recuperare dupa operatie de hernie inghinala

02-03-2007
mugur
Nu este medic/terapeut
mugur
am fost operat recent de hernie inghinala partea dreapta.
in urma cu 15 ani am avut aceeasi problema dar pe partea stanga
va rog sa-mi recomandati ceva referitor la aceasta problema
multumesc
52 comentarii 12 Înainte ›
0
05-03-2007, ora 00:00
DrCosmin
Nu este medic/terapeut
DrCosmin
Dupa aceasta operatie trebuie sa evitati efortul fizic care poate duce la compromiterea interventiei chirurgicale (aparitia unei eventratii etc.).Astfel, evitati sa ridicati greutati ( sacose grele, mobila etc), sa impingeti diferite lucruri, etc.Bineinteles sunt de evitat sporturile, mai ales cele de forta. De asemenea tusitorii cronici au un risc crescut de recidiva. Dupa ceva timp un jogging si exercitii de gimnastica va vor ajuta sava tonifiati abdomenul.
0
05-03-2007, ora 00:00
mugur
Nu este medic/terapeut
mugur
Stimate domnule Dr. Cosmin va multumesc pentru indicatiiile si sfaturile recomandate
Multa sanatate
0
12-03-2007, ora 00:00
ion
Nu este medic/terapeut
ion
cam care ar fi perioada de timp cit nu trebuie sa fac spor dupa operatie?
0
12-03-2007, ora 00:00
ion
Nu este medic/terapeut
ion
odata cu operatia de hernie mi a scos si apendicul, daca se poate as vrea sa stiu cit timp nu pot face sport?mai exact culturism
0
12-03-2007, ora 00:00
DrCosmin
Nu este medic/terapeut
DrCosmin
Este un lucru bun ca vi s-a practicat si apendicectomie ( vi s-a scos apendicele ).Multi chirurgi practica acest lucru in cazul unor interventii care nu au primul scop acest lucru.Ganditi-va daca ati face apendicita peste ceva timp...
Asteptati macar o luna si incepeti sa faceti cateva alergari usoare pe saptamana.Va pot ajuta inotul si exercitiile de izometrie.Anul acesta cel putin nu trebuie sa ridicati greutati, mai ales de tipul celor ce se folosesc la culturism.
Avand in vedere ca problema dumneavoastra este bilaterala, sunt destul de rezervat in ceea ce priveste culturismul.Nu v-as recomanda.Am auzit de cazuri care au reusit sa revina dupa astfel de interventii.Daca doriti neaparat, trebuie sa consultati un medic de medicina sportiva si sa aveti alaturi un fizioterapeut bun.
Multa sanatate!!!
0
12-03-2007, ora 00:00
ion
Nu este medic/terapeut
ion
dar este normal dupa doua luni sa mai ma jeneze? citeodata mai am asa o durere intepatoare in zona operatiei dar adoctorul dupa ce ma consultat zice ca este in regula operatia.Eu am deja doua luni de la operatie sa mai stau inca una inainte sa incep sa alerg?
0
12-03-2007, ora 00:00
DrCosmin
Nu este medic/terapeut
DrCosmin
Este absolut normal sa va jeneze putin.Mai ales daca medicul care v-a operat a spus ca plaga e ok. Este totusi o trauma operatia, iar peretele dumneavoastra abdominal chiar si intarit ( suturat, plasa ) nu este chiar ca unul nou.Iar ca sa fiti sigur ca nu vor fi probleme consultati un medic de medicina sportiva.Desi, eu unul nu v-as recomanda culturismul.
Toate cele bune!!!
0
12-03-2007, ora 00:00
ion
Nu este medic/terapeut
ion
ok, va multumesc si numai bine!
0
12-03-2007, ora 00:00
DrCosmin
Nu este medic/terapeut
DrCosmin
Cu multa placere! Multa sanatate!
0
16-04-2007, ora 00:00
CrisI
Nu este medic/terapeut
CrisI
Este normal sa existe o jena si dupa o luna de la o apendicectomie laproscopica, de exemplu? Pentru ca daca apas usor sau chiar fara apasare persista inca o jena si o usoara durere care se lasa in piciorul drept. La cit timp ar trebui sa dispara durerea? Si care ar fi simptomele unei eventratii postapendicectomie?
0
17-04-2007, ora 00:00
mugur
Nu este medic/terapeut
mugur
La sfarsitul lunii Februarie am fost operat de hernie inghinala partea dreapta.Dupa operatie totul a decurs bine, dar dupa 3 saptamani cand operatia trebuia sa fie complect inchisa la mine era o portiune de aprox. 3 cm. care nu era inchisa.In tot acest timp dr. care ma operat mi-a tratat aceasta portiune cu acid boric. La o luna si jumatate operatia inca nu este inchisa iar prin acea zona au inceput sa-mi iasa firele cu care am fost sutura(deocamdata doua).Dr. spune ca este posibil ca organismul sa nu imi suporte acele fire, iar daca vor mai iesi va trebui sa ma opereze din nou.
D-voastra ce parere aveti?
0
19-10-2007, ora 00:00
XiuYan
Nu este medic/terapeut
XiuYan
dupa o operatie de hernie inghinala se mai poate face sport extrem? ma refer la role... sarituri de la inaltimi... sarituri pe bara... rotati etc.. ?
0
05-04-2009, ora 15:55
laurag
Nu este medic/terapeut
laurag
sotul meu s-a operat in noiembrie de hernie inghinala stanga iar in luna martie si in dreapta, acum are o luna de la operatie si are dureri la testicul pe partea dreapta este normal?
0
13-06-2009, ora 10:45
bastistefaniga1
Nu este medic/terapeut
bastistefaniga1
Am facut operatia de hernie inghinala partea dreapta in 5 mai si vreau sa stiu daca pot merge la mare pe 3 august.
0
18-07-2009, ora 22:26
Adi_bogdan
Nu este medic/terapeut
Adi_bogdan
Am fost operat de hermie inghinala pe partea dreapta in luna noiembrie (acum 8 luni). la doua saptamani dupa operatie, am inceput sa sangerez si a trebuit sa fiu operat pt a doua oara din cauza unui hematom. operatia o mai simt cateodata, dar nu ma doare, INSA ma doare (tare) la sobsoara piciorului drept cand trec degetul pe acolo! este normal sa ma doara acolo? va trece durerea aceea sau va trebui sa consult un specialist? am inteles ca sporturi solicitante nu pot face aprox un an. Ce pot face pt o recuperare mai "buna", mai rapida intre timp???? Va multumesc!
0
17-10-2009, ora 23:00
myhaytza 1
Nu este medic/terapeut
myhaytza 1
buna ziua.
am fost operat de hernie inghinala bilaterala pe 5 octombrie 2009, si inainte de operatie am lucrat ca ospatar(mai caram si marfa)si am practicat atletism si judo.Am inteles de la ceilalti ca judo nu mai pot practica dar macar un jogging sau atletism nu se mai poate???????
si daca da, cand?
Iar de muncit ca ospatar se mai poate????
VA MULTUMESC, anticipat.
0
25-10-2009, ora 18:08
lorena87
Nu este medic/terapeut
lorena87
Buna seara am si eu o intrebare sotul meu trebuie sa se opereze de hernie inghinala este de profesie sofer de tir cam dupa ce perioada s-ar putea lua din nou de muncit. El nu incarca nu depune efort fizic decat la condus si la strans chingi la paleti.Sper sa primesc un raspuns va multumesc
0
14-11-2009, ora 21:41
lauramariaa
Nu este medic/terapeut
lauramariaa
Buna ziua. Pe data de 23 octombrie 2009 bunica mea in varsta de 81 de ani a fost operata de hernie inghinala. A fost totul in regula, insa acum cateva zie, mai precis o saptamana a inceput sa aiba dureri in acea zona si s-a intarit foarte tare operatia. Este normal sa se intample acest lucru? Multumesc!
0
22-11-2009, ora 17:16
chiochio
Nu este medic/terapeut
chiochio
Buna ziua...Acum 2 ani am fost operat de hernie inghinala pe partea dreapta..iar acum la sfarsitul lui August am fost operat pe partea stanga...Imi place foarte mult fotbalul si joc fotbal la o echipa din oras...Cat timp trebuie sa stau fara sa fac efort dupa ce mo operat???si cum trebuie sa ma recuperez cel mai bine???..o zi buna...va multumesc..astept raspuns
0
11-01-2010, ora 19:12
StanciuViorel
Nu este medic/terapeut
StanciuViorel
Buna ziua,

