Reacţie perfuzie (venofer)

02-01-2017
mariav.
Nu este medic/terapeut
mariav.
Bună ziua!

Mama mea (45 de ani) şi-a făcut analizele recent şi i-a ieşit deficit de fier (31, în condiţiile în care intervalul de referinţă este între 50 şi 150).
Medicul de familie i-a spus că este o uşoară anemie cauzată de sângerările menstruale abundente (are fibrom uterin) şi i-a recomdat următorul tratament perfuzabil pe cinci zile: ringer 250 ml, venofer 1 fiola, vitamina C 1 fiola, vitamina B6 1 fiola.

Problema este că după a treia doză de tratament local mâna i s-a înroşit şi s-a umflat. Apoi, a doua zi a început să o doară, şi-a scot branula şi a observat o suprafaţă întărită pe locul fostei branule şi continuă să o doară, să aibă temperatură local şi să nu-şi poată mişca mâna.

Am citit pe net că ar putea fi o reacţie la administrarea paravenoasă a venoferului.
Ce ar trebui să fac? Sunt suficiente aplicările locale cu gheaţă şi Lioton gel?

Vă rog frumos să mă ajutaţi, dacă puteţi!

Vă mulţumesc!
1 comentarii
0
21-01-2017, ora 14:44
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Am raspuns recent acestei intrebari pe acelasi forum, nu stiu sigur daca ati fost tot Dvs. Daca e o reactie locala la administrarea iv de substanta, da-tratamentul e tot local. Daca e o tromboflebita superficiala, e cu totul altceva-se cauta o afectiune sistemica, chiar o tumora deoarece tromboflebita superficiala e frecvent paraneoplazica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: