Dureri in piept, spate si umeri - radiografia si rmn cervical arata ce e?

27-07-2016
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
Buna ziua, as avea nevoie de un raspuns in legatura cu o radiografie si un rmn..
in urma unor dureri de piept am facut o radiografie toracica si as vrea sa stiu daca la radiografia toracica s-ar fi vazut nereguli in cazul in care as fi avut o tumoare undeva in zona aceea sau cancer la ganglioni ?
de asemenea am facut si un rmn pt ca am si dureri de spate si umeri.. si as dori sa stiu daca la rmn-ul a fost facut la coloana cervicala s-ar fi vazut daca ar exista tumori in zona aceea in care este coloana cervicala ?
8 comentarii
0
27-07-2016, ora 22:20
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pt Andreea Rusu

Durerile de spate si de umeri, ca si cele de piept, pot avea o mare diversitate de motive, functie de multe cauze si multi factori de influenta, despre care nu ati dat informatii: varsta, greutate, inaltime, tip de activitate. In general este bine sa efectuati aceste investigatii imagistice la indicatia unui medic specialist care a avut prilejul sa va consulte si poate decide daca ele sunt oportune sau nu. Altfel, un simplu junghi intercostal ne poate purta intr-un calvar psihologic si putem dezvolta chiar atacuri de panica, daca nu este interpretat corect.
Cred ca nu gresesc prea mult daca estimez ca sunteti o persoana tanara si posibil, recent influentata fie de destinul nefast al vreunui pacient cunoscut sau popularizat pe media, fie de povestile despre patologie care circula de multe ori in mediile de socializare.
Realitatea este ca in majoritatea cazurilor, aceste simptome banale au cauze banale si nu trebuie sa cautam alte explicatii sofisticate si neaparat grave. Credeti-ma ca noi medicii, inca din facultate, am "facut" rand pe rand, toate bolile posibile.
Nu sunt pneumolog, dar stiu ca nu orice durere in piept are nevoie de radiografie; cat despre coloana cervicala, expunerea la AC si curent are mai multe coloane pe "constiinta" dacat vreo forma de cancer, de altfel extrem de rara in aceasta zona.
Mergeti intai la medicul de familie si apoi, daca mai e nevoie, la un specialist in boli interne si eventual un ortoped sau reumatolog. Sunt convins ca un tratament antiinflamator general si local, precum si unele masuri de igiena protectiva va vor ajuta imediat.
Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
27-07-2016, ora 23:04
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
buna, am 19 ani.. asta spuneam
ca fusesem la doctor deja si facusem toate aceste investigatii.. atat radiografie toracica cat si rmn.. de aceea intreb ca daca ar fi existat pe undeva vreo tumoare ar fi iesit neregularitati in aceste investigatii nu..? durerile le am deja de o luna si jumatate de aceea sunt atat de speriata.. astept un raspuns ! multumesc mult !
0
28-07-2016, ora 09:06
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Nu aveti cancer:
1. cazurile de cancer la 19 ani sunt f f rare
2. durerile astea de cutie toracica nu sunt caracteristice vreunei forme de cancer. Daca ati fi avut un cancer nu v-ar fi durut in mai multe locuri.
3. radiografia pulmonara ar fi putut evidentia daca sunt adenopatii in mediastin sau alte formatiuni ce nu isi au locul acolo. Orice cancer osos la coaste, clavicule sau coloana cervicala ar fi sarit in ochi.
4. RMN-ul depisteaza orice patologie de acest fel.

Dureri toracice pot aparea in nevralgii intercostale sau dezechilibre hidro-electrolitice destul de frecvente la aceasta varsta. Si, asa cum a zis si d-nul doctor, pot declansa stari de anxietate si apoi ne autoamplificam anumite simptome. Cititi pe topicele despre anxietate sa vedeti ca exact acest gen de simptome apar.
0
28-07-2016, ora 09:43
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Părerea mea este că suferinţa ta este doar o problemă de postură... De asemenea poate fi cauzată de probleme legate de stres, daca ai avut recent o suparare mai mare, o stare depresivă... Nu stiu, dar din experienţa mea cu astfel de patologie la fetele tinere...cam aceasta este zona în care aş căuta cauzele. Din ce oras esti? Caută un cabinet de osteopatie în apropiere... Acolo e posibil sa găseşti răspunsul la nedumeririle şi suferinţele tale.
0
28-07-2016, ora 10:07
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
multumesc mult pentru raspuns, am avut stres foarte mare in ultima perioada.. dar nu cred ca aceste dureri vin de acolo, mai ales ca in partea dreapta pieptul.. ma doare doar cand intorc trunchiul sau folosesc muschiul acela.. iar zona din spate la fel.. doar cand incord muschii respectivi.. se simte mai degraba ca o febra musculara.. sunt destul de familiarizata si cu durerile din anxietate, dar astea par a fi diferite.. eu am pus aceste dureri pe seama posturii incorecte la masa si in timpul dormitului.. doar ca o luna e mult.. si asta ma ingrijoreaza, de o luna aceste dureri ar fi trebuit sa treaca spun eu..
0
28-07-2016, ora 11:37
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Probabil este afectata coloana vertebrala toracica sau vreo coasta. Si cu acest gen de probleme este familiarizat şi le tratează cu succes un medic osteopat!. Oricum numai în urma unui consult se pot sti mai multe despre cauzele durerii tale.
Deocamdata nu e nevoie de nici o radiografie. Nu e cazul sa te radiezi suplimentar. Dar va trebui ca un medic sa excludă alte cauze ce necesita atentie urgenta (pneumonii, etc)
0
28-07-2016, ora 12:02
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
multumesc pt raspuns, am facut deja radiografie toracica si nu s-a gasit nimic !
0
29-07-2016, ora 09:23
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Atenţie că dacă "nu s-a văzut nimic" pe radiografie nu înseamnă că nu pot fi probleme! Radiografia este o imagine "îngheţată", surprinsă într-un moment static. Ori ţie îţi apare durerea la mişcare. Probabil o nevralgie intercostală, sau o problemă FUNCŢIONALĂ a uneia sau a mai multor vertebre în relaţia lor cu coastele aferente.
Revin cu recomandarea anterioară de a vizita şi un cabinet de osteopatie, medicii osteopaţi fiind pregătiţi pentru a trata astfel de probleme. Se poate rezolva, în funcţie de suferinţă, chiar şi de la prima şedinţă de tratament! Încearcă şi apoi povesteşte-ne şi nouă experienţa ta cu osteopatia!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.