pt. specialist - analize, echo, probleme stomac, colon?

16-01-2009
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
Buna ziua,
Am efecutat in sept analizele gratuite respectiv in data de 3 sept 2008, ora 8.30: hemoleucograma cu WBC: 8.7 ( ne= 5.6, Ly=2.7in mare), RBC= 5.6, PLT=220, HGB=17.1, normale toate), biochimie cu TGP=193, Chol=246, Trigliceride=220, glicemia 107, uree si creatinina normale. Medicul de familie a zis ca e posibil o incarcare grasa a ficatului sau hepatita cu trimitere la gastro si hepatologie.

Istoric medical:
- 2000 - operatie picior ca urmare a taierii intr-o sticla...fara influente;
- jena de 4-5 ani in partea stanga a abdomenului superior, care cedau dupa defecatie si odihna, accentuate dupa o constipatie dobandita in urma alimentatiei cu alimente uscate.si fortarii defecatiei.
- efectuare ecograf in sept oct 2007, din cauza jenei in stanga, raspunsul dr internist dupa palapre si ecograf fiind ca nu am nimic la organele interne ci doar gaze pe intestin care se aduna in stanga sus la unghiul splenic si apasa acolo gazele, de unde si jena mea.
- iunie iulie 2008 - dureri stomac, parca parca imi strangea cineva stomacul, m-a durut vreo 3 zile, am luat contrloc si nospa si mi-a trecut, de atunci nu m-a mai durut;
- ameteala permanenta, parca as fi consumat o cantitate de alcool, lipsa motivatie si concetrare, din sept oct 2008 aparuta dupa un aflare unei vesti eronate legate de analizele de mai sus( in loc de glicemie la limita normalului s-a inteles leucemie).
- jena in partea dreapta superioara a abdomenului, aparuta din 30.11.2008.

Dupa efectuarea analizelor de mai sus si in urma unei erori de comunicare, medic de familie - ruda - eu, in luna sept am suferit sa spun asa un soc nervos cum ca as avea leucemie.dupa lamurirea problemei, consultare internet, discutii cu MF m-am mai linistit dar am ramas cu acest dubiu si pana azi.

Am efectuat din nou analizele la sange si biochimie pt a elimina suspicinea hepatitea cat si a bolii inexistente.
23 set 2008, ora 17.00, tensiune 15 cu 9 ( in loc de 13 cu 7)- WBC=10.7 (cu Gr 6.9 si Ly=2.7, restul Ba si Eo in normal), RBC=5.5, PLT =230, HGB=16.8, si restul normale toate), TGP=68 - limita laborator 70, TGO - 32 limita laborator 50, Glicemie 102, Trig 122, Chol 149, uree, creatinina, ca, fe, birubilinele toate normale. Verdict: nu am nimic, nici macar hepatita, s-a gresit analizele facute prima data la biochimie.
In mintea mea ramane suspiciunea ca as avea leucemie...bazandu-ma pe WBC=10.4. Incep sa am o stare de tensiune si sa ametesc usor. Jena in partea stanga incepe sa predomine si sa ma gandesc la ea tot timpul la ea, precum si leucemie.

Am decis ca sa consult un medic chirurg ca sa lamuresc problema cu jena in stanga.
13 oct 2008, ora 17.30
Ii prezint istoricul meu si analizele facute si decide sa faca alte analize si sa ma palpeze. La palpare nu am nimic.
La analize WBC=11.4 (cu Gr 7.5 si Ly=3.3 restul Ba si Eo in normal), RBC=5.48 PLT =185( am impresia ca de la garou valorile mai scazute...ca nu prea gasea vena sa imi recolteze), HGB=16.87 si restul normale toate), TGP=68- limita laborator 70, TGO - 28 limita laborator 50, GGT - 82 limita 76 - singura iesita din normal, fosfaza alcalina 87 - limita 126, si LDH, uree, creatina, calciu, fier, birubiline in limite normale si ele, Glicemie 96, Trig 128, Chol 183. Am efectuat si raza la plamani..si a iesit normala. Verdict: sanatos si sa stau linistit si sa mananc.

Starea de ameteala continua precum si jena. Decid sa merg la neurolog, oftalmolog, orelist.
16 oct 2008 - consult oftalmolog, rezulatat astigmatism la ochiul drept de plus 0.5.
23 oct 2008 - consul neurolog si zice ca nu e nimic.dar pt siguranta sa fac un CT la cap.
24 oct 2008- consult ORL ist, rezultat normal, deviatie de sept.
02.11.2008 - efectuez Ct, rezultat CT normal si o sinuzita maxilar stanga de care eu nu stiam.

Ameteala inca mai este precum si jena si intervine din 30.11.2008 si intepaturi, mai rare, sub forma de arsura si dupa care trece in parte superioara a abdomenului dreapta.
Decid sa fac un ecograf.
In 3 decembrie - ecograf cu rezultatul urmator: aerocolie importanta, ficat la limta superioara a normalului (5.6), omogen, fara leziuni, reflexivitate normala, calcul rinichi dreapta de 3 mm, restul normal la amandoi, splina 12 cm, aspect normal, pancreas cu aspect eco normal, colecist cu pereti supli destins.Totul ok.
Merg la un dr gastroenteorolog se uita pe analize si rezultatele la eco, discutam de istoric, ma chestioneaza despre starea de sanatate...si decide ca am colon iritabil si imi da spaspomen.

Starea actuala: ameteala usoara dar tot persistenta, jena in stanga este la locul ei, iar in dreapta din cand in cand ma inteapa.
Va rog sa-mi spuneti daca as putea fi suspect de ceva si ce analize sa fac ( Ct abdominal, endoscopie, colonscopie, transzit baritat, hemoleucograma, puctie medulara, markeri hepatici) pentru un diagnostic corect. Sa fie toate aceste lucruri puse pe seama unei mentalitati mai prapastioase...ca a drobului de sare, a stresului si a socului unei vesti neplacute, a sedentarismului sau a alimentatiei?

Mentionez ca sunt barbat, am 28 ani, 187 cm, aprox.90 kg, fost fumator, cosumator ocazional de alcool, mananc bine si orice, cu masura. Scaun 1 data pe zi.
De 2 ani am o munca de birou, ceea ce ma face sa stau cate 8-9 ore in fata calculatorului.

Va multumesc pentru rabdare!
2 comentarii
0
07-10-2009, ora 17:10
cvm
Nu este medic/terapeut
cvm
Buna ziua.
Am probleme cu constipatia de 6-7 ani.La inceput am folosit dulcolax 1seara dupa care intestinele sau stomacul sa obisnuit cu el am inceput sa iau 2-3 pina mi-am ars stomacul cu dulcolax.acu nu is mai face efect dulcolaxul tre sa iau alte laxante pt. a avea scaun.am incercat multe tratamente dar sunt pe scurta durata deoarece stomacul meu se obisnueste foarte repede cu medicamentele si nu-si mai face efectul.Am probleme cu vezicula e foarte lenta si am facut o multime de examene din care rezulta ca nu am nimic decit ca vezicula e lenta si colonul lung. Daca mi-ati putea spune ce tratament as putea lua pt. a avea scaun normal.Am incercat si Colonix dar si-a facut efect 2-3 saptamini in rest am ramas iar cu constipatia, nu stiu ce sa mai iau pt. a merge zilnic la baie.
Va multumesc pentru intelegere.
0
24-10-2013, ora 14:13
ac
Nu este medic/terapeut
ac
Simptomele se aseamana cu cele pe care le-am avut eu pana sa descopar:
Carbunele medicinal absoarbe f bine gazele intestinale, Espumisan le elimina.
Se poate ca, cauza gazelor sa fie neeliminarea completa a scaunului- in caz de nerezolvare supozitoarea cu glicerina e f buna.
Exista faina de psyllium -1 lingurita dizolvata in 200 ml apa inainte de masa ajuta sigur sa nu mai existe gaze.
Mai exista prafuri de refacere a florei-Enterolactic- flora distrusa poate provoca gaze.
Iaurtul Activia este bun la balonari
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici