radiofrecventa pt micsorarea cicatricilor din nas

23-06-2009
Leda16
Nu este medic/terapeut
Leda16
D-le dr. FValeriu,
operatia cu radiofrecventa este eficienta si pentru micsorarea cicatricilor postoperatorii din interiorul nasului? Cica aceasta cicatrice mare (dupa operatie de deviatie de sept + plastie) ar bloca respiratia. Mi s-a propus operatie clasica (dr. cu pricina nu avea aparat cu radiofrecventa) dar mi se pare cel putin bizar sa fac operatie ca sa indepartez urma (cicatricea) operatiei vechi! Apoi mai fac una pt a indeparta urma asteia, s.a.m.d.? In plus, si timpul de coagulare al sangelui imi este f mare.
Am o creasta septala (asta sa fie oare cicatricea de care mi s-a spus?) care-mi ingreuneaza respiratia si pe care as vrea sa o "prajesc" cu radiofrecventa. Se poate?
Abia astept sfatul D-voastra!

Leda
6 comentarii
0
23-06-2009, ora 20:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca este vorba de o sinechie postoperatorie.. Da radiofrecventa poate sa o inlature elegant si fara sangerare.
daca este vorba de creasta septala.. Radiofrecventa la OS.. nu actioneaza.
trebue sa vad nasul ca sa va spun concret!
0
01-03-2010, ora 08:04
sandudragos
Nu este medic/terapeut
sandudragos
Buna ziua domnule doctor! Am o intrebare pentru dumneavoatra: De aproximativ un an am o problema cu nasul infundat. Concret in urma unei raceli mi-a ramas chestia asta..mi se infunda nasul mereu. Am fost la un consult de specialitate si mi s-a spus ca se rezolva cu o mica operatie. Problema este ca vreo 2 saptamani ma simt foarte ametit (sunt moale, nu am chef de nimic, sunt somnoros)..si vreau sa va intreb daca e vreo legatura intre cele doua. Adica e posibil ca din cauza nasului infundat sa-mi apara starea asta de ameteala?
0
01-03-2010, ora 13:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NU.
posibil ambele simptome sa fie legate de alceva.
o tensiune arteriala mica sau mare.
o imunitate scazuta!
0
28-10-2010, ora 12:54
sandudragos
Nu este medic/terapeut
sandudragos
Buna ziua. Problema mea este de aproximativ 2 ani. Am racit si de atuncea am aproape tot timpul nasul infundat. Cel mai rau este seara cand sunt obligat sa imi pun picaturi de olynth ha pentru a punea sa dorm, astfel am creiat si o dependenta. Acum vreo 10 luni am fost la un medic specialist, la care am facut vreo 10 sedinte de aerosoli, am facut si injectii in nas...cred ca cu cortizon(cate o injectie in fiecare nara), dar problema a persistat. Cand racesc senzatia pe care o am in nas este ca si cum acesta ar fi betonat, deoarece nici cu picanuri nu mi se mai desfunda. Intrebarea mea este daca o operatie de micsorare de cornete mi-ar de ajutor pentru a putea respira normal pe timp de zi si pentru a scapa de picaturile de olynth. As dori sa aflu daca operatie este dureroasa, daca dupa operatie o sa resimpt dureri si daca in perioada de recuperare cornetele se inflameaza si imi infunda nasul...fiind astfel iar nevoit sa apelez la picaturi.
0
28-10-2010, ora 14:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la interventiea cu radiofrecventa pe cornet.. sunt cele mai mici reactii inflamatorii si dureroase.. in timpul si dupa interventie., comparativ cu interventiile cu laser sau clasice !. dar pot fi usoare senzatii de fierbinte in timpul interventieib si deasemenea in primele 4-5 zile poate fi un edem post interventie care necesita Picaturi ca si tratament local.
Trebuie initial sa vedeti daca nu este si o deviatie de sept majora !!!
0
29-10-2010, ora 11:52
sandudragos
Nu este medic/terapeut
sandudragos
Multumesc de raspuns. Am uitat sa mentionez ca 2 doctori mi-au confirmat ca am o mica deviatie de sept si ca nu asta e cauza nasului meu infundat. As dori sa imi mai spuneti daca dupa interventie exista posibilitatea ca nasul sa se mai infunde si astfel sa fiu nevoit sa apelez iar la olynth. Multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: