Pulpita, masea cariata de mult timp si frica de stomatolog

20-11-2008
taty
Nu este medic/terapeut
taty
Buna ziua!
Vreau sa mentionez in primul rand ca sunt una dintre persoanele care doar la ideea de a merge la un medic stomatolog intra in panica si ma bufneste plansul.Imi este foarte teama.
Insa am o problema urgenta.Am o masea cariata de care trag de ceva timp.Acum in mijlocul maselei care este cariata complet, a crescut... un fel de gingie, dureroasa la atingere, care a crescut de acum a ajuns sa depaseasca maseaua, gingia in sine este putin umflata, ca si obrazul, dar si pometele(osul).Din cate am inteles este o forma de pulpita. As vrea sa iau tratament sa imi treaca durerea, si inflamatia, ca apoi sa merg la medic fara durere, ca in stadiul acesta imi este mult prea teama. Ce tratament imi sugerati?... sau nu este cazul?si se poate rezolva doar la medic?
Va rog ajutati-ma.
8 comentarii
0
20-11-2008, ora 14:14
taty
Nu este medic/terapeut
taty
Apropo de pomete(os) am vrut sa spun ca ma simt o durere pe os nu ca este umflat osul(nu ar avea cum).
Multumesc.
0
20-11-2008, ora 14:25
bebetzica
Nu este medic/terapeut
bebetzica
mergeti la medicul stomatolog care o sa va dea un tratament cu antibiotic, in cazul in care aveti infectie, plus antiinflamatoare ca sa nu mai simtiti durerea. abia dupa tratament va va scoate maseaua, nu inainte de a va face o anstezie locala care nu e deloc dureroasa si care va va ajuta sa nu simtitit nimic..fuga la stomatolog..nu e de glumit cu infectiile la cap.
0
20-11-2008, ora 14:41
taty
Nu este medic/terapeut
taty
Multumesc pt raspuns bebetzica.
Problema e ca sunt studenta si nu sunt in orasul meu natal, si ce experiente am avut in orasul in care studiez... nu mai am incredere. Speram sa imi recomanda cineva un tratament adecvat, asta pana ajung la medicul meu.
0
20-11-2008, ora 15:09
bebetzica
Nu este medic/terapeut
bebetzica
daca esti studenta medicul facultatii la care studiezi iti va da o trimitere catre un cabinet stomatologic si totul va fi gratis.poti sa iei un inflamator pana ajungi..un aulin..dar nu mai mult de unul la 12 ore..nu este o pastila tocmai indicata, decat in cazuri speciale.sa-mi spui daca ai rezolvat.
0
24-11-2008, ora 10:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Ceea ce ai tu se numeste polip gingival asociat cu o infectie cronica. Din pacate orice medicament antiinflamator ai lua nu va avea nici un efect asupra polipului (gingia din interiorul maselei). Singura solutie pentru acesta este excizia (indepartarea chirurgicala). Cat despre gingia umflata si durerea pe os ar fi bine de facut un tratament cu antibiotic: Amoxicilina 500mg - 1cps la 6 ore timp de 3 zile si apoi 1cps la 8 ore timp de 2 zile. Dupa primele 3 zile de antibiotic trebuie mers la stomatolog pentru tratament cu o radiografie la maseaua respectiva. Atentie! Cu trimiterea de la medicul facultatii, cum spune bebetzica, se poate merge numai la CMI (lucreaza cu casa de asigurari) pentru tratament gratis. Sfatul meu: o excursie rapida in orasul natal cu o programare la medic.
0
24-09-2009, ora 20:07
iriss08
Nu este medic/terapeut
iriss08
mi sa rupt un stift pus acum 11 ani, am fost joi sapt.trecuta(17/09/09)la medic stomatolog particular, confirm ca nu aveam nici o durere, ma trimis de am facut radiografie si tot in aceeasi zi mi-a facut o injectie locala, am omis sa zic dintele este rx 26 deci nu stiu sigur dar cred caeste caninul din stanga sus, mia inlaturat partea rupta a stiftului si apoi a 2 zi la servici ma luat o durere puternica, am mers seara din nou la medic si mia inlaturat si jumatatea cealalta, mia zis ca nu este nici o problema, pe scurt de sambata a 3 zi am dureri insuportabile am luat augmentin de 625mg, aulin, paracetamol, solpadeine, leacuri babesti etc, am fost din nou luni, am uitat intre timp mia luat si masura pt.un nou stift, aseara marti deci a 5 a zi mia montat deja stiftul peste durerea pe care o am, mia zis ca am facut o reactie cu antibioticul care mi la pus pe canal cand mia scos stiftul si nu se moare din atat durerea trece, si iata-ma in a 6 a zi, sunt la servici iar eu turbez si nu stiu incotro sa o iau de durere, am plans deja doar 2 ore, nu mai am vlaga si sunt moarta de oboseala, apropo deseara tre sa merg iarasi ca sa imi ia masura dintelui.Daca exista un medic stomatolog cu inima va rog trimiteti-mi un leac pt.durerea mea, sau un sfat ce tre sa fac.Multumesc din inima anticipat si va rog ajutati-ma.Irina
0
12-10-2009, ora 11:16
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna iriss08! Sfatul meu este sa mai faci o radiografie si sa mai consulti si alt medic inainte de a face coroana pe dinte. Sper ca nu este prea tarziu! Numai bine!
0
12-10-2009, ora 21:32
iriss08
Nu este medic/terapeut
iriss08
Dna doctor va multumesc frumos pentru sfat, inca mai sunt in faza de proba cu dintele, durerile mi-au trecut spre fericirea mea!
Sanatate si numai bine! Iriss08
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cariile de biberon
  • Respirația pe gură în timpul somnului ar putea crește riscul apariției cariilor dentare
  • Nanoparticulele pot ajuta la spargerea plăcii bacteriene și la prevenirea cariilor
  • Cariile de colet
  • Tehnica imagistică ce permite depistarea precoce a cariilor dentare
  • Vaccinul pentru prevenirea cariilor dentare
  • Pasta de dinți cu peptide pentru reducerea cariilor
  • O peptidă bioactivă poate ajuta la tratarea cariilor dentare
  • O simplă carie sau afectare pulpară la copii - cum ne dăm seama?
  •