recuperare postoperatorie fistula anala | Forumul Medical ROmedic

recuperare postoperatorie fistula anala

1314 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 43 44 ÃŽnainte ›
0
08-09-2016, ora 10:11
tantaru
Nu este medic/terapeut
tantaru
Bună ziua,
Salut pe Liviu pe care l-am întâlnit după operație luni pe 5 septembrie si-i multumesc mult pentru incurajari. Pentru cine se teme de operație trebuie să se liniștească ca e foarte ușoară și nedureroasa. Domnul doctor e un artist si trebuie sa fiți foarte încrezători că e cel mai bun. Durerile apar în următoarele zile când se face pansamentul si se introduce în anus mesa. Eu am emoții privind recuperarea pentru că am o formă cronică de leucemie cu limfocit T si ma alimentez doar vegan fără nimic de origine animală. Emoțiile mele se datorează bolii de sânge dar d-l doctor s-a aratat sceptic privind vindecarea datorită regimului alimentar. Va mai țin la curent cu evoluția.
Doresc la toată lumea multă sănătate iar cei care au semne incipiente de boală proctologica sa nu stea ca nu se vindecă decât prin interventie chirurgicală.
0
09-09-2016, ora 14:58
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Te salut și eu. Azi am trei saptamini de la operație și este din ce în ce mai bine. Multă sănătate. O sa vezi ca o să fie bine. Prima săptămână este mai grea dar după aceea din ce în ce mai bine.
0
09-09-2016, ora 16:53
katy73
Nu este medic/terapeut
katy73
Salutare, si eu sunt mai bine.Multa sanatate tuturor celor care au postat aici, carora le multumesc foarte mult.Datorita lor, am ajuns din prima la cel mai bun medic, si... fara voi...as fi luat-o razna.
Multa sanatate si celui care s-a semnat tantaru.Boala de care suferi mi se pare foarte grea si sincer, imi este rusine ca m-am plans mai devreme de cateva pansamente.Multa sanatate si mult optimism !
1
10-09-2016, ora 18:27
tantaru
Nu este medic/terapeut
tantaru
Soluție pentru pansare!
Dragii mei, consider că una din cele mai mari dureri după operație este introducerea mesei în anus. Nu stiu cum e la voi dar la mine așa e. Doresc să împărtășesc o soluție pe care o folosesc cu niste rezultate inimaginabile. După primele pansari acasă mi-am zis că până aici mi-a fost.Eram traumatizat de cele 2 momente din zi până când a 3 noapte aproape nu am dormit deloc din cauza durerilor din rect si parca si prostata mi se inflamase ca nu mai puteam urina complet. În seara aia m-am rugat la Dumnezeu să mă ajute ca era prea mult cât să suport si credeți-ma ca am primit răspuns la rugăciunea mea. Următoarea zi am rugat pe soție să îmi lubrifiere anusul (mulțumim Liviu de idee)
1
10-09-2016, ora 18:29
tantaru
Nu este medic/terapeut
tantaru
si sa împingă mesa în anus cu un creion. Dragilor credeți-ma ca reduce durerea cu 80%. De asemenea soția lubrefiaza anusul cu creionul îmbrăcat intr-un deget de mănușă si nici nu simt această manevră.
Multa sănătate!
0
10-09-2016, ora 19:01
tantaru
Nu este medic/terapeut
tantaru
Dragilor, voi câte scaune aveți pe zi? De câte ori luați uleiul de parafină? Eu am 2 scaune pe zi dar fiind vegan eu nu iau uleiul si am senzația că mă scap pe mine când încerc să dau un vânt! La voi cum e cu senzația asta? Multumesc!
0
10-09-2016, ora 23:19
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Senzația ăsta am avut-o și noi. Este data de mesa din anus. Scaune 1 sau doua pe zi. La mine soția a lubrificat bine cu crema pe minusa și apoi și pe pansament și durerile devin mai suportabile. Cu creionul nu am încercat. Eu acum sint cam în faza în care durerea a cam dispărut. Și ca o gluma soția are degete subțiri ca un creion. Multă sănătate.
0
14-09-2016, ora 00:29
alex2002
Nu este medic/terapeut
alex2002
vouă cum v-a recomandat dl doctor sa luați cei 20 ml ulei de parafina?
3 linguri toate o data.sau 1 lingura la prânz, 1 după-masă și 1 seara?
0
15-09-2016, ora 12:39
Danyyyy1
Nu este medic/terapeut
Danyyyy1
Buna ziua problema mea a apărut in 2015 cu un abces au urmat inca 2 la a 4a operație a apărut fistula am fost operat la Iași am schimbat doctorul mereu am fost peste tot după operația de fistula si multe încurajări ca ma operează cel mai bun medic am sperat ca va fi bine dar nu a fost așa după operație medicul ma cusut ca pe sac ai mergeam la 2 zile la schimbat pansamentul si aveam dureri zicea ca nu am nimic ca e in capul meu.mia zis ca pot manca orice ca nu e nici un fel de prob.am întrebat dak pot merge la mare a zis sa merg si pe foaie scria ca nu am voie...la o luna după operație am avut o sângerare puternica si nu am vrut sa merg la el am fost la privat si miau zis ca reapare fistula mi sa dat reflor si unguent proktis...a 2a zi am mers din nou la cabinetul ala privat si a zis ca sa continui sa dau unguientu si sa iau pastile si sa strâng de acolo sa iasă puroiul si a 3a zi mam ales cu un mare abces peste operația de fistula am mers iar la alt privat habar nu au ce si cum MIAM luat inima in dinți si am zis sa merg din nou la medicul care mia operat fistula din păcate era in concediu era asistenta lui care nu știa cum sa scape de mine eu aveam programare la domn doctor sorin Andrei dar mi sa umflat prea repede abcesul si am renunțat l programare asta acum 3 săptămâni...mia tăiat abcesul un medic tot de la spitalul Cfr Iași si mia zis ca nu e rezolvarea problemei si MIAM făcut programare la domn doctor Andrei am ajuns in București pentru o consultație si mia zis ca am o fistula de grad 4 pe partea stânga din care ies 2 abcese si o fistula grad 1 pe dreapta.acum sunt in București costurile nu sunt foarte mici cum nici problema mea nu e mica am ceva serios dar domn doctor ma încurajat si am rezolvat si problema cu banii acum aștept sa intru in operație la ora 15 sper sa fie ok sunt cazat la un hostel la vreo 500 m de clinica sper sa scap de data asta de toate problemele...mulțumesc celor care au scris pe acest forum detalii despre domn doctor si clinica mediproct revin cu detalii după operație multa sanatate
0
16-09-2016, ora 09:19
Interact
Nu este medic/terapeut
Interact
Mergeti cu incredere la dr. Sorin Andrei. Eu m-am operat in data de 13 sept de fistula anala si abces perianal. Dupa 3 zile ma simt foarte bine.
0
16-09-2016, ora 11:42
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Alex 2002 uleiul îl iei seara și dimineață trebuie sa ieși foarte moale. Dacă ești constipat iei trei linguri dacă nu una și jumătate. Eu așa am luat și nu am avut probleme. Ăsta în primele zece zile și după aceea doar dacă vezi ca te constipa. Multă sănătate
0
16-09-2016, ora 13:30
Danyyyy1
Nu este medic/terapeut
Danyyyy1
Salutare am revenit am fost operat ieri de domn doctor sorin Andrei operația a durat puțin peste o ora pentru ca am fost unul dintre cazurile cele mai grave...la mine a folosit si laser si bisturiu am avut pe partea stânga 1 fistula grad 4 si abces si pe partea dreapta o fistula grad 1 operația a fost ok am vb cu domnul doctor in timpul operației ca durere nu pot sa zic ca nu ma doare ma doare am durere suportabila dar la mine e taietura mare si am pe ambele parti daca aveți un abces sau o fistula grad 1 nu va doare nimic la mine e greu dar este ok mi-a plăcut ca din prima cand am fost la consultație mia zis ce am din start...daca aveți problema asta nu stați si nu mergeți la spitale de stat domnul doctor asta face toată ziua nu taie degete picioare ai din cand in cand o fistula multa sanatate
0
21-09-2016, ora 14:01
catalin1965
Nu este medic/terapeut
catalin1965
Buna ziua,

am citit numai de bine de dr Sorin Andrei, chiar nu au existat si persoane cu probleme la el, sau care sa ii recidiveze operatia.
