Recomandare investigatie in afara de colonscopie

10-01-2014
PPStefan
Nu este medic/terapeut
PPStefan
Buna ziua,

Tatal meu a facut o anemie foarte puternica (5.4 hemoglobina si 7 fier) pentru care a fost internat in spital. Acolo a primit sange pana a ajuns in jur de 13 hemoglobina si 32 fier. Nu a putut face toate investigatiile acolo asa ca dupa externare a mers la colonscopie. Aici doctorul a spus ca exista urme de sange dar nu a putut continua investigatia ca sa vada efectiv ce este acolo datorita durerilor prea mari si a riscului de lesin. A ramas sa se reprogrameze, problema a fost ca asta s-a produs dupa o ora de la inceperea investigatiei si nu putea trece mai departe pentru a vedea tot colonul.

Ma gandesc ca pot exista si alte variante in afara de asta pentru investigatie. Gasisem colonscopie cu IRM si am mai auzit la cineva ca inghitise o mica camera care mai apoi a scos-o prin scaun si a fost analizata. Astfel de metode nu ar putea fi o varianta pentru a nu se mai chinui tatal meu si sa vedem si ce este acolo. Ceva este, ceva ce genereaza putin sange care duce la o anemie in timp.
La computerul tomograf nu a gasit mai nimica, scria ca este o zona unde se ingusteaza colonul apoi devine putin mai mare in diametru.

Va rog sa ma ajutati daca se poate, in cazul in care nu am am indreptat corect topicul de discutie va rog sa ma indrumati catre aria corespunzatoare
8 comentarii
0
10-01-2014, ora 10:25
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Anemie foarte severa. In cazul unei anemii atat de puternice se pune problema existentei unui proces tumoral care ar putea genera o astfel de anemie. De aceea trebuie foarte atent investigat. Ca metode de investigatie exista CT ( am inteles ca s-a facut deja si este neconcludent ), mai exista RMN-ul si colonoscopia. Exista si acea varianta cu video-capsula endoscopica despre care vorbiti, dar nu toate serviciile o au. Nu stiu unde locuiti, dar in cazul in care puteti veni la Cluj, va recomand Clinica Profesorului Tantau Marcel, un mare specialist in aceasta patologie. Daca aveti nevoie, va pot da si numarul de tel pentru o programare. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
10-01-2014, ora 11:20
PPStefan
Nu este medic/terapeut
PPStefan
Daca considerati ca acest tip de analiza este folositoare suntem dispusi sa mergem la Cluj, un numar de telefon este oricand binevenit. O sa incercam intai sa vedem daca nu este la noi in oras(Craiova), in acest sens incercam sa discutam azi cu un doctor de aici.

Ca o precizare legata de aceasta anemie, cu un an in urma la analize a avut hemoglobina 6 si in urma unui tratament cu fier(fero fuldama-imi cer scuze daca am scris putin gresit denumirea) a urcat la 8 in aproximativ 2 luni apoi s-a simtit din ce in ce mai bine. Anul acesta a avut iar simtome de slabiciune si am mers iar la analize.
Cat a fost internat in spital a primit doua antibiotice, o cefalosporina din generatia a 3-a(nu mai retin bine denumirea) si amoxi plus injectabile, in urma tratamentului leucocitele au scazut de la 17 la 9.
0
10-01-2014, ora 12:50
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Gastroenterologie. Daca sunteti din Craiova atunci problema se poate rezolva acolo. Din cate stiu eu aveti acolo o clinica foarte buna de gastroenterologie. Daca va fi nevoie puteti sa-mi spuneti si o sa va dau numarul de telefon de la clinica din Cluj de care va spuneam. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
12-01-2014, ora 13:14
PPStefan
Nu este medic/terapeut
PPStefan
Colonscopia virtuala poate fi o alternativa?
Am analizat filmulete cu colonscopii pe net sa vad mai clar ce presupun si incep sa ma intreb daca are rost sa mai incerce o data. Adica daca nu a putut face colonscopia totala in aprox o ora nesedat, altfel cum ar putea face?
0
15-01-2014, ora 10:59
PPStefan
Nu este medic/terapeut
PPStefan
Am mai facut si analiza CEA valoare 7.76 si AFP care avea valoare de 4.96(era oricum in limitele normale). Am mai consultat cativa medici, multi spun ca sa se opereze dar nu stim clar ce este totusi...
0
15-01-2014, ora 18:35
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Cum luam cea mai buna decizie ? CEA este un marker tumoral. Are valoarea crescuta. Deci este clar ca acolo se intampla ceva cu totul suspect. Cred ca cel mai bun lucru pe care puteti sa-l faceti este sa va alegeti un gastroenterolog in care sa aveti incredere si sa-i urmati sfatul. A tot cauta solutii si raspunsuri inseamna un timp pierdut care se poate dovedi a fi nu extrem de pretios, ci vital. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
21-01-2014, ora 22:26
PPStefan
Nu este medic/terapeut
PPStefan
buna seara,
Domnule doctor, va multumesc mult pentru sfaturi si indrumari. Nu am mai avut timp sa scriu dar tatal meu s-a internat miercuri apoi ieri a fost operat. A fost extirpata o tumoare de 8 cm in diametru. Speram sa isi revina pe viitor.
Eu va multumesc pentru sfaturi si raspunsui. As fi vrut sa va dau o nota undeva pe un site ceva pentru indrumari pentru ca de la primul post ati dat un raspuns care a fost real acum iar indrumare de mai sus ne-a ajutat si nu am mai intarziat cum planuisem initial.
Sper sa se refaca pana la urma, momentan pare bine, singura problema este ca nu a eliminat gaze cum ar trebui dar pare sa nu fie asa impacinetat doctorul inca(ieri la ora 12:00 a iesit din operatie).
Pana va incepe tratamentul oncologic poate incerca remedii homeopate preventive?
0
22-01-2014, ora 01:30
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Multa sanatate tatalui dumneavoastra. Ma bucur ca nu ati intarziat si ati luat decizia corecta. Orice zi conta. Poate sa ia tratamente homeopate dar numai sub indrumarea unui medic homeopat. Deci trebuie sa gasiti un medic homeopat care sa-l consulte si sa-i prescrie un tratament aplicat dansului in totalitate. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: