Reacție la gentamicina? | Forumul Medical ROmedic

Reacție la gentamicina?

01-10-2017
IuliaP17
Nu este medic/terapeut
IuliaP17
Buna seara!
În urma cu aproximativ o lună mi-a fost prescris tratament cu gentamicina 40mg la 24 de ore timp de 7 zile pentru un stafilococ auriu. Acesta a reacționat la tratament însă nu complet, apoi fiindu-mi prescris alt tratament de 10 zile cu oxacilina de 250 la 12 ore. Nici după acest tratament nu a dispărut infecția. Medicul mi-a combinat apoi cele două medicamente însă doza dubla: gentamicina 80mg/zi 10 zile și oxacilina 500mg/12 ore 15zile. Infecția a intrat în regresie in schimb la 5 zile de la terminarea gentamicinei și chiar în ziua terminării tratamentului cu oxacilina am început să fiu amețită. Nu este un vertij, simt doar cum parca creierul s-ar aseza pe pozitie întârziere. Senzația de ameteala o am doar in momentul in care ma mișc, în special când ridic capul ori îl cobor, sau când imi las capul pe un umăr sau pe celălalt. Cand întorc capul stânga-dreapta nu sunt amețită. Nici mersul nu imi este normal. Simt de parca creierul mi-ar fi apa dintr-o găleată. M-a văzut un neurolog care mi-a verificat reflexe-mișcări, echilibru și nu a găsit modificări semnificative. Ar putea fi o reacție din cauza gentamicinei? Și ce ar fi de facut ca aceasta stare sa dispară? Va multumesc!
3 comentarii
0
02-10-2017, ora 08:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 este obligatoriu si un consult ORL..cu audiograma
sunt cunoscute reactiile ototoxice a gentamicinei
2 de la doze mari de antibiotic petermen lung..se modifica si flora intestinala normala..lucru care duce la dereglari a digestiei, daca persoana NU se hidrateaza corespunzator
acesti doi factori duc la proasta calitate a sângelui.(gros, vascos).si implicit proasta circulatie cerebrala
0
02-10-2017, ora 12:12
IuliaP17
Nu este medic/terapeut
IuliaP17
Astăzi am programare la un medic ORL. Va multumesc pentru raspuns!
0
09-10-2017, ora 19:44
IuliaP17
Nu este medic/terapeut
IuliaP17
Buna seara!
Revin cu o noua nelamurire legată de aceeași problemă. După controlul ORL mi s-a prescris tratament cu Betaserc, însă după o săptămână de tratament modificări nu prea sunt. După cât timp începe să se vadă efectul tratamentului? As putea acționa și în alte moduri pentru a imi reveni mai repede?
Mentionez ca nu mi s-a stabilit un diagnostic clar, un diagnostic preliminar ar fi fost spondiloza cervicala, însă eu nu am nici o durere in zona gâtului și nici rețineri de mobilitate.
Va multumesc din suflet! O seara Buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK