recuperare postoperatorie fistula anala | Forumul Medical ROmedic

recuperare postoperatorie fistula anala

1314 comentarii 1 2 ..... 121314 ..... 43 44 ÃŽnainte ›
0
07-04-2017, ora 22:20
Danyyyy1
Nu este medic/terapeut
Danyyyy1
M-am întâlnit eu cu el acum pe 3 la București era ca nou a zis ca nu simte ca a fost operat :))
0
07-04-2017, ora 22:22
Danyyyy1
Nu este medic/terapeut
Danyyyy1
Ovi dar tu te-ai operat?
0
08-04-2017, ora 00:31
ovi 01
Nu este medic/terapeut
ovi 01
Da, pe data de 04 04 2017 mam operat la Mediproct, dr Lucian Andrei, de fistula perianala si absces. O întrebare pentru cei care sau operat de mai multă vreme. Mesa se baga doar în operație sau se introduce puțin în fund si după aia se pliază în operație. ?
0
08-04-2017, ora 01:23
Danyyyy1
Nu este medic/terapeut
Danyyyy1
Nu te lua după noi faci exact cum a zis domnul doctor, eventual deranjează-l cu un telefon și întreabă-l știu ca nu are prea mult timp.la dispoziție dar întreabă-l pe el sa fii sigur difera operațiile de la caz la caz pe 4 sa operat și mătușa mea la ora 1 jumătate a fost programata cred ca te-am văzut pe data de 3...asta dacă nu ați fost mai multi operați în data de 3:)) succes va fi bine ai sa vezi, cu orice alte informații te pot ajuta oricând 0751888133 nr meu
0
08-04-2017, ora 06:36
Rdc1986
Nu este medic/terapeut
Rdc1986
Buna ziua tuturor!
Am fost la control luni pe 3.04 (2 luni de la operatie) si totul a fost bine. Nu mai pansez deloc si ma simt foarte bine. Pot spune ca nu am avut dureri aprospe deloc, mai putin la pansat cu mesa cand ma durea cam 1 ora.Mai merg la control peste 6 saptamani. Va urez sanatate multa si multumesc tuturor celor de aici care m-au indrumat la Dr Sorin Andrei !
1
18-04-2017, ora 10:17
ovi 01
Nu este medic/terapeut
ovi 01
Salutare tuturor. Astăzi am 2 săptămâni de la operația de fistula perianala si absces, operat fiind de dr Sorin Andrei ( Mediproct )totul a decurs bine pana acuma, peste o săptămână pe data de 26 trebuie sa merg la al doilea control, sper sa fie bine in continuare. O întrebare pentru cei operați de mai de mult, de azi mi-a zis dnu doctor sa alternez cu pansarea : dimineața betadine și dermazin, și seara dermazin și nizoran, intrebarea mea este, mai trebuie sa pun betadine când pasez cu dermazin și nizoran ?
0
09-05-2017, ora 01:50
adi01
Nu este medic/terapeut
adi01
Pentru ovi01 cum pot lua legatura cu tine?
0
09-05-2017, ora 23:36
ovi 01
Nu este medic/terapeut
ovi 01
adi 01 spune-mi de unde ești și cu ce te pot ajuta ?
0
12-05-2017, ora 13:11
adi01
Nu este medic/terapeut
adi01
Pt ovi01 sunt din oradea, daca ne putem vedea. nr. meu 0744606099
0
17-05-2017, ora 15:55
Stam
Nu este medic/terapeut
Stam
Salutare,

Vad ca sunteti multi operati aici, mai ales la Sorin Andrei de fistula anala. si sincer sunteti ceva... un numar semnificativ.

Ceea ce vreau eu sa intreb, sigur ati avut fistula anala? si nu hemoroizi sau doamne fereste altceva mai grav?

Intreb asta pentru ca se zce ca 1 din 4000 de oameni face fistula anala..

Adica 5000 de romani in timpul unei generatii de cativa zeci de ani. voi aici sunteti deja 100 de operati... la acelasi medic... mi se pare f dubios ca va da la toti acelasi diagnostic.


Eu am fost acu o luna la domnu doctor si mi-a zis ca am fistula anala si trebuie sa ma operez... intrebarea mea este... ce simptome ati avut? (inainte de operatie)... durere sau cum?
0
18-05-2017, ora 09:19
Adrianeu
Nu este medic/terapeut
Adrianeu
Pentru Stam
Am scris pe forum evoltia de la hemoroizi, ulterior abces si acum confirmata si la Urgenta si la dr Sorin Andrei am ramas cu o fistula. Pe mine nu ma supara prea tare. Din cand in cand am mancarimi - doar atat. Doctorul mi-a explicat ca secretia de la fistula, adica puroiul, chiar redus cantitativ (nu ma patez), in amestec cu transpiratia mea imi irita pielea de acolo. Am doar mancarimi cand transpir mai tare dar ma framanta ideea ca materiile fecale o iau pe o cale falsa, prin carnea mea.
Am un prieten care a murit de cancer de colon fara sa-l supere nimic. Am inteles ca dr Andrei nu ma opereaza fara colonoscopie. Asta ma mai linisteste. Imi este teama si de un alt abces..,

PS. Sunt sofer profesionist si majoritatea colegilor mei au probleme. In privinta statisticilor nu cred nimic - daca mai toti colegii mei au probleme. sunt foarte multi care de frica, de rusine nu au ajuns niciodata la medic.
0
18-05-2017, ora 11:13
jjohn
Nu este medic/terapeut
jjohn
Salut tuturor,
Desi sunt pacient al dlui.dr.Andrei vreau sa va intreb, pe cei in masura sa-mi raspunda, cat a durat pana v-ati vindecat complet de fisura anala mai veche. Desi am fost operat de toate cele(fistula, polipi si hemoroizi) nu reusesc sa scap de fisura, cand vindec una apare alta. Sunt pacient fara intrerupere de mai bine de 1 an(deci cunosc regimul alimentar, aplicarea unguentelor, mese interne si ext., etc), iar toate celelalte sau vindecat aproape 100%. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Multumesc si m-ar ajuta un raspuns.
0
18-05-2017, ora 17:03
Stam
Nu este medic/terapeut
Stam
Multumesc Adrianeu de raspuns. Dar este total necesar sa fie prezent acel puroi? Chiar daca nu pateaza? Dar colonoscopia de ce este necesara ca nu inteleg..? Cu anuscopul acela poti sa vezi exact la baza unde sunt problemele, presupunand ca chiar exista un cancer de colon mai sus (care oricum nu are legatura cu simptomele de la baza) nu are nicio treaba... pare asa ca colonoscopia e cam facuta degeaba parerea mea. extra pt niste bani... cat costa apropo colonoscopia?
0
20-05-2017, ora 16:07
Stam
Nu este medic/terapeut
Stam
Salutare,

Dintre cei care s-au operat in trecut la domnu Sorin andrei de fistula anala/perianala... si ma refer mai mult de 2-3 ani... vad ca postul este vechi de 7 ani... poate cineva sa ne zica cum a mers operatia de fistula dupa ani de zile? Sa zica macar e bine sau rau... ca vad ca toti ati cerut ajutorul la un momendat si ati avut intrebari.. asa ca la randul vostru fiti oameni si dati si voi detalii... fie ca operatia a reusit sau n-a reusit...

In acelasi timp as dori sa stiu daca este cineva aici care a ajuns cu hemoroizi la Sorin Andrei... si as vrea sa stiu daca vreounu a primit tratament cu creme... etc... sau toti ati avut parte de operatie? Vreau sa-mi fac o parere despre domnul Sorin Andrei ca pare un medic bun... dar in acelasi timp vreau sa fim realisti... ca vad ca prea toti au fost operati... mi se pare cumva ciudat ca imediat se opereaza o persoana care are hemoroizi... cand cele mai comoda metode sunt fara operatie...
0
20-05-2017, ora 21:15
luica
Nu este medic/terapeut
luica
Am 4 ani de la o fistula in potcova (cea mai grea). M-a operat domnul doctor Andrei acum 4 ani si sunt OK. Merg la controale de frica (domnul doctor mi-a spus ca exagerez cu controalele). Nu am cum sa nu-mi fie frica avand in vedere cat ma ciopartisera altii inainte (am mai scris pe forum).
Pentru Stam - am citit toate postarile tale. Inteleg ca nu-ti este pusa viata in pericol asa cum era la mine. Mai stai linistit o perioada mai vezi ce se intapla (cu riscuri, sigur).
Eu ii multumesc bunului Dumnezeu sidomnului Doctor ca impreuna am reusit.
PS. Initial hemoroizii mei erau de tratat cu laser. Dupa operatie domnul doctor mi-a sus ca odata cu dispariția infectiei au scazut si hemoroizii si mi-a dat crema preparata acolo.
Oricum pentru hemoroizi era vorba initial de laser si tratamente moderne, nu de operatie.
0
22-05-2017, ora 03:41
Danyyyy1
Nu este medic/terapeut
Danyyyy1
Luica am văzut ca ai zis ca ai fost operat acum 4 ani eu am 1 an în septembrie acum am scăpat de puroi dar după 8 tăieturi ma mai ustura asa am durerile alea ca la fistula în schimb nu mai umblu cu mesele în fund am zile când îmi este foarte bine am zile când mai îmi da cate o sagetatura...la mine sa prins și rău operația ca de frica nam vrut sa stau în fund cum mia zis domnul doctor și nam făcut exercițiile alea cu scremutul după operație.momentan mai frecventez clinica dar la 3 luni pentru hemoroizi ședințe cu laser. întrebarea mea tu mai simți o durere ceva sau esti ca nou?
1
22-05-2017, ora 12:34
jjohn
Nu este medic/terapeut
jjohn
Pentru Stam
Dl.doctor Andrei nu te pune pe masa de operatie imediat si pentru orice. In timpul consultului cu camera video iti arata pe monitor fix ce ai, live. Dumnealui propune ce ar trebui facut iar tu, eu sau alt pacient, depinde fiecare ce intelege caci eu unu nu prea am inteles, decide daca face sau nu operatia sau tratamentul in continuare. In cazul meu pentru hemoroizi grad 3 si 4 mi s-au facut ligaturi(deci nu operatie) si creme. La mine hemoroizii au fost un fleac pe langa restul. Sfatul meu pentru tine dar si pentru altii: de ce stati si taraganati mersul la medic ba de frica ba de rusine, dati timp bolii sa se extinda sau sa se agraveze(cazul meu). Apoi induram mai mult, cheltuim mai mult, iar perioada de vindecare se mareste.
Nu va scriu din carti ci pur si simplu din experienta traita de mine.
0
22-05-2017, ora 14:58
Stam
Nu este medic/terapeut
Stam
Pentru Luica si JJhon. Luica, care erau simptomele tale de fistula, iar pt jjhohn, aceeasi intrebare, chiar daca pare stupid, care erau simptomele tale jjhon de hemoroizi? vreau s avad niste diferente intre dureri, sa vad daca sunt asemanatoare, cand survin durerile, dupa scaun, inainte de scaun, cand stai jos?..
0
22-05-2017, ora 15:00
Stam
Nu este medic/terapeut
Stam
Danyyyyyy1 adica vrei sa spui ca acum ai scapat de puroi? dupa 8 luni d-abia? durerile sunt ca inainte de operatia sau mai bine? deci practic fistula nu s-a rezolvat? La fel si pt tine, daca poti detalia, ce fel de simptome aveai de fistula? si la hemoriizi la fel...

