puls peste 110

29-12-2010
pandora25
Nu este medic/terapeut
pandora25
Buna seara.

Sunt o fata de 25 de ani si 77 Kg.
de aproximativ un an am observat ca am un puls foarte mare. Peste 100.Acum 5 minute il aveam 116 (ceea ce e enorm) uneori simt ca am si palpitatii ceea ce banuiesc ca e ingrijorator dar alte simptome chiar nu am (ameteli, dureri in piept sau ce am mai citit ca au unii)

mentionez ca nu fumez (desi am fumat o perioada din viata) nu beau deloc.Singura mea problema sunt kilogramele in plus de care mi-am pus in plan sa scap acum dupa sarbatori.

sunt curioasa insa daca 1. e nevoie sa consult un cardiolog?
2. e cazul sa ma ingrijorez?
3.Problemele acestea vor disparea o data cu pierderea kilogramelor in plus?

astept un raspuns. Multumesc anticipat
3 comentarii
0
30-12-2010, ora 00:05
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Daca ai pulsul asa de mare de aproximativ 1 an, e timpul sa te duci la medicul de familie ptr investigatii. Dupa rezultatul de la analizele din sange, eventul eco la inima, radiografie etc( medicul decide) vei afla din ce cauza ai valori asa de mari: poate de la kg( nu ai mentionat cati centimetri ai ) de la tiroida sau ceva cardio, dar neaparat mergi la medic vei obosi inima nevoita sa munceasca asa. Sanatate
0
30-12-2010, ora 20:21
pandora25
Nu este medic/terapeut
pandora25
Buna seara si multumesc de raspuns.

Inaltimea mea este de 165 cm.

astazi, de dimineata, odihnita si linistita aveam tensiunea 114 cu 68 si puls 87.

ieri cand am luat-o eram putin stresata si tocmai venisem in casa din frig si dupa putina alergatura (neinspirata alegerea momentului, stiu)

totusi e mare fluctuatia. Nici asta nu poate fi bine nu?
0
30-12-2010, ora 21:02
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Nu, nu este bine. Cu cat pulsul este mai mic cu atat mai bine, inima munceste mai putin, duce mai mult la tavaleala. In anumite boli cardio, bolnavii primesc betablocante, medicamente ce reduc mult pulsul, 60-max 70 batai pe minut.Sportivii de performanta, in special alergatorii, oameni obisnuiti cu antrenamentele, sanatosi, au pulsul sub 60.. In alta ordine de idei, nu te panica, nu transforma asta intr-o obsesie. Dupa sarbatori mergi la medicul de familie si fati niste analize. ( poate chiar exagerezi un pic cu explicatiile caci fiind asa tanara s-ar putea sa claseze cazul inainte sa controleze corect situatia. ) Conform OMS 60-80 batai este corect dar totusi 87 la sculare este un pic cam mult si in timp. se aduna si anii si afectiunile. Fa-ti consult la inceputul lui 2011 ( ca sa fii linistita si sa ai un an super)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât e bine să fie frecvența cardiacă?
  • Gravitate COVID - la ce saturație în oxigen mergem la spital?
  •