recuperare operatie ligamente incrucisate

230 comentarii 1 2 ..... 7 8
0
04-02-2013, ora 18:09
Cipriancta
Nu este medic/terapeut
Cipriancta
Buna ziua. Am 78 kg 1.64 si 27 de ani. Am fost diagnosticat cu ruptura de ligament incrucisat anetrior (LIA) la genunchiul drept. Cam acum un an am patit-o prima data la fotbal. Am incercat sa protejez o mingie de unul mai solid ca mine care a venit cu toata greutatea corpului lovindu-mi genunchiul din lateral cu genunchiul lui. A doua zi am mers la ortoped. Un destept care mi-a spus ca probabil am o luxatie la genunchi si mi-a dat niste anti inflamatoare sa se desumfle genunchiul fiind un pic tumefiat. totul a fost bine si frumos. Mi-am revenit repede dupa nici 2 jucam fotbal din nou de 3 ori pe saptamana fara absolut nici un fel de discomfort. Asta vara (in august) la fotbal nu am facut decat sa ma intind dupa o mingie un pic mai tare la incalzire si am simtit o durere acuta la nivelul genunchiului. Nu am mai putut sa joc deloc. Nu m-am alarmat pentru ca nu ma durea decat cand fortam sa joc. Au urmat saptamani fara durere pana la un moment dat cand durerea s-a acutizat la nivelul genunchiului devenind insuportabila. mi-am facut un RMN din proprie initiativa dupa care in urma unui consult la un doctor specialist mi-a dat verdictul Ruptura LIA veche cu cicatrizarea ligamentului. Asa am ajuns azi sa-mi fac programare la consult atat la domnul doctor Filipescu la Sf Ioan cat si la clinica Sport Med. Intrebarea mea este...

Cine s-a operat la Dnul Doctor Filipescu la Sf Ioan si cum a decurs operatia plus recuperarea in spital (am oroare de spitalele de stat).

Cine s-a operat la SportMed cum decurge operatia +recuperarea. Am inteles ca Sportmed detine si centru de recuperare deci spatamana aia care o petrec in spital pot sa incep recuperarea sub indrumarea lor ceea ce e un bonus pt mine.

Ded ureri nu intreb ca ma astept la ce-i mai rau! oricum sunt optimist din fire nu vad sa ma daramea asta. Cel mai mult ma preocupa ritmul de recuperare.

Multumesc si multa sanatate tuturor.
0
04-02-2013, ora 21:54
gabosu80
Nu este medic/terapeut
gabosu80
Acum o saptamana m-am lovit la fotbal. Am alergat dupa un adversar sa-l deposedez, si cand i-am pus piciorul in fata m-a lovit cu genunchiul in partea mea laterala a genunchiului, cazand si pe genunchi dupa. M-a durut groaznic in acel moment, dar dupa 10 minute am putut sa merg, sa conduc, etc. Am facut un RMN, iar rezultatul a fost crunt: ruptura menisc extern si ligamente incrucisate. Trebuie sa ma operez inainte de menisc, 6 saptamani pauza pt recuperare si cicatrizare, iar dupa sa ma operez de LIA. Pe voi cam la ce pret v-a dus operatia si unde ati facut-o?
Acum nu ma doare, iar miercuri am un meci intr-o faza eliminatorie la o competitie, si ma gandeam sa-mi dau cu unguent si o genunchera sa pot juca...credeti ca este o idee buna?
0
05-02-2013, ora 11:18
gabriel1983
Nu este medic/terapeut
gabriel1983
Pe 25 oct 2012 m-am operat la spit Colentina de : ruptura ligament incrucisat anetrior, leziune de gradu III menisc intern. Dr Radu Fundulea ma operat. La 2 zile de la operatie am fost externat, la 4 zile post operator am incepjt sa merg in carje, prima parte a recuperari am facut-o la spit colentina dipa la institutul
De medicina sportiva lia manoliu, flexie completa am avut dipa 21 zile post operator, acum nu mai am nici o problema, pot chiar sa alerg dar nu este indicat. Pt cine are astfel de prob sa apeleze la dr Radu Fundulea spit Colentina, nu am avut nici un fel de complicatii, este un dr foarte bun
0
07-02-2013, ora 23:05
djkool
Nu este medic/terapeut
djkool
FITI ATENTI! Buna ziua la toata lumea! vreau sa imi spun si eu povestea, poate sunt de lolos cuiva si sfaturile mele! Ma numesc Sorin am 34 de ani sunt din Galati! De 7 sapte ani locuiesc in Spania, in urma cu 16 luni am suferit o ruptura de ligamente!dupa cateva luni de asteptare si cu programari la medici in cele din urma mi-au dat verdictul LIA+reparare menisc! Apoi am stat in lista de asteptare 9 luni dupa care m-au sunat si m-au operat intrun spital din Almeria! Jos palaria, ce tratare si curatenie acolo, operatia a durat 2, 40 minute(pe la jumatatea operatiei m-am trezit si ma uitam la ecran si vedeam cum muncesc medicii, dupa care m-au intrebat daca vreau sa mai dorm, am zis da si iar m-au adormit!) 2 medici, 2 asistente+2 anesteziste=8pers au asistat. bun in fine! Refacerea LIA +curatarea meniscului!
Nu mi-au facut cu insertie de ligament, ci cu alt ligament de sub rotula! Dupa 48 de ore de la operatie am plecat acasa.Dupa 2 saptamani dupa ce mi-au scos grapele am inceput sa fac aici la spital RECUPERAREA!(Kinoterapie sau cum se spune!) Lunea, miercureasi vinerea cate 2 ore cu fisioterapeutul intr-o sala unde eram eu si inca 20 de persoane recent operate, fiecare cu ce avea!aSa inceput cu masaj local, scurte extinderi, 2, 3 exercitii.dupa 2, 3 saptamani am inceput sa calc incet, incet cu piciorul in pamant, ajutat bineinteles de Carje! Mai apoi ex. de mobilitate, indoire..cu fiecare zi ce trecea simteam cum ma lasa sa indoi mai mult genunchiul! Deci nu trebuie fortat daca doare, cu cateva ex.in fiecare zi si cu vointa care o are fiecare genunchiul isi revine treptat! Psihic conteaza foarte mult recuperarea, nu trebuie sa dai inapoi, fara frica mai ales cat aveti carjele! Dupa 40 de zile am inceput sa conduc, dupa alte 2 saptamani am lasat carjele! Dimineata cand va treziti piciorul este amortit o sa va doara mai tare cand calcati dar isi revine rapid. Dupa 2 luni am ineput sa merg la Bazin, aici tot la fel cateva ex. mers in apa mica inainte, inapoi, in lateral.putin inot, tot acolo la sala cate 20 min bicicleta in fiecare zi!DUPA 2 luni jumate aveam extensie totala(cu calcaiul atingeam fundul) cei drept cu putina durere! Peste o saptamana implinesc 3 luni. am 7 zile de cand am inceput si munca si acuma vine greul ptr mine! il fortez si seara ma cam doare! Si acuma vreau si eu un sfat: d-le dr. USCATU, va rog! E mai bine sa intru iar in concediul medical cateva saptamani mai? Muschii se recupereaza cel mai greu am inteles, cu cat ti se reface musculatura cu atat piciorul este mai puternic si genunchiul mai stabil! Trebuie sa aveti rabdare si vointa, sa va ajute si sa va inteleaga si familia! Prima saptamana nu m-am dat jos din pat acum dupa aproape 3 luni merg singur, inca mai am tendinta de a schiopata, dar incet incet! Intradevar poate nu toata lumea le merge la fel, sunt cazuri cand dureaza mai mult timp iar genunchiul cantinua sa fie umflat si atunci nu poti sa lucrezi cu el, te da inapoi, luati o pauza de 1, 2 zile si tot timpul vb cu fisioterapeutul! Cei care nu s-au operat inca sa nu mai stea mult, luativa curajul si operativa ptr ca cu cat stati mai mult cu atat REFACEREA dureaza mai mult! Inca ceva! Sunt asigurat medical si toate costurile operatiei au fost suportate de catre statul spaniol! GRATIS!!!!!!!!!! Am avut si noroc, dupa ghinion! BUN daca credeti ca ma puteti intreba ceva, va ajut cu cea mai mare placere!! Stiu ca am scris cam mult dar asta e.poate ii prinde bine cuiva! INSANATOSIRE GRABNICA la TOATA LUMEA!
0
13-02-2013, ora 16:40
denisa neagrau
Nu este medic/terapeut
denisa neagrau
Am 16 ani, m-am operat la menisc in iunie, la artroscopie s-a vazut ca am ruptura de ligament, as vrea ca anul acesta in vara sa ma operez la ligamente..O intrebare am... pot sa mai joc handball dupa ce ma operez ?
0
16-02-2013, ora 14:12
djkool
Nu este medic/terapeut
djkool
buna denisa! Vad ca medicul de pe forum ne lasa de izbeliste! Eu cred ca da bineinteles ca ai mai putea juca handbal! esti tanara si este indicat! dupa operatie- recuperare 6-8 luni si cred ca poti juca fara probleme! exemplu este in momentul de fata cristina neagu! acum de pinde ce ligament ai rupt si de cum iti face operatia ! dar tu mergi normal, schiopai te doare piciorul noapte, nu te poti lasa in genunchi cum se manifesta?
0
17-02-2013, ora 09:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate, experienta mea in domeniul ligamentoplastiei genunchiului se limiteaza la anul 2004.deci ma feresc sa ma pronunt intr-o problema pe care nu o mai stapanesc la nivel competitiv..
Trebuie sa intelegeti un aspect foarte clar: hand-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi (ca si foot-ball-ul), iar un ligament rupt nu mai poate fi reconstruit 100% prin nici o metoda. Metodele utilizate nu va redau un genunchi normal, ci doar un genunchi ""oarecum normal"". Aceste metode sunt spectaculoase ca efect in cazul unui pacient sportiv, ducand la cvasi-normalizarea vietii acestuia. Aspectul acesta nu este valabil la sportivi.
Practicand in continuare asemenea sporturi agresive, va expuneti la riscuri majore: oricand neo-ligamentul se poate rupe din nou, iar viitorul sportiv este total compromis.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
21-02-2013, ora 15:07
PIPO 1
Nu este medic/terapeut
PIPO 1
Buna ziua.
Pentru cei care vor sau trebuie sa faca operatie la ligamentele incrucisate sau la menisc, recomand Spitalul Colentina si in special pe d-na doctor Rodica Marinescu.Sa stiti ca sunt si foarte multi sportivi care se opereaza la dansa.
Costurile interventiei sunt minime- 450 euro daca vrei cu suruburi resorbabile, dar se poate face si cu clasicele suruburi (de titan din cate stiu) care sunt platite de Casa de sanatate daca esti angajat. Nimeni nu i-ti cere "dreptul" si chiar trebuie sa alergi ceva timp dupa ei ca sa i-l dai( ca deh... asa suntem noi romanii invatati), dar oricum fiecare da cat i-l lasa sufletu, nimeni nu i-ti cere vreo suma. Chiar si in saloane, dupa operatie, sa stiti ca nu se fac diferentieri dupa "darea de mana", daca ai dai, daca nu... primesti in general acelasi tratament. Nu trebuie sa vii cu medicamente de acasa sau alte "legende" de genul asta. Carjele (130 lei perechea) si orteza postoperatorie(in caz de ligamentoplastie la LIA- 280 LEI) i-ti sunt aduse la pat a doua zi dupa operatie cu factura de reprezentantii firmelor cu care lucreaza sectia.
Un alt motiv foarte important pentru care recomand Sectia de Ortopedie a Spitalului Colentina este faptul ca au propria SALA DE GIMNASTICA POSTOPERATORIE si au 3 KINETOTERAPEUTI care te iau in observatie si incep sa lucreze cu tine inca de a doua zi dupa operatie. Nu va imaginati ceva modern, conditiile sunt destul de mizere, insa este important ca au personal calificat care se ocupa cat de cat de tine si rezultatele sunt vizibile si rapide si le poti constientiza si tu odata ce i-ti sunt explicati toti pasii care sunt de urmat si cand vezi ca au dreptate, ceea ce este foarte important pentru recuperare. Poti sa faci recuperare dupa operatie de 2-3 ori pe saptamana, 3-4 luni de zile fara sa-ti ceara cineva vreo taxa sau ceva de genul asta, eventual sa fii "atent" cu kinetoterapeutul.
0
03-03-2013, ora 09:28
vaxilex
Nu este medic/terapeut
vaxilex
Am si eu o intrebare. Care este diferenta dintre suruburie absorbante si cele din metal? Am fost operat la ambii genuci pentru acelasi lucru, rupura de de ligamente incrucisate. Am facut prima data operatie la genuchiul stang in 2005 dupa ce m-am lovit la fotbal de unul din stalpii portii. Acolo am folosit suruburi absorbante. Apoi in 2010 mi-am facut praf si genuchiul drept la o schimbare brusca de directie (tot la fotbal). Am inteles ca dupa ce te operezi la un genuchi esti extrem de predispus sa il rupi si al doilea. Incerci cumva sa iti protejezi 'operatu' si risti mult pe cel sanatos.
In 2011 m-am operat si la cel drept dar acolo am folosit suruburi metalice. Problema e ca si acum dupa 1 an si jumatate inca ma mai deranjeaza genuchiul drept. Sa fie oare de la suruburi? Am refacut rezonanta si totul arata ok. Am vb de nenumarate ori cu doctorul si mi-a zis ca genuchiul este stabil si arata bine.

Mentionez ca alerg cam o data pe saptamana, fotbal nu mai joc ca imi e frica sa nu ma rup iara. Fac arbitraj de fotbal, si pun presiune slabuta pe genuchi dar in nici un caz ca pe vremea in care jucam fotbal. Mai fac bicicleta acasa, 10-15 min pe seara. Ma gandesc, e oare posibil sa refac operatia si sa pun suruburi absorbante? Genuchiul stang nu are nici o problema, m-am operat pe cand aveam 27 de ani. La genuchiul drept m-am operat cand aveam 33 de ani. Sa fie asta marea diferenta? Sa discut cu doctorul despre suruburi, ce imi recomndati?
0
04-03-2013, ora 11:27
PIPO 1
Nu este medic/terapeut
PIPO 1
Salut. Pt. Vaxilex: pai stai putin ca nu inteleg, acele suruburi nu trebuie scoase? S-ar putea sa ma insel, dar eu asa am inteles cand mi s-a dat de ales intre suruburi resorbabile si cele din metal. Eu am ales resorbabile pentru a nu a mai fi "deschis" inca o data pentru a mi se scoate suruburile dupa 1 an. Stiam ca suruburile au rolul de a mentine fixe capetele grefei pana cand acestea se contopesc cu tesutul osos din femur si respectiv tibie. Dar, inca o data, s-ar putea sa ma insel si sa fi inteles eu gresit.
0
09-03-2013, ora 15:21
Annnne
Nu este medic/terapeut
Annnne
Buna ziua.Am suferit acum aprox 3 luni o operate de ligamentoplastie + minesectomie.fac kineto de atunci, insa am senzatie uneori, cum in articulatie exista o denivelare si apoi isi revine, mi.a explicat kinetoterapeutul ca este vorba de biomecanica genunchiului.A mai avut cineva senzatia asta ?
0
14-03-2013, ora 14:49
PIPO 1
Nu este medic/terapeut
PIPO 1
Da, si eu simt cateodata ca undeva un interiorul articulatiei ceva face un "click" ca si cand ar trece peste o denivelare.Este o senzatie neplacuta, nu fiindca este dureroasa( chiar nu este) dar ma sperie pe moment aducandu-mi aminte de episoadele dureroase cand "i-mi sarea genunchiul" dinainte de operatie.
Si eu am 3 luni si jumatate de la operatie si as vrea sa stiu daca tu (ANNE) ai probleme cu mersul sau altcineva care are aproximativ tot atata timp de la operatie. Eu simt cum dupa 200-300 m, genunchiul i-mi oboseste si chiar devine usor dureros si daca nu ma odihnesc bine durerea devine mai ascutita. O fi normal? Precizez ca nu am mai trecut de ceva timp pe la kinetoterapie sau pe la doctor fiindca nu mai am timp. Dar continui sa fac exercitii acasa cam din 2 in 2 zile.
Poate ne ajuta si d-ul doctor Uscatu cu o parere ?!!
0
01-04-2013, ora 16:55
marknr10
Nu este medic/terapeut
marknr10
Buna ziua domnule Dr.
Acum 6 luni am fost operat cu ligament incrucisat la gen.drept.