Dupa operatie iti da facture la banii achitati sau vre-o garantie ca operatia nu recidiveaza?! Colonoscopia cum vi s-a parut? Este dureroasa?
Mie mi-a spus cineva ca dr isi face singur reclama pt ca numai de bine gasesti de el, de rau nimic nicaieri...
0
22-09-2016, ora 20:53
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Așa am ajuns și eu la dinsul. Chitanță Îți dă la bani dar garanție nu îți dă nimeni pe lumea ăsta. Am intinlim multe persoane din toată tara la ușă cu care am rămas în contact și toți păreau mulțumiți. Preturile nu sint tocmai mici dar din partea mea merita toți banii. Poate mai sint și alții medici la fel de buni dar dacă nu îi cunoști cum faci sa te duci așa la intimplare. Eu prima operație am facut-o la Milano în Italia și după citeva luni curgea puroiul din mine. Acum eu am doar 34 de zile de cind m-am operat de fistula perianala și totul pare sa meargă în direcția bună. As vrea să spun ăsta peste zece ani sau mai mult. Ca și persoane sint de nota zece iar domnul doctor este o persoana cum rar mai găsești. Nu zic ca este ușor sa stai doua luni cu mesa în fund dar după trei saptamini te obișnuiești. Am postat aici așa cum au făcut și alții mai înaintea noastră și cum ar trebui sa facă toți cei care au trecut prin asta. Am lăsat și adresa de Facebook mai sus și dacă cineva are nevoie de ceva informații îi stau la dispoziție cu toate ca ar fi mai bine sa vorbim pe forum. Multă sănătate tuturor și sa auzim de bine.
1
23-09-2016, ora 11:28
tantaru
Nu este medic/terapeut
tantaru
Bună la toți!
Încurajez pe toți care sunt operați să se panseze singuri. După prima săptămână s-a întâmplat să-mi schimb pansamentul la amiază si cum soția era la servici am fost obligat să iau situația în propriile mâini. M-am așezat în fața oglinzii m-am așezat în poziția de consult ginecologic si mi-am introdus încet încet mesa în anus si mare mi-a fost mirarea ca nu m-a durut absolut deloc! De atunci sunt foarte relaxat și pansarea este floare la ureche! Consider că pe lângă profesionalismul si arta doctorului Sorin Andrei un alt punct forte este independenta oferită prin pansarea si îngrijirea plăgii acasă. Mă gândeam ce chin ar fi fost să merg de 2-3ori pe zi la spital și să stau după asistente să mă panseze! Cei care au trecut și prin aceasta etapă pot spune mai multe!
Cât despre evoluția mea la controlul de 2 săptămâni medicul mi-a spus că arată binișor. Si eu ma bucur enorm având în vedere că am o leucemie cronica si nu mănânc absolut nimic de natură animală sau derivat din animale. Cred că regimul alimentar vegan influențează foarte mult evoluția. Eu nu iau deloc ulei de parafină si am 2 scaune moi pe zi iar uleiul de parafină să știți că blochează absorbția vitaminelor liposolubile si a acizilor grași polinesaturati esențiali. Va sugerez ca la 2-3 ore după masa de dimineață să luați 5ml de ulei de catina de la Hofigal si eventual 2-3ml de ulei de in presat la rece. Ajuta mult la vindecare!
Multa sănătate doresc la toată lumea!
0
02-10-2016, ora 11:46
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
La controlul dupa cinci săptămâni ceva nu a mers cum voia domnul doctor și a tăiat ceva cu o forfecuta și bisturiul. Nu a fost durere dar mă așteptam să fie bine și sa aud ca am scăpat. Acum in 8 octombrie merg la controlul după șapte săptămâni și sper să fie bine. Trebuie sa plec la muncă în străinătate și mai vin în decembrie.
0
09-10-2016, ora 11:23
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Ieri 08 10 2016 am auzit cuvintele magice.EȘTI VINDECAT. Urez tuturor celor care suferă de aceasta fistula perianala sa se facă bine si sa își reia viața normală. Urez multa sănătate domnului doctor și întregi sale echipe. Nu zic ca a fost ușor dar acum ca rana nu mai este sint fericit. O să mai postez peste citeva luni sa va țin la curent. Multă sănătate tuturor.
0
13-10-2016, ora 20:40
alex2002
Nu este medic/terapeut
alex2002
Ma bucur sa aud ca ai scăpat, te mai pansezi sau dai cu crema?
Ceilalți cum va mai simtiti?
voi ce săpun Sanosan folosiți?
lichid sau solid?am citit pe ele și nu prea conțin aceleași ingrediente.
0
23-10-2016, ora 15:33
katy73
Nu este medic/terapeut
katy73
Buna, folsesc sapun Sanosan lichid si la 2 luni de la operatie inca mai pansez si fac masaj cu cremele prescrise de doctor de 3 ori pe zi.E foarte important masajul ca cicatricea sa fie elastica si ca taietura din anus sa nu se lipeasca ci sa se, , umple, , din interior.
Multa sanatate si perseverenta !
0
23-10-2016, ora 23:05
alex2002
Nu este medic/terapeut
alex2002
Și eu am 7 saptamani și încă ma pansez.Dar seara nu mai pun mesha în anus, doar masez cu crema.
La exterior poti masa rana OK dar Masatul în anus e mai greu, eu doar dau cu crema acolo, voi reușiți sa va masați cu crema în interior?Dacă da cam cate minute?
1
26-10-2016, ora 10:10
katy73
Nu este medic/terapeut
katy73
La mine nu e cazul sa masez in anus.L/am intrebat pe domnul doctor Andrei si mi/a raspuns ca acolo se vindeca de la natura, fara ajutorul meu.Pun mesa in anus in timpul zilei, rolul ei cred ca e acela de a nu/i permite taieturrii de pe marginea anusului sa se lipeasca.Eu masez pe margine si toata regiunea perianala, fistula mea fiind pe partea stanga (acum e doar o cicatrice mica).
Ultima oara cand am fost la control a zis ca este bine(acum 2 saptamani).Pana acum mereu avea ceva de taiat sau chiuretat.Ma mai duc peste 2sapt., sper sa fie ultima oara.
Iti doresc multa sanatate si perseverenta la masat(nu stiu cat trebuie sa dureze masajul, cateva minute)
0
26-10-2016, ora 22:31
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Eu cu creme mai trebuie sa dau pentru încă citeva luni. Dar cred ca așa este la toți.
0
31-10-2016, ora 10:07
alex2002
Nu este medic/terapeut
alex2002
Știu ca pare o întrebare mai ciudata, dar încerc sa fac totul cat mai perfect pentru a ma vindeca cat mai repede.
Voi când introduceți mesha în anus sau masați ce tip de manusi folosiți?Pentru ca am citit întâmplător un articol în care se spunea ca mănușile pudrate ar întârzia vindecarea, în unele cazuri ar cauza infectie și ca se vrea scoaterea lor de pe piața.
Asta în căzul în care pudra din interior ar ajunge pe rana.
Multa sănătate va doresc.
