Reactii secundare ale vaccinului antitetanos?

10-01-2009
cristianstanescu67
Nu este medic/terapeut
cristianstanescu67
Acum exact o saptamana am intrat pe o pista de schi intr-o sarma ghimpata ce a patruns adinc in regiunea capului sangerand abundent. Dupa incetarea sangerarii efectuata cu comprese de zapada, gheata, am aplicat un dezinfectant din trusa de la masina. Seara preventiv am fost la spitalul din oras si am facut un vacin antitetanos in brat. Abia dupa 3 zile am inceput sa simt o durere sub brat ca un fel de noduli durerosi si la atingerea acestei zone imi amortea tot bratul.A durat cca 24 de ore durerea aceasta in brat. Azi dupa o saptamana de la vaccin, bratul in zona vaccinului prezinta o umflatura dura de culoare rosie- violacee de cca 4 cm diametru putin dureroasa.Sunt normale aceste manifestari ale vaccinului la o distanta de o saptamana de la efectuarea acestuia sau trebuie sa consult un medic?Va multumesc pentru sfaturi Diana
3 comentarii
0
10-01-2009, ora 22:41
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Din cate stiu eu, aceste reactii sunt normale!DAr asteptam si alte pareri, poate chiar de specialitate!
0
10-01-2009, ora 23:03
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Am intilnit asemenea cazuri.E drept, reactia locala a aparut ceva mai repede.Daca ai luat oxacilina pt rana de la cap, e posibil ca ea(oxacilina) sa fi atenuat reactia.E bine sa reiei antibioticul daca l-ai intrerupt.Nodulii certifica existenta uni reactii inflamatorii locale.Au disparut?
0
31-05-2010, ora 21:56
MateiDavid
Nu este medic/terapeut
MateiDavid
Am o intrebare pentru dvs.Copilul meu a facut vaccinul anti-tetanos in urma unei lovituri in partea stanga a capului.Aceasta sa lasat cu o cusatura.Nu stiu daca a fost bine sa i se faca si anti-tetanosul si anti-coagulantul.Acum la o zi dupa facerea vaccinului i-a aparut o inflamatie pe bratul stang ce se indrepta spre culoarea rosie.Este normala aceasta reactie sau este o alergie ori ceva de genul?Raspundeti-mi va rog urgent.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccin împotriva gripei porcine care oferă perspective pentru dezvoltarea unui vaccin universal pentru oameni
  • Substanțele toxice din compoziția unui vaccin și riscul intoxicării post-vaccinare
  • Tipuri de vaccin (în funcție de mecanismul de acțiune)
  •