Puroi pe gingie - recurenţă săptămânală !

14-10-2015
cain2k
Nu este medic/terapeut
cain2k
Bună ziua,

În urma unei lucrări la un dinte, după o perioadă, a început să-mi apară pe gingie un punct cu puroi. La început, după ce îl spărgeam, nu mai aveam probleme. De câteva luni, acesta revine din ce în ce mai des !

Prima dată mi-a apărut puroiul acum 4-5 ani, dar în prima instanţă am crezut că am consumat eu un aliment care să fi favorizat apariţia acestuia. După ce am curăţat zona (facil), nu mi-a mai apărut. În urmă cu 1-2 ani, au reînceput problemele (probabil stresul?). Am procedat la fel, dar puroiul reapărea mai des, în acelaşi loc.

În urma acestor evenimente, am fost la medicul stomatolog curent şi i-am expus problema. Am făcut o radiografie şi domnul doctor mi-a zis că această problemă este din cauza lucrării pe care o am la dinte. I-am explicat că puroiul apare din ce în ce mai des, atunci mi s-a spus că probabil este o mini/ micro infecţie şi trebuie curăţată lucrarea mai bine (ceea ce a şi încercat să facă - a început să cureţe zona dintre gingie şi dinte, nu ştiu exact). O perioadă nu a mai apărut punguţa de puroi.

Acum, sunt deja în a 3-a săptămână, când recurg la vechile obiceiuri de a sparge de pe gingie, o punguţă cu puroi. Îmi dau seama de apariţia ei, pentru că simt o apăsare în zona respectivă. În acel loc pe gingie, chiar a apărut o mică "gropiţă", în care se strânge lichidul. Când curăţ zona, storc puroiul, iese şi sânge, destul de mult (mai mult sânge decât puroi).

Precizez că în aceşti ani, am mai luat antibiotice, atât pe cale orală, cât şi intravenos, tot din cauze stomatologice (puroi pe centrul gurii, dar în altă parte situat - o perioadă stresantă, cât şi îndepărtarea unei lucrări, ce a făcut puroi şi a trebuit dintele îndepărtat).

Ce opţiuni am, pentru a rezolva această problemă ?

Mulţumesc anticipat !
1 comentarii
0
15-10-2015, ora 12:20
Dr. Sandita Dan
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Sandita Dan
Bună ziua,



Chiuretaj parodontal alături de o igiena corespunzătoare sau dacă este cazul, (Re)tratament de canal corect realizat pe dintele cauzal. Nu este deloc ok ce se întâmplă, va recomand sa mergeţi cât de curând posibil sa va trataţi. NU o sa treacă doar de la antibiotic/stoarcerea fistulei/etc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: