fac un pic diferenta dintre persoanele cu care interactionez ca ei vorbesc mai mult, zimbesc, pe cind eu simt cognitia putin intirziata, poate fi de la neurotransmitatori sau chiar si de la neuroleptic.Uneori ma tulbur la propriu si m-i se c-am atinteste privirea intr-un punct, dar nu e atit de grav pentru ca imi revin repede si fac tot posibilul sa ma restabilesc.Uneori mergind pe strada ma gindesc ce poate sa se intimple.Cam astea ma deranjeaza.
Imi place ca sunt calm, nu ma enervez, incerc sa glumesc din ce pot.Imi place ca am o acalmie in psihic.Inainte analizam fetele oamenilor acum sunt mai linistit si indiferent.Imi place si sunt multumit cind vorbesc ceva mai mult.Ma simt bine cind sunt sincer cu mine si cu oamenii.Mult imi doresc sa ma vindec, chiar daca trebuie sa treaca citiva ani de tratament.Sper ca nu e cronic si ca neurotransmitatorii o sa se restabileasca.Cu mult drag astept si urmatoarea parere a Dvs.Multumesc
0
16-03-2014, ora 13:49
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna ziua!

Va recomand sa urmati tratamentul prescris.
Pentru acele ganduri toxice, depresive, pe care le mentionati, si pentru cele anxioase, care va genereaza ingrijorari, puteti merge cu incredere la un psihoterapeut. Impreuna veti invata care sunt cauzele si cum sa procedati incat sa nu va mai afecteze sau sa se rareasca.
Psihoterapia este si mai eficienta in combinatie cu medicatia, mai ales in astfel de cazuri.

Mult succes!

psiholog Ana Badita
0
16-03-2014, ora 13:56
Toporash
Nu este medic/terapeut
Toporash
Buna ziua
Va multumesc mult pentru sfatul Dvs.O sa iau in considerare ce mi-ati scris.In general am sanse sa ma vindec pe deplin?Intr-adevr este vorba de schizo. sau depresie?Multumesc
0
16-03-2014, ora 14:05
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Din pacate nu va pot da un astfel de raspuns si nu pot oferi nici diagnostice aici, pe forum. Pot fi comorbiditati, depresie cu schizofrenie sau cu tulburare schizotipala (aceea este o tulb. de personalitate, ceea ce inseamna ca anumite trasaturi se manifestau inca din copilarie).
Nu am cules suficiente informatii, iar o evaluare serioasa se face prin interviuri fata in fata si teste scrise. Probabil ceea ce v-au facut psihiatrii deja.
Daca sunteti interesat, va poftesc la cabinetul meu din Cluj :)

Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: