psoriazis al scalpului

170 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›
0
19-08-2009, ora 10:29
LARION
Nu este medic/terapeut
LARION
Va multumesc din suflet !
0
20-08-2009, ora 17:51
Arrianaa
Nu este medic/terapeut
Arrianaa
Buna ziua d-nule doctor!

Astazi am fost la dr. pt ca aveam o pata la baza cefei spre scalp cu mancarime. Diagnostic: psoriazis vulgar.
Tratament prescris: 1.Locoid creme 2. Omega 3 3. Elocom crema. Nu prezint alte pete pe corp in afara de cea de la baza cefei. Am citit despre aceasta boala si am vazut ca nu exista un remediu DEFINITIV. Am vazut ca trebuie sa ti si un regim alimentar, sa nu te mai enervezi etc.

Problema este ca sunt peroana publica si traiesc din aparitiile media. Este posibil sa raman doar cu aceasta pata si sa nu imi mai apara nimic pe corp? Am citit ca este o boala foarte parsiva care recidiveaza cand crezi ca totul este bine. Ce imi recomandati?

Va multumesc mult!
0
20-08-2009, ora 18:28
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Eu nu cred ca este psoriazis!
Aplicati Diprosalic solutie, de 2 ori pe zi, timp de 7 zile si spalati-va pe cap cu Stieprox sampon, o data la 2 zile.
Dupa o saptamana spuneti-ne cum va simtiti!
0
21-08-2009, ora 00:11
Arrianaa
Nu este medic/terapeut
Arrianaa
Asta ar fi ceva de vis sa nu am aceasta boala... As vrea ca dvs sa aveti dreptate, aveti cumva cabinet in Bucuresti? Ca sa ma vedeti si dvs. Eu am fost la o faimoasa doctorita a carui nume incepe cu L ( cred ca stiti despre cine e vb) si cum mi-a ridicat parul 1 secunda sa uitat si a dat verdictul. Eu aveam aceasta pata micuta pe ceafa care cateodata ma manca (asta si din cauza ca am parul lung iar in B a fost foarte cald...si cand nu ai aer in masina sau in casa am transpirat foarte mult. Ceea ce mi s-a parut ca a declansat aceasta pata a fost faptul ca am stat cu vopseaua de par o ora la coafor si inevitabil mia pus si pe ceafa, pt ca in par nu am nimic... eu tot sper sa nu fie asa ceva si caut sa ma imbarbatez. Si cum sa fac, intrerup tratamentul ei si il fac pe cel prescris de dvs? Cel mai bine zic eu sa ma vedeti...sper sa aveti cabinet in B iar daca nu sa imi recomandati pe cineva. Va multumesc
0
26-08-2009, ora 15:57
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu, nu am cabinet in Bucuresti !
Daca urmati tratamentul recomandat de mine sau de altcineva este alegerea dvs!
0
28-08-2009, ora 11:55
Elish
Nu este medic/terapeut
Elish
Buna ziua! de imediat un an de zile am fost si eu diagnosticata cu psoriazis vulgar.Am fost internata o saptamana si de atunci am continuat tratamentul constand doar in solutie si crema dermovate, plus 10 injectii de moldamin.Deja mi-e groaza de solutia Dermovate...nu e o problema faptul ca am utilizat-o atata timp?banuiesc ca are si reactii adverse mai ales daca e singura solutie pe care o utilizez pe scalp.
0
28-08-2009, ora 12:00
Elish
Nu este medic/terapeut
Elish
ceea ce ma sperie mai tare e faptul ca am observat ca imi cade parul foarte tare...Astept un raspuns din partea Dv. Va multumesc!
0
30-08-2009, ora 13:13
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Dermovate nu se utilizeaza pe perioade asa de lungi de timp! ar trebui sa-l inlocuiti cu Diprosalic solutie si Selegel sampon.
0
02-09-2009, ora 23:00
cristina.m
Nu este medic/terapeut
cristina.m
Buna seara dl doctor!
De aprox. 3 ani am o afectiune a pielii capului; in zona cefei am o matreata severa si o mancarime ce se manifesta tot timpul, ceea ce ma deranjeaza foarte rau; pielea este rosiatica. Am consultat 3 medici si am fost diagnosticata cu dermatita seboreica, sebopsoriazis scalp, respectiv psoriazis scalp. La ultimul consult mi s-a spus ca exista si o eczema destul de mare. Am facut tratament cu Belosalic si Kortiol, o solutie preparata la farmacie pe baza de acid salicilic, Elosalic, picaturi Zyrtec, am folosit sampoanele Dercos Vichy si Squaphane. Nimic nu a imbunatatit situatia. Mancarimea este insuportabila, iar aceasta matreata este foarte inestetica. Mentionez si ca afectiunea a aparut la putin timp dupa o operatie laser de indepartare a unei alunite pe care o aveam dupa ureche, desi mi s-a spus ca nu are nicio legatura.
Va rog frumos sa-mi transmiteti o recomandare. Va multumesc!
0
03-09-2009, ora 17:38
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nici eu nu cred ca are legatura cu operatia!
0
24-09-2009, ora 14:33
andreeagrigore
Nu este medic/terapeut
andreeagrigore
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema serioasa la nivelul scalpului care se manifesta printr-un miros foarte neplacut, chiar si la cateva ore dupa spalarea parului.Din aceasta cauza sunt nevoita sa-mi spal parul la 2 zile, iar de curand am observat si aparitia matretii.Ce ar trebui sa fac in aceste conditii?

Va Multumesc!
0
05-10-2009, ora 22:06
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Un examen dermatologic!
0
06-11-2009, ora 14:11
dorinv
Nu este medic/terapeut
dorinv
Dorin, Dambovita 28 ani - Am o problema mai veche, de aproximativ 4-5 ani am probleme cu scalpul. In deosebi cand e schimbarea de vreme, vine iarna, vine si matreaza abundenta... mancarimi, pielea inrosita in zona de langa urechi... pe fata am pielea foarte uscata pe fata. Chiar si sprancenele sunt afectate de matreaza. De vre-o 3 ani folosesc sampon de la VICHY ceva pentru matreata nustiu cum se numeste... avea culoarea galbena si un miros nu foarte placut. Dupa utilizarea acestui sampon parca scalpul isi mai revenea insa oricum ramane destul de uscat. Acum inainte sa vina vreema rece am intrerupt tratamentul cu acel sampon si matreaza si mancarimea, zonele rosii am aparut din nou. Pe restul corpului nu se observa alte probleme. fata cu pielea foarte uscata, si scalpul cm am descris mai sus.

Va rog sa ma ajutati.
0
09-11-2009, ora 16:42
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Vezi raspunsul pentru Yonutz08.
0
03-12-2009, ora 23:06
tinu2009
Nu este medic/terapeut
tinu2009
Buna,

Am fost diagnosticat cu psoriazis al scalpului si mi s-a dat un tratament bazat pe aplicarea de 2 ori pe zi a solutiei Belosalic si luare unor tablete, nu le mai stiu exact numele. Dupa tratament totul a fost bine, dar la scurt timp scoarta si roseata a aparut iar. A trecut ceva vreme, iar parul a inceput sa si cada din zonele cu psoriazis.

Va rog sa-mi recomandati un tratament. Caderea parului e temporara sau permanenta?

Va multumesc,
Valentin
0
11-12-2009, ora 16:59
mimike
Nu este medic/terapeut
mimike
Buna.psoriasisul a aparut in viata mea de 4 ani, mai intai doar niste bubite, aposi peste 3 luni o proportie de 90% a corpului a fost acoperita de psoriasis.Datorita soarelui am scapat de simptome pana acum 3 luni cand am observat pe scalp in doua locuri ceva asemanator psoriasisului.credeam ca e doar o rana sau ceva dar nu mia disparut..pana in ziua de azi sau cam dezvoltat si incep sa devina foarte vizibile.pe corp nu am eruptii.dermatologul meu imi spunea sa ma spal cu Nizoral sampon.Imi puteti recomanda altceva, sau un tratament?multumesc pt raspuns..
0
11-12-2009, ora 20:22
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cititi recomandarile facute pana acum si veti gasi toate raspunsurile la intrebarile dvs!
0
22-12-2009, ora 13:48
Adriana23_84
Nu este medic/terapeut
Adriana23_84
Buna ziua
Observ sa sunt foarte multi oameni care sufera de aceasta afectiune si m-am gandit sa va impartasesc din experienta mea. Nu stiu daca va ajuta pe cineva, dar sper sa fie macar o raza de speranta pentru cei deznadajduiti acum.
Eu am fost diagnosticata cu psoriazis cand aveam in jur de 10 ani. Acum am 25. Se manifesta ca o matreata abundenta. Initial am tinut un regim alimentar foarte drastic (eliminare prajeli de toate felurile, dulciuri, sucuri acidulate si multe altele de acest fel); in plus, nu aveam voie sa ma expun la soare ( in primele luni de tratament, fiind vara, ieseam din casa doar cu o palarie pe cap, si asta dupa apusul soarelui); regimul acesta a durat un an, dupa care tatal meu a auzit de Cozac Plant si in cele din urma am ajuns la aceasta clinica (cred ca acesta e termenul corect). Mi-au dat un tratament pe baza de ceai si sirop (in fiecare zi de mai multe ori) pentru o perioada lunga de timp (din nou, vorbim de mai mult de un an). Regimul alimentar a continuat, dar nu mai era la fel de drastic. Stiu ca ceaiul si siropul erau pe baza de plante, cel putin asa erau ele promovate. Am recurs la aceasta solutie dupa ce parintii mei au incercat tot felul de tratamente dermatologice, creme si pastile care nu au avut niciun efect. In cele din urma simptomele bolii au disparut complet cam la 2 ani jumatede la diagnosticare. De atunci nu am mai avut nicio problema, nici matreata nu mai fac. Sunt absolut sigura ca a fost psoriazis si nu o afectiune asemanatoare pentru ca m-am plimbat pe la foarte multi doctori. Pentru mine a mers acest tratament, nu stiu daca acest Cozac mai exista in Romania, dar cred ca un efect decisiv l-au avut regimul pe care l-am tinut si expunerea minima la soare. In acea perioada nu existau la fel de multe optiuni de tratament ca acum. Eram si foarte mica, poate asta a contribuit la vindecarea mai rapida; oricum, a fost foarte greu, din cauza regimului nu aveam voie sa folosesc zahar si ceaiurile obligatorii mi le indulcea mama cu miere; dupa ce am scapat de regim si de boala, nu m-am mai atins de miere, pentru ca nu o mai suport.
Celor care se lupta cu aceasta boala nu pot decat sa le urez succes. A trecut foarte mult timp de cand m-am confruntat cu ea, dar mi-au ramas destul de adanc sapate in minte detaliile pe care vi le-am scris aici. Mai mult nu mai retin, din pacate, dar daca aveti vreo nelamurire, poate va pot ajuta.
0
25-12-2009, ora 22:21
mia95
Nu este medic/terapeut
mia95
Buna seara tuturor,
Sunt mama unei fetite de 14 ani si cu aprox.1an in urma i-a aparut in scalp ceafa o pata de culoare rosie de marimea unei monede, care s-a acoperit cu o scuama alba subtire. Mentionez ca are parul si tenul gras cu toate ca se spala la cap la 2 zile, iar seara face dusul zilnic. Medicul a ezitat in a pune un diagnostic, nescriind nimic pe reteta la rubrica diagnostic, iar cand am insistat a spus ca este parakeratoza scalp si a prescris in decursul anului diverse sampoane si creme: Nizoral, Squapfane, Elocom, Asorian, etc.Pe moment au aparut rezultate, numai ca acum pata s-a extins foarte mult in cap ceafa iar, puncte rosii i-au aparut si pe frunte, spate si piept.(fara scuame).Bratele si piciarele nu au nimic.Nu o mananca absolut deloc nici in cap, nici pe corp.Medicul i-a prescris acum 2 creme : 1 pe baza de acid salicilic si Ketoconazol, iar a 2 pe baza de acid salicilic si cignolin. Oare sa fie sporiazis, sau dermatita seboreica , sau ce.?????
Va rog pe toti cei care ma puteti ajuta cu un sfat, orice nu ezitati sa o faceti !! Fetita este si foarte emotiva, doreste sa aiba numai note foate bune, motiv pentru care este foarte stresata si uneori nervoasa. Poate va citi acest mesaj si dl doctor Dorin Mihalache pentru a-mi raspunde. Va multumesc !
0
03-01-2010, ora 11:22
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este posibil ca fetita dvs sa faca un psoriazis, insa diagnosticul corect nu se poate pune pe forum. Este necesar un consult dermatologic. Apelati si la parerea altui specialist decat cel care a examinat-o initial.
0
03-01-2010, ora 11:46
mia95
Nu este medic/terapeut
mia95
Multumesc pentru raspuns Dl.doctor. Fetitei i-am facut si o analiza de scuama scalp, rezultatul fiind : "Numeroase celule epiteliale de descuamatie, unele cu prezenta de numerosi blastospori intra si extracelulari si rare hife hialine." Poate fi o dovada a psoriazisului acest rezultat ?
Cu respect mia 95
0
03-01-2010, ora 11:54
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu !
Acest examen a decelat doar prezenta unei ciuperci care traieste in mod normal pe pielea noastra si se numeste Pitirosporum.
Acest examen este nul din punct de vedere a diagnosticului!
0
03-01-2010, ora 12:51
mia95
Nu este medic/terapeut
mia95
Multumesc, Dl.Doctor
0
05-01-2010, ora 19:42
emilian28
Nu este medic/terapeut
emilian28
buna ziua...vreau sa va rog si eu frumos dak puteti sa imi ziceti si mie dak exista vreun tratament cu randament complet pt psoriazis pe scalp...ma interesez pt cineva apropiat mie, stiu k a incercat diferite tratamente dar nimic nu a dat nici un rezultat...va rog mult spuneti-mi, chiar dak este scump tratamentul, exista ceva kre sa vindece total asa ceva?va multumesc
0
05-01-2010, ora 21:08
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Din pacate, cauza psoriazisului este inca neclara ! Ca urmare, nu exista inca un tratament care sa dea un "randament complet" !
0
12-01-2010, ora 17:19
GEOERGESCU ELI
Nu este medic/terapeut
GEOERGESCU ELI
BUNA SAEARA nu am psoriazis dar ma intereseaza subiectul ptca un prieten de fam il are a folosit solutie contra acneei spune ca a dat oarecaRE REZULTATE e BINE SAU NU cine i a recomandat a spus ca aceasta solutie curata pielea in profunzime va rog sa mi spuneti daca e corect ce face prietenul nstru Multumesc
0
12-01-2010, ora 19:21
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cum se numeste solutia?
0
15-01-2010, ora 22:19
Sanyi 1
Nu este medic/terapeut
Sanyi 1
Buna seara.
din multele medicamente care mi-au fost recomandate pentru psoriazis cea mai potrivita a fost o crema care nu contine grasime, unsoare ci este un fel de lotiune cu care se unge pata respeciva, acest medicament mi-a facut minuni se numeste ALPHOSYLE sticluta de 100g, se producea, am spus ca se producea in Italia dar din cat am aflat nu se mai produce, expunerea la soare m-a ajutat inca foarte mult dar din pacate pe timp de iarna iar apare, m-a dezamagit aceasta boala si parca nici nu mai vreau sa insist din cauza ca medicamentul care mi-a folosit cel mai bine nu se mai gaseste nicaeri in farmacie.
Va rog domnule doctor daca puteti recomanda un inlocuitor pentru acest medicament, substanta de baza: allantoina 2g extract de gudron 5g.
Va multumesc.
0
17-01-2010, ora 18:12
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
In acea lotiune substanta activa era gudronul.
In prezent nu prea se mai fabrica preparate pe baza de gudroane.
0
17-01-2010, ora 20:47
Sanyi 1
Nu este medic/terapeut
Sanyi 1
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra!
Ce medicament imi recomandati care sa fie aproape de cea amintit de mine?
Adaugă un comentariu / răspuns
170 comentarii 1 23 ..... 5 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Pierderea în greutate ar putea ameliora simptomele psoriazisului
  • FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului
  • Psoriazisul ar putea fi prevenit cu extractul de vanilie artificial
  • Tratamentul psoriazisului cu inhibitori PDE4
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  • Activitatea fizică redusă este asociată cu un risc crescut de psoriazis
  •