0
31-10-2016, ora 17:13
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Eu mesa o băgăm un pic mai mult decit o falanga a degetului arătător iar minusi am cumpărat de la farmacie și nu am avut nimic. Multă sănătate
0
02-11-2016, ora 09:58
katy73
Nu este medic/terapeut
katy73
Buna, eu nu folosesc manusi.Doar ma spal pe maini si uneori dezinfectez cu un gel dezinfectant.Asta nu inseamna ca e corect asa, dar eu lucrez in farmacie si logica mea spune ca acele manusi nesterile nu pot fi mai curate ca mainile mele.Multa sanatate !
0
02-11-2016, ora 10:01
katy73
Nu este medic/terapeut
katy73
Am folosit manusi albe, subtiri, in primele zile cand rana era proaspata si puteam zgaria cu unghiile.
0
14-11-2016, ora 19:51
alex2002
Nu este medic/terapeut
alex2002
Cum va mai simtiti? eu am acum probleme cu scaunul.
Am 2 scaune zilnic, dar la începutul defacatiei(primii centimetri din scaun) scaunul este mai tare, mai voluminos și mai uscat cu aspect parca de mancare nedigerata complet sau bobite, iar apoi scaunul este complet moale.
nu înțeleg dacă asa e normal sa fie scaunul, tare la inceput și apoi mai moale.
Îmi e cam frica pentru ca zona este încă sensibila. Iau, o zi 20 ml ulei de parafina, ziua cealaltă un pliculeț de forlax (alternez )și zilnic 1 pliculeț de Sinergin pana se mai întărește zona.
Menționez ca uleiul de parafina îl iau cam de 3 luni iar Sinergin și forlax de azi.
Beau zilnic cam 2 litri de lichide, 1 salata de crudități și 1 mar sau 2.
La voi tot asa este scaunul?
0
19-11-2016, ora 21:03
Danalex
Nu este medic/terapeut
Danalex
Am fost si eu la dr Sorin Andrei...M-a consultat ff superficial pt o tromboza hemoroidala spunand ca trebuie operat+ hemoroizi interni...Nu am avut un feed back bun din partea lui.Trebuia operat trombul apoi in 4 sedinte cei interni care de fapt nu erau.Am schimbat dr si surpiza.
Nu am hemoroizi interni (nu ma constip, nu diaree, sunt sportiv), un singur tromb extern...Mi-a dat tratament 3 sapt tratament si mi a zis ca s-ar putea sa scap...Culmea nu mi-e frica de operatie sincer imi era frica de cei interni...m-a asigurat ca operatiea in sine e ceva simplist
Recomandarea mea este ca dr care va consulta sa va prezinte incredere,.
0
10-12-2016, ora 18:44
lovin
Nu este medic/terapeut
lovin
Buna ziua tuturor,

Am fost operat acum 9 zile de dl. dr.Andrei Sorin de fistula perianala, de fapt am avut 5, colonul perforat la una dintre ele care comunica cu fesa. Dupa operatie am o gaura destul de larga deasupra anusului. Problema este ca se murdareste de materii fecale dupa fiecare scaun. Tot prin ea imi bag 2 mese care imi intra in colon de fapt. Dl. doctor a spus ca este in regula.
Am citit postarile voastre despre introducerea si fixarea meselor, tot prin rana de la operatie vi le introduceti in anus?
Mai este sau a fost cineva in aceasta situatie ? Eu nu inteleg cum o sa se cicatrizeze si o sa se, , lipeasca'' al doilea orificiu.
Multumesc in avans pt. raspunsuri.
0
15-12-2016, ora 20:30
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Stai liniștit și fă exact ce ti-a zis doctorul. O sa vezi ca peste doua luni o sa fi ca și nou. MULTĂ sănătate
Adaugă un comentariu / răspuns
1314 comentarii 1 2 ..... 91011 ..... 43 44 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • OperaÈ›ia nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acurateÈ›e riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienÈ›ii la risc de disfuncÈ›ii cognitive postoperator
  •