Am fost operat de hernie inghinala directa dreapta. Acum o saptamana. In saptamana aceasta m-am ferit de actul sexual normal, am primit doar oral. Este vreo problema? Cand imi pot relua viata sexuala normala? Pot face sex si fara prea mare efort.

De asemenea, ma pot deplasa la birou? Nu am un serviciu unde sa depun efort. Stau doar pe scaun toata ziua.

Multumesc
0
01-03-2010, ora 21:14
unigroupcomp@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
unigroupcomp@yahoo.com
Buna ziua,
Ma pregatesc ptr. o operatie reparatorie dupa ce acum un an si cinci lui in urma am suferit o operatie in care tot abdomenul mi-a fost deschis iar acuma este nevoie de montarea unei plase.Spuneti-mi va rog dupa operatia propriu zisa care este perioada de recuperare corecta si daca viata mea va mai fi la fel si dupa aceasta perioada.Mentionez ca plasa a fost deja achizitionata si este de 30 x30.Am 45 ani si 100kg la o inaltime de 1, 80.
0
02-03-2010, ora 22:30
symbol26
Nu este medic/terapeut
symbol26
buna seara d_nul dr Cosmin sunt nou pe acest forum insa am o problema mai veche si as vrea parerea d_voastra...am o hernie inghinala partea dreapta am auzit ca operatia este singurul remediu operatie fie deschisa fie laparoscop, hernia mea inghinala a aparut in urma cu doi ani in prima jumatate se prezenta cu o umflatura in zona inghianla pe urma sa lasat in scrot. de un an jumate am pus centura inghinala stiu ca aceasta centura nu este un remediu vreau sa spun ca acum fara aceasta centura pusa cum trebuie aceasta hernie iese in relief nu se mai lasa in scrot insa ma arde in zona ei
vreau doar sa stiu daca centura mia afectat cumva tesuturile in acea zona si daca metoda la paroscop este mai eficace, , , , , , , probleme cu anestezia nu am reactii adverse la tratament sau anestezic nu am d_voastra ce recomandatii? ma gandeam ca operatia laparoscop la paarticular ar fi o solutie. stiti eu lucrez in spital la stat si nu mi place ce vad in acel spital nici ca angajat nici ca pacient cu stima si respect astept o indrumare un sfat
0
11-03-2010, ora 17:19
me_me1987
Nu este medic/terapeut
me_me1987
Buna! Am fost operat acum 4 zile de hernie inghinala in partea stanga!Acum sunt in perioada de recuperare, mai stau in pat, ma mai plimb, e mai bine...dar am o mica problema...mi s-a umflat testiculul stang..sa fie oare o reactie la operatie?sau nu e de bine?ideea e ca nu ma doare, e doar umflat...Astept un mic sfat! Multumesc anticipat...
0
06-04-2010, ora 14:17
StanciuViorel
Nu este medic/terapeut
StanciuViorel
Legat de umflatura testiculului, nu te agita. E normal sa se umfle, o sa se si intareasca la un moment dat...dar o sa fie bine.

Am si eu o intrebare:

Sunt operat de 3 luni cu plasa. Week-endul asta m-am jucat cu o nepotica de 1 an care are cam 10 kilograme. nu am ridicat-o deasupra capului sau cine stie ce ci doar asa in brate. Am inceput sa am dureri dar nu f mari...ci mai degraba deranjante. In ultimul timp nu am facut efort deloc. Ce sa fie? O reactie a muschiului sau e posibil sa am o recidiva? Mi s-a spus ca doar la un efort mare as putea sa recidivez nu din orice. Restrictie la efort am avut doar o luna.

Multumesc
0
17-05-2010, ora 21:06
Vasile G Ion
Nu este medic/terapeut
Vasile G Ion
Sunt operat de hermie inghinala stanga din 27 aprilie, nu ma simt prea bine si as vrea sa stiu cate zile de concediu medical se acorda dupa aceasta interventie?
Mentionec ca lucrez in domeniul care necesita efort fizic des.
Va multunesc!
Astept raspuns.
0
15-06-2010, ora 11:46
PP
Nu este medic/terapeut
PP
Tatal meu, in varsta de 75 de ani, pe 26 mai a.c., a suferit o interventie chirurgicala, o hernie in partea stanga, destul de complicata, umflatura coborand in aparatul genital, prin urmare extirpandu-i-se si un testicul. Inca din prima zi a operatiei, una din cusaturi a supurat, fenomen ce continua abundent si astazi. Mai mult, cea de-a doua operatie, care pana acum 2-3 zile era inchisa si uscata, a inceput sa se desprinda si sa supureze. I se face toaleta operatiilor la 24 de ore, prin aplicare de acid boric si tamponare interioara. Ce urmari pot avea aceste interventii si cat ar putea dura aceasta situatie?

Va multumesc,
0
22-06-2010, ora 13:27
oanaciotor
Nu este medic/terapeut
oanaciotor
SUNT NORMALE DURERILE DUPA OPERATIA DE HARNIE INGHINALA?
0
03-04-2011, ora 17:17
geveneo
Nu este medic/terapeut
geveneo
Buna ziua..as avea si eu o intrebare in legatura cu hernia inghinala daca se poate sa-mi raspunda cineva la intrebare iasi multumi foarte mult.am fost operat luna trecuta in martie pe 16 si de atunci adica de cand am fost operat sa intarit lokul e din cauza operatie sau e din cauza plasei pe care mi-a pus-o acolo va trece sau va ramane asa tare pt totdeauna...si apropo numi simt lokul delok doar daca apas mai tare asa trebuie sa fie sau e din cauza organizmului ca nu suporta aceea plasa?...cat ai dreptul la concediu medical pt operatia asta 1-2 luni apropo eu sunt barman si depun ceva efort la munca ca sa stiu si sa ma feresc de efort cam cat timp trebuie sa nu ridic sau sa car greutati ?va multumesc pt raspunsuri foarte mult
0
06-04-2011, ora 21:30
Dr. Tuca Stefan
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Tuca Stefan
Pentru geveneo,

Buna seara,

In principiu pentru ca plasa sa fie bine integrata in organism ar fi nevoie de o perioada de circa doua luni.Pe de alta parte exista posibilitatea sa nu simtiti zona respectiva mai ales daca nervii care trec prin acea regiune (inghinala) au fost lezati sau sectionati (in mod normal acest lucru nu ar trebui sa se intample).Totusi o parte din sensibilitatea zonei respective o puteti recupera in timp.Legat deconcediul medical nu cred ca ar fi necesara o perioada de mai mult de 7 zile, maxim 2 sapt.
Cand organismul nu suporta plasa da un semn:supuratia de exemplu..
In ceea ce priveste efortul, ar fi bine, ar fi de dorit sa evitati efortul fizic mare (carat diverse obiecte grele de ex) cam 2 luni, pana plasa e bine integrata in tesuturile locale( astfel riscul unei recidive va fi redus la minimum).

Cu stima,

dr.Stefan Tuca -medic chirurg
0
12-04-2011, ora 20:20
Toma88
Nu este medic/terapeut
Toma88
Buna seara! Lucrez in domeniul mobilei, deci manipulez foarte multa mobila, nu prezint nicio dure sau umflatura in zona inghinala, niciun simptom ca as avea o hernie inghinala. Daca as purta o centura bilaterala pentru hernie inghinala, impiedic aparitia herniei inghinale, este eficienta purtarea acesteia? Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
52 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști hernia inghinală și cum evaluezi gravitatea ei
  • Un număr mai mare de pași zilnic reprezintă o bună metodă de a evita complicațiile postoperatorii
  • Operația nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acuratețe riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operație (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienții la risc de disfuncții cognitive postoperator
  •