Raceala, nurofenul pot influenta valoarea analizelor de sange?

29-09-2010
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua, doresc sa imi fac niste analize de sange mai amanuntite azi, sunt racita (gripata) si pe deasupra am luat si Nurofen Raceala Gripa acum aprox. 4 ore si in ultimele 2 zile, as vrea sa imi spuneti va rog in cat timp iese nurofenul din sange si daca faptul ca sunt racita (gripata) ar putea influenta cumva valoarea unor analize pt. ca nu vreau sa le fac degeaba iar unele dintre ele nu sunt nici ieftine deloc. Astept parerea d-voastra, Va multumesc anticipat.
7 comentarii
0
01-10-2010, ora 19:04
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Faci analizele la o zi- doua dupa ce ai intrerupt orice medicatie.
0
03-10-2010, ora 07:16
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua, multumesc mult de raspuns si ca tot timpul m-ati sfatuit la nevoie, sfaturile d-voastra m-au ajutat foarte mult. Inca iau Nurofen pt. aceasta gripa, am sa-mi fac saptamana viitoare analizele, la 2 zile dupa ce opresc medicatia. Vreau sa va mai intreb ceva daca se poate...de 2-3 zile elimin mucozitati verzi uneori si cu striuri de sange si sputa verde/maro, e normal? Simt frecvent de ani de zile gust de sange in gura. Pot fi acestea asociate cu sinuzita? Sau ar trebui sa ma adresez unui medic de plamani? Ce parere aveti? Am facut exudatul acum 1 luna si mi-a iesit negativ atat in nas cat si in gat sau ar trebui sa mi se faca un examen al sputei? Mentionez deasemenea ca am facut si o radiografie pulmonara in urma cu 3 saptamani (pt. acele dureri osoase despre care am postat cu ceva vreme in urma) iar doamna doctor reumatolog mi-a spus ca plamanii mei prezinta dilatare interstitiala, cel putin asta reiese de pe radiografie.
0
03-10-2010, ora 19:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sputa verde/ maro se elimina intr-o boala de plamani numita Aspergiloza.neapareat sa faci un examen al sputei [ inclusiv cultura sputei ].sa te vada un medic pneumolog.
0
07-10-2010, ora 17:28
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am sa merg cat de curand dar mi-e frica de bronhoscopie, se poate si pe cale naturala preleva sputa? Adica pur si simplu sa o elimin cat sunt la laborator sau trebuie neaparat bronhoscopie? Vreau sa va mai intreb ceva, maine am sa fac o radiografie la genunchi, daca va amintiti v-am spus intr-o alta postare ca am acele dureri de mai mult de 1 an, vreau sa va intreb se vede pe radiografie daca sunt modificari ale articulatiilor si modificari osoase sau ar trebui mai bine sa fac o ecografie osteoarticulara? De ecografia musculoscheletala ce parere aveti? Am mai facut 2 radiografii in urma cu 1 luna, una pulmonara si una la articulatiile sacroiliace, nu ma radiez cumva prea mult daca fac atat de des radiografii? Ar mai trebui sa fac si o tomografie craniana in viitorul apropiat...
0
08-10-2010, ora 19:03
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am facut radiografie la genunchi azi, se vede artrita pe radiografie sau orice alta pb. a genunchiului?
0
09-10-2010, ora 16:22
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Se poate face examenul sputei si fara bronhoscopie...Un examen radiologic bun, interpretat de cineva cu "ochiul format ", poate decela modificari specifice in variate afectiuni articulare. Nu te iradiezi prea mult, cantitatea de radiatii este foarte mica, mai ales daca si aparatele nu au ramas aceleasi de acum 50 de ani.oricum, nu exagera nici tu cu investigatiile daca nu ai motive serioase s-o faci.
0
09-10-2010, ora 19:08
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Am sa merg saptamana viitoare pt. examenul sputei, imi ies mucozitati de un verde intens si sputa la fel, azi am eliminat foarte mult, am si dureri de cap foarte puternice de 2 zile incoace. Incerc sa nu ma iradiez prea mult dar doamna doctor reumatolog m-a trimis sa fac acele radiografii. Ar trebui sa merg sa mi se faca si o tomografie in viitorul apropiat, trebuia sa o fac de mai mult de 1 an de zile si vreau sa o fac cat de curand, cat credeti ca ar trebui sa astept dupa aceste radiografii? Tomografia trebuie sa o fac pt. ca la o radiografie sinusala mi s-a depistat o formatiune (calcificare) in sinusul frontal stang. Am fost la centrul Euromedic pt. aceste investigatii, aparatura e de ultima generatie. Am facut 2 radiografii acum 1 luna : torace + articulatii sacroiliace iar ieri am facut radiografie genunchi+ profil fiecare genunchi (3 radiografii).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Vitamina C previne răceala
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Sângele tinerilor nu anulează efectele îmbătrânirii la șoarecii bătrâni
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  •