Recuperare entorsa incheietura mana!

21-01-2017
mihai15mai2
Nu este medic/terapeut
mihai15mai2
Buna ziua,
In octombrie anul trecut(aproximativ 3 luni) am avut un mic accident la locul de munca, am alunecat si am cazut in mana, pe moment nu mi s-a parut nimic grav, puteam misca mana foarte usor fara sa ma doara nimic insa peste noape a inceput sa ma doara si a doua zi era ceva mai umflata (nu exagerat dar era cam cu 5mm de jur imprejur).
Am tratat-o superficial, am bandajat-o cateva zile dupa care nu ma mai durea, o data cu instalarea iernii plus coincidenta face ca am si fortat-o(am luat copiii in brate) dar nu pot sa zic ca a fost un efort mare avand in vedere ca fiica mea are 10-11kg, a inceput sa ma doara iar din pozitie orizontala nu prea puteam ridica nimic, pe cand din pozitie verticala nu ma deranja, puteam face efort.
Am recurs la bandajarea incheieturii cu un bandaj elastic care a ajutat mult la preluarea durerii. Acum inca ma mai doare in anumite pozitii la efort si cand o misc/rotesc(durere suportabila), se mai aud ceva trosnituri cand o misc.
Ceea ce am observat este ca daca o tin in repaus bandajata am senzatia ca se "rigidizeaza" chiar si dupa ce scot bandajul.
E recomandat sa mai fac ceva exercitii de recuperare sau sa o tin imobilizata complet in repaus inca o perioada de timp?

Multumesc anticipat!
2 comentarii
0
21-01-2017, ora 23:20
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Este nevoie in primul rand de un diagnostic corect. Numai asa veti putea urma si un tratament corect. Poate fi vorba de o mica fractura care a fost neglijata, de o entorsa neglijata sau de dezvoltarea unei alte afectiuni (ex. de Quervain).
Mergeti la un medic ortoped, faceti un examen clinic si eventual imagistic si respectati tratamentul propus. Pana atunci puteti folosi cu incredere - ca remediu temporar - unguent Fastum gel o data sau de doua ori pe zi. Evitarea suprasolicitarii la efort a incheieturii mainii este de asemenea esentiala; niciun tratament nu va ajuta daca o fortati in continuare.
Cu stima
SL Univ. DR Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
21-01-2017, ora 23:57
mihai15mai2
Nu este medic/terapeut
mihai15mai2
Multumesc mult de raspuns, nedumerirea mea este sa o tin complet imobilizata in fasa elastica sau seara de ex sa fac usoare exercitii de miscare? Mi-e sa nu se rigidizeze...
V-am trimis un mesaj privat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa: primul ajutor
  •