Raguseala care nu trece cu nimic

29-07-2010
dc2009
Nu este medic/terapeut
dc2009
Buna ziua! Numele meu este Dana. Am o problema is nu+i gasesc remediu. Am ragusit initial de la o inghetata...m+am gandit ca e de moment si nu prea i+am dat importanta, după 2 zile parca imi mai revenisem apoi dupa alte 2 am ragusit din nou si tot asa, pana la urma am consultat un orl-ist care mi-a spus ca imi sunt afectate corzile vocale si ca e o laringita care poate sa coroboreze si cu sinuzita maxilara care o am de mai multa vreme. Am primit tratament cu eficef 7 zile, bioparox - 7 zile, sinupret - 10 zile, inca un medicament care fluidizeaza secretia si aerosoli cu ACC - 7 zile. Am terminat tratamentul iar eu sunt la fel, ragusita si nu inteleg de ce. Si ar mai fi ceva, inainte de a merge la medic am luat tinctura de propolis dim si seara cate 20 de picaturi sec, nediluate in apa, vreo 4 zile, credeti ca tinctura fiind cu alcool putea sa+mi afecteze corzile vocale? ce se mai poate face? Poate fi grav?
Multumesc!
2 comentarii
0
31-07-2010, ora 00:59
c.gina35
Nu este medic/terapeut
c.gina35
Buna...recent am fost internata in spital la orl si am avut in salon o doamna cu aceeasi raguseala ca si tine...avea aceasta raguseala de 4 luni care nu ceda la tratament.A fost internata in spital si pusa pe tratament cu antibiotice.Cefort, gentamicina.antinflamator.refen si hidrocortizon...plus aerosoli.Stiu ca trebuie sa eviti cafeaua.tigarile.bauturi acidulate si mancarea condimentata.A stat in spital cam 10 zile, este mai binisor dar tot ragusita.Cred ca trebuie un tratament de durata.Acum depinde de fiecare persoana.Trebuie sa faci mai multe investigatii...
0
04-08-2010, ora 14:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-ră/d-nă Dana, ar fi indicat să consultaţi un medic supra-specializat în foniatrie. Un astfel de medic vă poate face o videostroboscopie, eventual o fibroscopie laringiană, pentru a vă vizualiza corzile vocale afectate de răguşeala acuzată de către dvs. O astfel de investigaţie este mai mult decât necesară, pentru că poate oferi posibilităţi complexe de diagnosticare corectă. După o astfel de vizualizare, în care se pot evidenţia posibile mici vicii de funcţionalitate laringiană, chiar şi faringiană, pe fond de cauzalitate diversă (interacţiune între cauză şi efect), medicul respectiv vă va diagnostica şi trata corespunzător.

.
Sugestie: (consultaţi un medic din cadrul instituţiei medicale de mai jos)
Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "Prof. Dr. D. Hociotă" - IFACF
Str. Mihai Cioranu, nr. 21, sector 5, Bucureşti
Telefon: 021 410 21 70;
Fax: 021 410 02 78
PROGRAM DE LUCRU ÎN AMBULATORIU DE SPECIALITATE
MEDICI: 8ºº-20ºº
ASISTENȚI MEDICALI: 7ºº-21ºº
PROGRAMĂRI SERVICII MEDICALE:
TEL:021/4102170 int. 139
PROGRAM: L-V: 8ºº-21ºº
.

Dacă nu doriţi o abordare clasică (alopată), vă rog să apelaţi la un medic naturopat. De exemplu, un medic homeopat vă poate ajuta foarte mult. Gândiţi-vă şi acţionaţi în conformitate cu ceea ce doriţi!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.