Putem avea copii daca a fost diagnosticat cu oligozospermie?

17-10-2007
marghioala
Nu este medic/terapeut
marghioala
pot ramine insarcinata daca sotul a fost diagnosticat cu oligozoospermie moderata va rog din suflet raspundeti
8 comentarii
0
23-10-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Nu este exclus. Pentru inceput sotul ar trebui sa fie consultat de un urolog pentru a vedea daca nu este o cauza evidenta de oligozoospermie (varicocel, atrofie testiculara, infectie etc.) si apoi poate lua un tratament pentru imbunatatirea cantitativa si calitativa a spermei (naturist).
Numai bine!
0
24-10-2007, ora 00:00
marghioala
Nu este medic/terapeut
marghioala
Multumesc pt. raspuns.Mentionez ca in urma analizelor au rezultat urmatoarele:nr. spermatozoizi:21400000/ml, motilitate:53%, calitatea motilitatii:65%motilitate progresiva, 35%motilitate foarte slaba si neprogresiva.Pt aceasta a urmat un tratament cu:Nebido, Pregnyl500, Norfloxacin si Natural potent.Am sanse sa rimin insarcinata natural?
0
26-10-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Dupa cum am spus si mai sus, posibilitatea de a ramane insarcinata natural exista, mai ales ca peste 50% din spermatozoizi prezinta motilitate progresiva. Insa nu va pot asigura de lucrul acesta, avand in vedere ca sunt multi factori implicati in infertilitatea unui cuplu care nu tin numai de barbat, ci si de femeie.
Banuiesc ca ati facut si dvs teste pentru a depista o eventuala problema. Daca da, si totul e in regula, atunci tot ce pot sa va spun este "sa dea Dumnezeu sa ramaneti insarcinata natural", pentru ca se poate. Nu va pot da o probabilitate, un procent.
Mai incercati la magazinele naturiste diverse produse pe care le puteti lua impreuna - spirulina, branca ursului etc si faceti din cand in cand spermograma sa vedeti daca apar imbunatatiri.
Va doresc sa aveti cat mai curand un bebe!
0
28-10-2007, ora 00:00
marghioala
Nu este medic/terapeut
marghioala
Va multumesc din suflet ca mia-ti redat speranta, o sa va tin la curent cu evolutia sper in bine si va rog sa i-mi mai dati sfaturi.
0
09-07-2009, ora 20:54
iuliman
Nu este medic/terapeut
iuliman
Buna seara!
Am o mare nelamurire. In aug 2008 am facut o spermograma care avea urmatorul rezultat:
spermatozoizi 60mil/ml, motilitate:60% dupa 1 ora, 40% dupa 4 ore. Pentru o imbunatatire am urmat un tratament cu Nebido injectabil 4ml.adica 2 injectii in intervalul de 6 luni. Acum in iulie am refacut spermograma si STUPOARE.spermatozoizi ZERO. Am refacut spermograma..rezultat identic. Ce credeti ca s-a intamplat de am ajuns la acest rezultat? Mentionez ca am respectat conditiile de prelevare al spermei.
0
20-08-2018, ora 21:23
Alexa8787
Nu este medic/terapeut
Alexa8787
Buna ziua. Partenerul are oligoastenozoospermie cu varicocel analize hormonaale bune. Eu ovar micropolichistic dar cu ovulatie fara tratament. Avem sanse sa avem copii natural sau cu inseminare? Incercam de un an si jumatate am facut si o inseminare artificiala si nimic. Ginecologul mi a zis ca eu sunt ok el are problema ca are material genetic dar motilitate progresiva 28% cand min ar trebui sa fie 32%. Multumesc.
0
28-10-2018, ora 13:05
Andrada anca
Nu este medic/terapeut
Andrada anca
ziua!Sufar de atrofie congenitala de iris (din nastere) si de glaucom dat de atrofie de vreo 14 ani tinut sub control doar cu timolol.Aceste 2 probleme sunt doar la ochiul drept.Vreau sa raman insarcinata si am cerut parerea unui dr genetician care spune ca medicina ests limitatasi nu exista fix o analiza pe atrofia de iris.mi.a recomandat sa fac analuza WES care inseamna whole exom sequencies in care se analizeaza genele si mutatiile de la iris.spuneti-mi ca din tot ce citesc pe siteurile altor tari vad ca medicii spun ca in cele mai multe cazuri atrofia exista unilaterala.ce imi recomandati?credeti ca exiata sanse ca bebelusul sa mosteneasca aceste probleme?ce ma sfatuiti sa fac?
0
22-08-2022, ora 21:27
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Buna seara, in aceasta situație sunt și eu, am fost diagnosticat cu oligozspermie pt ca am concentrația
Scăzută a spermei.
Am fost la un medic urolog, i am arătat rezultatele după care mi a făcut o ecografie testiculara, a descoperit ca am varicocel de gradul 3.am luat tratament 1 luna profertil, 1 clomid.
Urmează sa reper spermograma.
Voi care ați fost cu oligozpermie ați făcut Bebeluș ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregătirea pentru sarcină
  •