radiografie coloana

30-12-2014
Amiralil
Nu este medic/terapeut
Amiralil
buna ziua am facut azi o radiografie in zona cervicala si lombara si rezultatele au fost in felul urmator, in zona cervicala:rectitudine cervicala si amprente discale cervicale iar in zona lombara :discreta scolioza dextroconvexa lombara cu ingustari asimetrice stanga a spatilor discale l1l2l3 si rectitudine lombara si amprente discale lombare.as dorii mai multe informatii daca se poate si ce trebuie facut exact
2 comentarii
0
30-12-2014, ora 13:28
Kinetoterapeut Florescu Emil
Identitate neconfirmată
Kinetoterapeut Florescu Emil
Coloana vertebrala dispune de anumite curburi fiziologice menite sa usureze travaliul mecanic. Lipsa lordozei cervicale fiziologice va avea repercursiuni asupra biomecanicii ce intereseaza miscarile capului si a gatului. Cu alte cuvinte procesele artrozice, ce apar datorita uzurii si inaintarii in varsta, se vor accelera putin, deoarece musculatura aferenta zonei cervicale va fi supusa unor solicitari pentru care nu este pregatita.
Scolioza dextroconvexa lombara reprezinta o deviatie in plan frontal a colonei in regiunea lombara si determina asimetrii la nivelul intregului trunchi. Aceasta poate genera atat probleme atat de ordin estetic cat si functional.
Cel mai indicat este sa apelati la un medic balneolog, care va va pune un si un diagnostic functional si va va recomanda mijloacele fizical-kinetice cele mai potrivite pentru ameliorarea starii de sanatate.

Cu stima,
Kinetoterapeut Emil Florescu
0
30-12-2014, ora 13:44
Amiralil
Nu este medic/terapeut
Amiralil
Va multumesc frumos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Topul celor mai iradiante explorări (radiografie pulmonară, CT și altele)
  • Un mineral natural permite o nouă abordare în imagistica cu raze X
  • Cât de des putem face radiografii? (și riscurile asociate)
  •