Am facut recuperare kinetoterapie..dupa accea la sala de forta pentru intarira muschilor dar ma ingrijorez ca si acuma se vede destul de tare diferenta dintre coapse (cam 3cm) ce as putea sa fac sa fie cam la fel sau cat dureaza pana isi recapata forta ca dinaintea operatiei..stiu ca fara o musculatura qvadriceps nu e bine :( multumesc!
0
01-04-2013, ora 18:54
Annnne
Nu este medic/terapeut
Annnne
@PIPO 1 Buna ! Multumesc pentru replay.Cred ca totusi chestia asta cu clickul este 'normala', desi asa cum spui tu ma sperie ingrozitor...
Sincera sa iti spun, ma mai doare din cand in cand, si indradevar se intampla atunci cand fac efort.Spre exemplu cand vin de la kinetoterapie imi este foarte greu sa urc scarile, simt genunchiul obosit, muschii in special si o anumita durere la nivelul articulatiei.Tind sa cred ca e din cauza oboselii...
Dar in dai seama nu exista un prototip al acestei traume, ca sa spun asa, care sa se aplice la toti pacientii (ar fideal).Fiecare evolueaza diferit in functie de anumiti factori.
Sfatul meu este sa te tii de kineto, este extrem de important.
O zi buna ! :)
0
10-09-2013, ora 12:02
MarianC
Nu este medic/terapeut
MarianC
Buna ziua tuturor! Am fost operat la ligamentul incrucisat anterior acum 3 saptamani la spitalul C.F.2 de catre dr. Nicolae Efimov. In acest moment sunt in stadiul de recuperare a mobilitatii genunchiului si am ajuns sa fac o flexie de aproape 90 de grade. De cand m-am operat port o orteza pe care doctorul a fixato la 90 de grade astfel incat am ajuns la limita.
Voi ati avut o astfel de orteza? Este bine daca ii modific gradatia astfel incat sa incep sa flexez cat mai mult genunchiul? As putea sa incep sa calc in picioru operat? Pentru cei care au trecut prin asta ce plan de recuperare ati avut, ce fel de exercitii?
0
15-09-2013, ora 17:13
puiu113
Nu este medic/terapeut
puiu113
daca vrei sa vbm in privat -*...m-am operat in martie iti pot da unele sfaturi


(*modificat de admin)
0
17-09-2013, ora 20:07
alexandru96
Nu este medic/terapeut
alexandru96
buna ziua. in urma cu 6 saptamani am fost facut ligamentoplastie la ghenunchiul stang si operatie la menisc. dupa 4 ssaptamani am renuntat la carje.dar in urma cu cateva zile atunci cand merg simt durere mare in partea exterioara a genunchiului
0
17-09-2013, ora 20:15
alexandru96
Nu este medic/terapeut
alexandru96
buna ziua. in urma cu 6 sapt am mi s a facut ligamentoplastie la genunchiul stang. la 4 sapt am renuntat la carje dar in urma cu cateva zile atunci cand merg simt o durere mare in partea exterioara a genunchiului acolo unde s a prins surubul in femur(cred).credeti ca s a intamplat ceva grav cu genunchiul meu? Am 17 ani 1 80m si 75 de kilograme. repet ma doare doar atunci cand merg iar acum nu mai pot sa merg de durere nu este umflat iar exercitiile le fac ca la carte.Va multumesc.
0
24-09-2013, ora 15:19
MarianC
Nu este medic/terapeut
MarianC
alexandru96 Eu simt mai degraba un disconfort cand calc, insa eu nu am renuntat la carje. Tie dupa ce perioada ti sa dezumflat genunchiul? Problema la mine e ca inca mai e umflat si ma pune pe ganduri.
0
03-10-2013, ora 19:32
alexandru96
Nu este medic/terapeut
alexandru96
pai cam atunci s a desumflat. acum nu ma mai doare dar daca merg mult iar mi se umfla. si in legatura cu disconfortul si eu il mai am. o sa ti vina greu cand o sa renunti la carje deoarece nu o sa mai sti sa mergi. si am o intrebare iti trazneste cand faci extensia genunchiului?
Adaugă un comentariu / răspuns
230 comentarii 1 2 ..... 7 8

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul