puls ridicat, transpiratie rece abundenta, ameteala pana la inconstienta, dinti inclestati

02-01-2011
andra-georgiana
Nu este medic/terapeut
andra-georgiana
Buna dimineata, va rog sa-mi spuneti si mie ce diagnostic se poate pune la urmatoarele simptome : puls intre100 si 250 batai pe minut, transpiratie rece abundenta, ameteala pana la inconstienta, dinti inclestati, pumn strans puternic, degete picioare stranse. Am fost in aceasta situatie de mai mult de 5 ori in 2 ani, o data am fost in spital in Romania, la Urgente, mi s-a spus ca nu am nimic, mi s-a interzis in totalitate consumul a oricarui aliment cu continut de cofeina, zis si facut, am trecut prin aceeasi situatie inca o data in Spania, mi s-a spus ca m-am drogat ceea ce s-a dovedit a fi fals dupa test, ( bausem o cafea cu lapte-foarte slaba ) continui sa am aceleasi simptome din ce in ce mai des, chiar si noaptea cand ma pregatesc de pozitie orizontala, simt ca-mi sare inima din piept pentru cateva secunde bune, intervine o tuse seaca si imi revin dupa ce imi pun sub limba o lingurita cu zahar. De moment e singurul meu medicament, nimeni nu vrea sa-mi dea un diagnostic, un tratament. Va rog din suflet sa-mi spuneti unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac ca sa scap de aceasta situatie, in care ma aflu, ma impiedica sa lucrez constant, sa depun orice efort, sa duc o viata normala, nu mai consum nici un fel de produs ce contine cofeina, nici bauturi carbogazoase, nu ma mai enervez si nu fac nici un fel de excese. ( exemplu de tensiune 9, 8/6, 8/210 sau 10, 6/9, 8/245 sau 7, 6/5, 5/150 ) Am numai 31 de ani, nu am luat droguri niciodata, nu fumez, nu consum alcool, am o ameteala si o durere de cap constanta, cateodata imi perd vederea cateva sutimi de secunde din cauza unor sageti care imi trec prin partea dreapta a capului. Va rog sa ma sfatuiti in acest caz, sa ma indrumati la ce medic sa merg, ca sa stiu si eu ce se intampla cu mine. Multumesc.( Braila. Romania )
6 comentarii
0
31-01-2011, ora 19:25
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Singura solutie este un holter de 24 sau 48 de ore pe traseul caruia sa fie surprins momentul in care aveti acel puls ridicat: Cat dureaza criza? Se termina de la sine? In ce conditii apare?
0
31-01-2011, ora 23:52
andra-georgiana
Nu este medic/terapeut
andra-georgiana
Buna seara, criza dureaza cateva minute sau cateva ore, sau o noapte intreaga, apare la cel mai mic efort, chiar la schimbarea pozitiei corpului in stare orizontala, trebuie sa dorm mereu cu cate doua perne, e superincomod dar nu am remediu, se termina de la sine, momentul schimbarii bruste a pulsului produce dureri puternice in cavitatea toracica in dreptul inimii, ameteala, desconcentrare. Multumesc pentru raspuns.
0
01-02-2011, ora 10:26
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
vi se inampla sa simtiti un nod in gat in timpul crizei, sau nevoie de urinare dupa termianarea ei?
0
01-02-2011, ora 10:57
andra-georgiana
Nu este medic/terapeut
andra-georgiana
Buna ziua, practic imi simt inima in gat, in acel moment toat functiile organismului incetinesc in afara de puls care o ia razna razna si la spital imi spun ca, , nu e nimic, , .Se declanseaza criza si cand intru in contact cu mirosuri puternice cum ar fi amoniacul, pe care il folosesc zilnic drept dezinfectant in curatarea toaletei, gresiei, faiantei in general.Poate pare ireal, dar mi se intampla ca in momentul crizei sa simt cum circula sangele, , chinuit, , prin partea dreapta a capului si extremitatile corpului. Scade brusc temperatura corpului si in acelasi timp simt ca am nevoie de aer rece, cat se poate de rece. Multumesc pentru interes in cazul meu.
0
01-02-2011, ora 11:26
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Pulsul ridicat inseamna tahicardie, faptul ca trece brusc si de la sine indica faptul ca aceasta tahicardie este paroxistica. Numai in urma unui examen EKG se poate vedea unde este localizata(ventricular sau atrial), cu conditia ca traseul EKG sa surprinda momentul in care exista frecventa mare pe care o acuzati, daca acest EKG nu surprinde momentul o sa fie nevoie de un EKG de 24 de ore(Holter), un aparat portabil cu care mergeti acasa si va desfasurati activitatiile obisnuite de zi cu zi. Celelalte simptome pe care le acuzati pot sa fie secundare tahicardiei sau sa nu aiba o cauza cardiaca. Faceti-va o programare la un medic cardiolog pentru un examen EKG cu interpretare. MULTA SANATATE!
0
26-12-2011, ora 01:14
ivona_b
Nu este medic/terapeut
ivona_b
Recent am vazut un film documentar pe o tema asemanatoare. Tahicardia se poate declansa si in caz de apnee (respiratie oprita), mai ales pe timpul noptii. Vi se intampla sa aveti nasul infundat, sa nu puteti respira noaptea sau chiar in timpul zilei?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alegerea corectă a deodorantului
  • De ce transpirăm?
  • De ce apare amețeala?
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • Transpirația excesivă (hiperhidroza)
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Măsurarea pulsului
  • Ritmul cardiac în timpul antrenamentelor fizice
  • Transpirație urât mirositoare - cauze și tratament
  •