reactie adversa sau candidoza bucala

06-12-2012
valeria1
Nu este medic/terapeut
valeria1
buna seara,
mi-am facut o interventie la un dinte acum o luna de zile(mai exact scoatere nerv) si apoi mi-a fost spalat canalul cu o solutie concetrata de clorhexidina. instantaneu am simtit arsura la limba si un gust ff amar, iar a doua zi de dim am simtit pe limba ca si cum as fi avut fire de par ff multe.
am fost la ORL si mi s-a spus ca am o candidoza linguala si sa ma spal cu bicarbonat. problema este ca de atunci am un gust alterat in gura, cateva sapt am avut un gust metalic, si o durere sub limba. acum am doar senzatie de arsura la limba iar depozitele albicioase de pe limba s-au mai dus dar gustul este tot alterat(tin sa precizez ca atunci cand mananc simt gustul perfect al alimentelor, doar apoi apare acest gust ciudat).
imi puteti spune va rog frumos de la ce s-a putut intampla acest lucru?
sa fie o reactie la acea substanta(desi dna dr dentist mi-a spus ca ar fi trebuit sa treaca intr-o luna de zile daca era de vina clorhexidina) sau sa fie de la candidoza linguala?
2 comentarii
0
07-12-2012, ora 10:07
ciresyca
Nu este medic/terapeut
ciresyca
Buna Valeria, in legatura cu problema ta, clorhexidina este o substanta care se foloseste de obicei ca dezinfectant, ea fiind folosita si in apa de gura ca dezinfectant, deci nu ai cum sa faci candidoza de la ea, eu creca ai avut o reactie alergica mai puternica care ti-a "ars" mucoasa limbii, acum cel mai bine cred ca ar fi sa iti faci multe spalaturi cu ceai de galbenele, musetel, pelin, tot ce este cicatrizant, timp de mai multe zile.Multa sanatate!
0
07-12-2012, ora 11:04
valeria1
Nu este medic/terapeut
valeria1
buna ziua,
multumesc de raspuns. dar totusi atata timp sa dureze o reactie adversa? si gustul se poate sa fie schimbat tot de la acea solutie atata timp?
bun am uitat sa precizez ca am luat si doua feluri de antibiotic(amoxicilina si klacid) inainte de a avea acea interventie la masea. am avut o extractie dentara cu o sapt inainte si de la ORL mi s-a spus ca de acolo am facut candidoza bucala si de aceea am si gustul alterat.
dna dr. dentist mi-a spus ca nu se poate atata timp sa dureze o reactie adversa( o luna de zile).
nu mai stiu pe cine sa cred.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul