rahitism

23-09-2008
hemangiom hepatic
Nu este medic/terapeut
hemangiom hepatic
Baietelul meu in varsta de de 3 ani are coastele mai proeminente si sternul in carena, aceste semne au aparut dupa varsta de 2 ani. I-am dat vigantol si calciu de 2 ori pe an dar semnele persista. Cum se poate trata dupa aceasta varsta? A fost 2 ani la mare, sta suficient la soare, zilnic sta afara.
2 comentarii
0
23-09-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
din cate stiu eu vigantolul se da profilactic de la 10 zile dupa nastere pana la varsta de 5 ani cate 2 picaturi pe zi!!pana la varsta de 2 ani se da in fiecare zi fara intrerupere iar dupa doi ani se da vigantolul din septembrie pana in aprilie!din luna mai pana in august se face pauza din cauza caldurii de afara!!oricum mergeti la medicul pedriatru sa va prescrie un tratament!!numai bine
0
08-10-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru un diagnostic de certitudine al rahitismului se poate face o radiografie de pumn si se poate administra vitamina D injectabil 3 injectii a cate 200.000 de unitati spatiate intre ele conform recomandarii medicului pediatru, insotite de calciu 5 zile inainte si 5 zile dupa injectie (1/2 fiola de calciu gluconic). Un alt indicator de rahitism este valoarea fosfatazei alcaline care se dozeaza in sange si care e crescuta daca e vorba de rahitism.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul