Pungi puroi dupa obturatie definitiva

19-05-2016
korynna
Nu este medic/terapeut
korynna
Buna ziua, in toamna trecuta la molarul 2 de jos mi s-a facut obturatie de canale ( cand a facut obturatia mi-a gasit numai 2 canale si medicul zicea ca trebuia sa fie 3) iar acum in urma unei radiografii s-a descoperit ca este o mica punga de puroi la radacina. Inseamna ca nu s-a facut obturatia corect? As dori sa stiu este posibil sa fac o punte intre maseaua de minte si al doilea premolar? Primul molar este lipsa si ma gandeam sa scot si pe al doilea, cel care are puroi si sa fac punte.
Acum 5-6 ani la molarul 2 de sus tot asa mi s-a facut obturatie pe canale dar canalele erau strambe, medicul a zis din start ca nu vor putea fi umplute complet. Acum am descoperit ca si acolo este puroi si nu stiu ce sa fac. Actualul medic mi-a zis ca se poate face reobturatie la microscop pt ambele cazuri dar intrebarea este aceasta masea avand canalele strambe este posibil sa fie obturata corect?
Ce se poate intampla daca las maselele asa? Momentan nu am dureri ci doar o mica sensibilitate la cel obturat in toamna.
Multumesc frumos!
2 comentarii
0
13-06-2016, ora 10:59
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Molarii inferior au 3 canale in general iar cei superior pot avea intre 3-5 canale, daca tratamentul de canal nu s-a realizat riguros ( tratamentul mecanic si chimic al canalelor radiculare ) si daca nu s-a realizat in conditii de izolare perfecta impotriva patrunderii salivei apare asa numita parodontita apicala ( inflamatia parodontiului de la varful radacinii). Daca clinic si radiologic se pune diagnosticul de parodontita apicala este imperios retratamentul acelui dinte.
O punte realizata intre un premolar si molarul de minte nu va avea niciodata succes din mai multe motive, puntea este prea intinsa avand putini dinti stalpi pe care sa se tina iar molarul de minte este un dinte fara valuare protetica -implantarea lui si forma radacinii sale nu-l recomanda ca dinte stalp intr o lucrare.De preferat este sa se reintervina pe dintii cu probleme si sa se faca tot posibilu pentru ca acestia sa fie tratati corect si salvati.Ne puteti trimte radiografii pe mail ca sa putem mult mai clar situatia si sa va facem niste sugestii particulare?
0
01-11-2016, ora 15:04
korynna
Nu este medic/terapeut
korynna
Buna ziua, doamna doctor. Am fost la alt dentist care mi-a salvat molarul de jos facand un re-tratament a descoperit si cel de al treilea canal, cel de sus a fost extras fiind foarte distrus. Va multumesc pt ajutor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: