reactie alergica de la intepaturile de tantar!!!

05-12-2013
popaflory
Nu este medic/terapeut
popaflory
am un baietel de aproape 1 an si acum o luna a fost intepat pe fata de un tantar facand o reactie alergica.am fost cu el la dermatolog si ne-a dat antibiotic klacid, fucidin h crema si zyrtec picaturi, am urmat tratamentul 5 zile si s-au uscat intepaturile...insa si acum la o luna de la tratament el inca mai are semne pe fata...ce trebuie sa fac???va multumesc anticipat!!
3 comentarii
0
05-12-2013, ora 17:48
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Pentru inceput, nu vad de ce dermatologul a indicat 2 antibiotice, unul sistemic (Klacid), iar altul local (Fucidin). Au existat semne de suprainfectie? Copilul a prezentat febra sau stare generala alterata?
leziunile restante de la nivelul tegumentului nu sunt neaparat ceva neobisnuit. Avand in vedere ca a prezentat o reactie alergica in urma intepaturilor de tantar, este foarte probabil sa se fi scarpinat si de acolo prezenta acestor 'cicatrici'. Cu alte cuvinte, nu este nevoie sa faceti nimic in afara de a aplica masurile de igiena corespunzatoare si de a avea rabdare.
La aceasta varsta, din punctul meu de vedere in primul rand ar trebui vazut de catre un pediatru si doar ulterior, in caz de nevoie, de catre un dermatolog.
0
05-12-2013, ora 18:56
popaflory
Nu este medic/terapeut
popaflory
A avut o usoara inflamatie a ochiului in rest starea lui generala a fost normala..
Va multumesc pentru raspuns!
0
05-12-2013, ora 20:55
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Baiatul meu de 9 ani este la fel cum eram si eu cand eram mic adica la intepaturile de tantari se umfla si face basici, si iam cumparat de le farmacie FENISIL CREMA, cu care se trag umflaturile si nu mai face basicute.
Sper ca team ajutat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele în exces pot crește riscul de apariție a alergiilor
  • Alergia la înțepături de insecte
  •