Puls marit, palpitatii

09-01-2012
danielab
Nu este medic/terapeut
danielab
Buna ziua, am 34 ani si de cateva saptamani am remarcat faptul ca am palpitatii mai ales in repaus; mentionez ca pulsul este de 90-110 batai pe minut; iar tensiunea este 90/ 130.Este periculos?
7 comentarii
0
11-01-2012, ora 00:05
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Daca valorile se mentin ( TA este buna, pulsul este marit) faceti o vizita medicului de familie ptr investigatii si eventual o trimitere la un specialist cardiolog.Pulsul de 110 batai in repaus este mare, trebuie gasita cauza- poate prea multa cafea, tutun, stres, probleme cu glanda tiroida sau cardiaca, numai un specialist poate decide.
Nu acceptati un eventual tratament cu betablocante decat dupa epuizarea cercetarii cauzelor care duc la tahicardie.
Sanatate.
0
13-01-2012, ora 20:56
madalina83
Nu este medic/terapeut
madalina83
buna seara!
am o problema. de cateva saptamani, chiar o luna, am pulsul marit. de la 93 pana la 110, iar tensiunea 12 cu 6, 13. vreau sa stiu daca are vre-o legatura cu faptul ca eu de obicei la cursuri cand ies la tabla imi ia inima la trap, iar cand mi-e frica de cineva de asemenea, mi-e foarte greu s-o controlez. in ultimul timp mult mai des. sa fi afectat in timp asta cu ceva? astept sa-mi dati si mie un raspuns. mentionez ca am 30 ani.
0
13-01-2012, ora 21:41
armina
Nu este medic/terapeut
armina
La tine cert, draga mea, totul este pe sistem nervos, stresul este de vina. Tensiunea est foarte buna chiar si in aceste conditii. Ceea ce trebuie sa faci este gestionarea starilor de stres.Daca nu le poti controla singura cere ajutorul specialistului- psiholog sau psihoterapeut. Nu lasa lucrurile la voia intamplarii, cu timpul s-ar putea sa ti afecteze sanatatea in general, la nivel sistemic. Incearca cu ceva naturist ptr inceput- sedocalm, calmogem, vorveste cu o farmacista si incearca neaparat sa rezolvi sau sa ti sub control stresul ( gasesti multe informatii si pe net)
Sanatate.
0
28-01-2012, ora 19:00
danielab
Nu este medic/terapeut
danielab
Va multumesc pt. rapiditatea cu care ati raspuns intrebarii mele. Am fost la cardiolog si mi a zis ca ar trebui o monitorizare pe 2-3 zile pt. a si da seama de ce am tahicarie si pulsul marit. Mentionez ca pana pe 16 martie cand m a programat pt. spitalizare mi a dat sa iau Betalok Zok de 50mg. Nu stiu ce sa fac le-am cumparat dar nu le am luat inca...sunt cam suspicioasa.
0
29-01-2012, ora 00:13
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Monitorizarea se poate face si in ambulator cu ajutorul unui holter-TA, dar in spital vor face mai multe investigatii, problema este ca daca incepi tratamentul cu betablocant automat pulsul va fi tinut sub control 60-70 batai/min.Te vei simti mai bine si medicul va sti sa interpreteze rezultatele tinand cont de betablocant, oricum tu ii vei reaminti ca ti s-a recomandat betalok si nu uita ca este dreptul tau de pacient sa primesti raspuns ptr fiecare nelamurire pe care o ai.
Sanatate si daca te mai pot ajuta cu mare placere.
0
31-01-2012, ora 19:13
madalina83
Nu este medic/terapeut
madalina83
Nu sunt atat de convinsa ca ar fi stresul. La mine aceasta problema, mai exact palpitatiile apar din senin, si se instaleaza o stare de agitatie din cauza asta. Am luat calciu cu magneziu si D3 efervescent timp de 15 zile si palpitatiile nu mai sunt atat de dese. De maxim 3 sau 4 ori am mai avut. Observ ca se accentueaza in momentul in care beau cafea. Dar nu beau f des, cam o zi da, una nu si doar o ceasca.
0
05-02-2012, ora 09:09
danielab
Nu este medic/terapeut
danielab
Am inteles explicatiile dvs. si va multumuesc pt. raspunsul rapid. Mai vreau sa va precizez ceva: acum 2 ani mi s a desc. o disfunctie a tiroidei, am facut tratament cu iod 200mg, timp de 2 ani, valorile, in urma analizelor au fost ok iar acum nu mai fac tratament. Am dureri groaznice de cap zilnic, dar medicul endocrinilog a zis ca nu sunt de la tiroida. De asemenea mi se intampla sa ma trezesc cu vinisoare sparte la ochi, azi dimineata mi a curs putin sange din nas...nu stiu de unde e problema, . Am si o fibromialgie cu dureri mari...am facut tratament cu tramadol si lyrica dar acum nu mai fac, iau tramadol 50mg doar in noptile in care durerile sunt atat de mari incat nu pot dormi..Sa fie toate acestea cauzele problemelor cardiace?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar palpitatiile?
  • Măsurarea pulsului
  • Ritmul cardiac în timpul antrenamentelor fizice
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  • Gravitate COVID - la ce saturație în oxigen mergem la spital?
  •