Recent diagnosticata cu boala Crohn - nedumerire

19-05-2009
Junglee2009
Nu este medic/terapeut
Junglee2009
Buna ziua si multa sanatate tuturor.
Recent am fost diagnosticata cu boala Crohn. Mi-a fost rau, am avut un scaun foarte urat si m-am dus la spital crezand ca e vorba de apendicita si cand m-au operat au gasit si o portiune de 10 cm din ileon inflamata. Apoi am fost la un medic gastroenterolog care mi-a dat tratament cu Medrol si Salofalk. Slava Domnului ca suport bine tratamentul. Peste 3 luni de zile urmeaza sa fac o colonoscopie, sa vedem daca se confirma sau nu diagnosticul.
Legat de alimentatie, de digestie, de scaune: de cand am iesit din spital mananc cat mai "light", nu am intoleranta la lactoza (dar consum numai iaurt dietetic si branza de "veci" dietetica), am mancat si niste capsuni si cate o jumatate de banana, nu am avut probleme. Si ma chinuie foamea. Mi-e foame mereu :-)
Scaunul ala urat de dinainte de operatie a fost singurul episod. neplacut. Ies afara normal, nu ma doare nimic (ei, ma tine putin operatia de apendicita, dar e normal, au trecut abia 2 saptamani).
Totusi, astazi, cand am trecut cu mana peste burta, chiar sub buric, dar in partea stanga, nu in dreapta, am un punct dureros. Ma doare numai cand ating, nu foarte tare, dar se simte. Ar putea fi tot din cauza inflamarii intestinului subtire - mai exact a ileonului? Cum e localizat ileonul asta? Sau nu are nici o legatura? Multumesc anticipat pentru un raspuns.
3 comentarii
0
26-05-2009, ora 00:59
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata doamna,
o posibilitate de tratament a colitei ulceroase o reprezinta oxigenarea hiperbara (HBO). Aceasta terapie combate necroza permitind refacera tesutulilor afectate, pina la o vindecare completa, dar pe o perioada de timp limitata de evolutia bolii. In cazul reaparitiei simptomaticii, terapia poate fi repetata.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de Medicna Hiperbara Constanta
0
28-05-2009, ora 20:18
Junglee2009
Nu este medic/terapeut
Junglee2009
Va multumesc de informatie. Din pacate Constanta nu e o alternativa pentru mine, dar o sa ma interesez macar in ce consta aceasta terapie.
0
03-06-2011, ora 14:12
sqshh
Nu este medic/terapeut
sqshh
Boala Crohn nu este tot una cu colita ulceroasa; sper ca nici nu va-ti gandit la asemenea lucru. Eu nu sint medic, vreau sa precizez pt ca lucrurile sa fie clare. Nu ofer sfaturi avizate medical. Doar am vrut sa precizez ca exista o diferenta mare intre cele doua boli, intradevar ele cad amandoua sub aceiasi categorie si anume boli inflamatoare ale tractului digestiv, prescurtarea in lb. engleza IBD (Inflammatory bowel disease).

Informatii mai multe despre diferenta dintre cele cele doua boli mentionate mai sus gasiti accesint urmatoarele linkuri :

http://ibdcrohns.about.com/od/ulcerativecolitis/a/diffuccd.htm

http://www.crohns.org.uk/Docs/4/uc/Differences%20between%20CD%20and%20UC.html

http://www.whatiscrohns.com/what-is-crohns-disease/differences-between-ulcerative-colitis-and-crohns-disease

Puteti folosii google translator - http://translate.google.ro/ in cazul in care nu va descurcati cu limba engleza.

Se fac foarte multe erori medicale in aceasta tara, din pacate, nepermise.

Sper sa fie de folos pt cineva informatiile acestea

@HBOT Voi vizita intr-o zi clinca dvs. pt a discuta despre o eventuala terapie pt. boala Crohn.

Sanatate tuturor
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici