radiografie la mana in primul trimestru de sarcina

18-03-2009
danieluska
Nu este medic/terapeut
danieluska
Buna ziua..eu am facut radiografie la mana pe 2 martie(2-una din profil si una din fata), insarcinata fiind in 6 saptamani (ultima menstruatie mi-a venit pe 16 ianuarie, fara sort de protectie, caci nu m-au intrebat nimic.Dp ce am facut radiografia mi-am facut si testul de sarcina, care a iesit pozitiv, m-am dus la radiolog si mi-a zis ca nu-s probleme.In schimb dr ginecolog nu e de aceeasi parere..mi-a spus sa fac chiuretaj, ca orice iadiere, oricat de mica, facuta in primele 3 luni e periculoasa pentru sarcina.Ce sa fac?
12 comentarii
0
18-03-2009, ora 15:16
dear
Nu este medic/terapeut
dear
e greu sa alegi.nu vreau eu sa te influentez sub nici o forma dar tot asa am facut si eu o radiografie dentara si dupa aceea am aflat ca sunt insarcinata. din fericire fetita mea nu a avut nimic.cere parerea mai multor specialisti bafta
0
18-03-2009, ora 15:29
danieluska
Nu este medic/terapeut
danieluska
Multumesc de raspuns.Am intrebat deja 3 ginecologi care mi-au spus ca nu-mi recomanda sa pastrez sarcina.Tu cu cine ai nascut?Nici nu stiu la ce dr ginecolog sa mai merg
0
18-03-2009, ora 15:32
dear
Nu este medic/terapeut
dear
eu am nascut cu medicul meu ginecolog cin bistrita sunt
0
18-03-2009, ora 15:38
danieluska
Nu este medic/terapeut
danieluska
Am inteles..Eu sunt din bucuresti..
0
18-03-2009, ora 15:40
dear
Nu este medic/terapeut
dear
daca ti-au spus deja trei medici inseamna ca trebuie sa-ti pui serios problema, desi nimeni nu e Dumnezeu
cred ca eu doar pentru o radiografie dentara am fost iradiata mai putin si din cauza altor griji(am avut probleme cu sarcina )nici nu am mai intrebat nimic despre iradiere
0
18-03-2009, ora 20:20
matina
Nu este medic/terapeut
matina
eu am facut radiografie pulmonara, fiind in 2sapt insarcinata. Un medic din Buzau mi-a spus sa fac avort pe loc. Posibilitati sa fie bine existau, reduse ce-i drept, dar o eventuala crima era definitiva. Mi-a fost fff greu acum 9 ani, mai ales ca nu stiam ca mai cineva in situatia mea. Internetul nu oferea atunci asa multe informatii.Acum am un baiat sanatos de 8 ani si recunosc faptul ca ma mai gandesc uneori daca ar mai putea fi ceva rau. Oricum, hotararea pe care am luat-o atunci, nu o regret.
Daca citesti pe site-urile din strainatate, o sa vezi ca sfaturi de genul celor pe care le-ai primit sunt specifice medicilor romani. Le e mai usor asa. In alte parti, nici nu se pune problema de renuntare la sarcina.
Este hotararea ta, dar in locul tau nu as renunta la sarcina. Poate e o incercare din partea lui Dumnezeu, pentru a te face sa te bucuri mai mult de ceea ce va urma.
0
19-03-2009, ora 13:14
danieluska
Nu este medic/terapeut
danieluska
Malina m-ai incurajat..Numai ca as fi vrut sa gasesc macar un ginecolog care sa ma sustina..Inca n-am gasit..tre sa mai incerc..
0
19-03-2009, ora 13:16
danieluska
Nu este medic/terapeut
danieluska
Sa-va traiasca copii malina si dear, sa fiti sanatosi!nu prea am incurajare din partea familiei..
0
28-03-2009, ora 07:44
memo
Nu este medic/terapeut
memo
iubita, eu am patit exact acelasi lucru ca si tine(un accident la mana), am facut radiografii, ba mai mult trebuia sa ma operez, am intrat in panik si nu stiam ce sa fac.Medicul meu ginecolog mi-a spus k nu e cazul sa-mi fac griji, asa cum ti-a spus si matina, unora le e mult mai usor sa te sfatuiask sa faci intrerupere, dar cred cu tarie k Dumnezeu stie mai bine, si dak bebe ti-a fost dat acum cu siguranta va fii bine.Eu sunt deja in saptamana 27 de sarcina si totul decurge normal, iar medicul ma incurajeaza de fiekre data, dupa ce vorbesc cu el de fiecare data ma simt f.bine si increzatoare in viitor.Sper sa reusesti sa iei decizia corecta, sa fii sanatoasa si sper sa mai vorbim.Curaj si incredere!
0
29-03-2009, ora 13:29
danieluska
Nu este medic/terapeut
danieluska
Si eu am fost operata la mana, d-aia am facut radiografie la 3 luni dupa operatie(dar eram insarcinata...in 5-6 saptamani).ma bucur ca esti optimista..si sa stii c m-ai incurajat mult.Poti sa-mi spui la ce ginecolog te duci (dc esti din bucuresti)?Ai facut dublu si triplu test?
0
29-03-2009, ora 14:52
matina
Nu este medic/terapeut
matina
Eu am fost acum aproape 9 ani la spitalul Militar, la dr.Stefan. Mi-a fost de mare ajutor pentru ca m-a incurajat mult. Pe atunci nu existau toate felurile de teste, sau cel putin nu stiam eu de ele, dar dupa o ecografie in luna a 4-a mi-a spus sa stau linistita, fiindca voi avea un copil sanatos.Si la al doilea copil tot la dumnealui am fost pana in luna a 7-a. Fiind din Buzau, m-am hotarat sa nasc cu un medic de aici pentru a veni mai repede acasa.
0
30-03-2009, ora 00:15
memo
Nu este medic/terapeut
memo
Medicul meu e de la maternitatea polizu, dar are si cabinet medical particular, pe strada Stirbei Voda nr.69, se numeste Lemnete Gabriel si e un doctor minunat, care are rabdare sa-ti raspunda la toate intrebarile(chiar si cele mai ciudate sau penibile)fara sa te faca sa te simti inconfortabil.Nu am facut triplu test, dar am facut morfofetala si 4d si totul decurge bine, bebe se dezvolta bine si e vioi(dupa cum da cu picioresele si manutele in burtica).Sanatate si incearca sa te bucuri de viata cu incredere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Examenul radiologic
  • Menstruația peste sarcină
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  •