pubertate

16-09-2011
sonys
Nu este medic/terapeut
sonys
Buna seara, de la un timp menstruatia imi vina aiurea, acum 3 sapt mi-a venit foarte putin. Imi venea decat in prima parte a zilei. Tot timpul acesta dintre menstruatii m-am simtit foarte balonata, am retinut apa, am fost nervoasa toate cele. Acum 2-3 zile am fost la farmacia naturista si am cumparat niste capsule pe baza de plante...un fel de suport premenstrual dar tot imi vine putin. Sunt disperata pentru ca am retinut apa...si ma simt cam rau. As vrea sa-mi dati mai multe detalii despre menstruatii, va rog din suflet! E posibil sa am dereglari? Mentionez ca am 16 ani, in conditiile in care mi-a venit prima data la 12 ani. Multumesc anticipat, Sorina!
3 comentarii
0
16-09-2011, ora 22:28
sonys
Nu este medic/terapeut
sonys
Si am intarzieri, cam de 10 zile. Scuze pentru greselile gramaticale!:)
0
17-09-2011, ora 05:46
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Menstruaţia are o variabilitate foarte mare, adică nu toate fetele / femeile au acelaşi fel de menstruaţie. Chiar şi la aceeaşi fată există o mică variabilitate de la o menstruaţie la alta, fără ca acest lucru să fie o boală.

Care ar fi limita inferioară a normalului, sub care putem vorbi de "menstruaţie săraca" ca fiind un posibil semn de tulburare ? In mod normal, durata unei menstruatii nu trebuie sa fie mai mica de 3 zile. Fluxul poate avea intreruperi, dar nu mai mari de 12 ore, existand (frecvent) fete la care menstruatia este mai abundenta in timpul zilei, iar noaptea se poate opri de tot, in timp ce in alte cazuri este invers. Dar oprirea nu trebuie sa depaseasca 12 ore.

Inca ceva: faptul ca exista o menstruatie mai saraca nu inseamna ca organismul retine apa. In mod normal, pierderile lichidiene prin menstruatie sunt nesemnificative faţă de pierderile prin alte mecanisme (urină, transpiraţie etc).

În cazul în care şi în lunile următoare credeţi că ceva este în neregulă în privinţa ritmicităţii, fluxului etc, cea mai bună alegere de primă intenţie, după părerea mea este aceea a unui tratament homeopatic. În niciun caz nu începeţi să vă îndopaţi cu hormoni de la 16 ani fără avizul medicului dv.
0
17-09-2011, ora 16:05
sonys
Nu este medic/terapeut
sonys
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.