Multumesc tuturor
0
22-05-2017, ora 17:18
jjohn
Nu este medic/terapeut
jjohn
Pentru Stam
Un mic istoric: ~ 1 an si jumatate m-am tratat la o clinica cu renume ce activeaza in mai multe judete chipurile diagnostic de fisura anala si hemoroizi. Tratamentul consta in plata 200 lei de care primeai o crema si '' ne vedem peste 6 saptamani'' iar dupa 6 sapt. idem. Durerile erau f.ascutite in timpul scaunului(aveam impresia ca faceam cu cioburi) iar dupa scaun scadeau in intensitate cam 1 ora ca dupa sa revina in forta si sa se mentina ~ 4-6 ore; din cand in cand scaunul era cu sangerare. Spre final durerile s-au transformat in arsura de parca scaunul avea cel putin 80 grade celsius iar sangerarile erau mai dese ~2/saptamana iar lenjeria se pata frecvent. De frica scaunului mancam mai mult legume si salata(am slabit ~ 11 kg). Atunci am decis sa consult alt medic si asa am ajuns la Dr. Andrei care a pus diagnosticul: fisura veche tratata necorespunzator si care a produs o fistula ajutata si de niste polipi iar in spate niste hemoroizi. Altfel spus ful-options sau daca ati fost la clinica in dreapta, in curte, este un panou cu cele 4 boli; le-am avut pe toate. Stam, durerile pot sa difere de la om la om. Deobicei hemoroizii nu dor. Fisura si fistula sunt groaznice. Daca ai probleme te sfatuiesc sa lasi jena sau rusinea sau ce vrei tu si mergi la un consult proctologic. Cu cat iei treaba mai din scurt cu atat suferi mai putin si eviti complicatiile. Recomand celor care citesc sa aiva incredere in dl. dr. Andrei. Nu este Dumnezeu dar se pare ca stie ce face iar eu nu am vazut oameni nemultumiti pe la clinica si crede-ma ca merg de ceva timp. Multa bafta!
0
22-05-2017, ora 23:16
Stam
Nu este medic/terapeut
Stam
Multumesc mult jjohn! Multumesc ca ti-ai facut timp sa descrii simptomele si povestea intru-totul! O sa incerc sa mai fac o vizita. Sanatate Multa!
0
23-05-2017, ora 00:20
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Și eu am trecut pragul clinici Mediproct. În august anul trecut. Acum sint bine. Lucrez ca și șofer profesionist deci ștau multe ore pe scaun. Mulțumesc încă o dată echipei Mediproct și dacă pot sa dau un sfat. Nu așteptați ca fistula de grad 1 sa devină de gradul 4. Nu mergeți la doctori care va taie fără sa știe ce fac cum a făcut Danyyi. Am vorbit de atunci cu mulți colegi de suferință care încearcă sa își facă curaj. Ca și corectitudine nu am nici un dubiu în privința domnului doctor Andrei. Consultația o face în așa fel incit tu sa poți vedea pe monitor de ce suferi. Ca ai afirmat că colonoscopia nu își are rostul și este doar pentru a scoate niște bani cred ca greșești. De multe ori cine are fistula perianala poate avea și alte probleme pe intestine care descoperite la timp pot salva vieți. Am în momentul de fata aproape un an de la operație și sint bine. Multă sănătate.
0
24-05-2017, ora 00:40
Danyyyy1
Nu este medic/terapeut
Danyyyy1
Stam da am scăpat de puroi, scurgeri, sângerări nam nimic si de fistula presupun ca am scapat dar eu am 8 operații făcute inainte nu știu ce se întâmplă dar am o jena nu știu cum sa explic adică nu mai pot fi un om normal sa prins și rău operația asta.Am zile când sunt super ok dar merg normal conduc dar nu mult, mai puțin asa tu dacă ai problema asta la ce pui fel și fel de întrebări mergi odată la domnul doctor și o sa vezi ce ai eu de exemplu la colonoscopie nu mi-a gasit polipi sau alte prostii...cum spui tu ca face colonoscopie pentru bani nu o face pentru asta, ca aia nu e cine știe ce e bine jur la 450 lei și toți cei care puneți fel și fel de intrebari pe forum aici, e bine sa intrebati nu zic ca nu ca si eu tot de aici mi-am facut curajul dar mergeți odată la medic.E mai bine asa sa stați cu pansamentul în fund și sa sape fistula asta în voi sa mai faceți vre-un cancer ceva nu aveți încredere, cereți dosarul meu de la doamna de acolo și va convingeți am toate ieșirile din spitalele de stat mai aveam un pic și ma omorau aia eu încerc sa ma obișnuiesc asa cu durerile astea care le am poate necesita mai mult timp vindecarea dacă aveam fistula din nou cred ca puroia sângerări.
1
24-05-2017, ora 06:13
Stam
Nu este medic/terapeut
Stam
Am inteles. Multumesc tuturor pentru raspunsuri si detalii. Daca printre ceilalti care s-au operat si au pus o intrebare aici pe forum, unal vietii de dupa operatie este bine-venit!
0
24-05-2017, ora 10:34
jjohn
Nu este medic/terapeut
jjohn
Pentru Stam si altii
Sunt foarte de acord cu Danyyyy1: nu mai stati sa asteptati nu stiu ce minune ca problemele dvs. sa se vindece singure, nu stiu de sfat de la un nu stiu ce prieten care a avut nu stiu ce; fiecare boala este diferit evolutiva iar fiecare organism are nevoie de tratament particularizat(desi suntem multi operati/tratati de dr. Andrei am observat ca fiecare are cam alte creme, doar dermazinul cam este comun).Nu se va vindeca nimic de la sine. In cel mai fericit caz va da o vaga impresie de ameliorare in timp ce se dezvolta prin interior pentru ca apoi sa erupa candva si sa te tii atunci.
Stam, cu cat te duci mai din timp la medic, sper sa te duci la un medic bun nu ca mine prima data, cu atat vei scapa mai ieftin, mai fara chinuri, mai repede vindecat. Este foarte posibil sa nu ai fistula ci sa fie ceva intr-o faza incipienta si atunci norocul e de partea ta. MERGI LA MEDIC, TE ROG.
Bafta si sanatate tuturor!
0
24-05-2017, ora 23:41
ovi 01
Nu este medic/terapeut
ovi 01
Salutare tuturor. Pe data de 19 05 2017 am fost la controlul de 6 săptămâni și 3 zile la domnul Doctor Andrei Sorin ( Mediproct )fiind operat pe data de 04 04 2017 de fistula și abces perianal. Am primit vestea buna ca operația sa vindecat perfect. Vreau sa va spun celor interesați ca am mers periodic la control și am respectat întocmai indicațiile doctorului. Sunt din Oradea și ma bucur ca am luat decizia de a ma opera la Mediproct. Doresc multa sănătate și bucurie doctorului Andrei Sorin, și tuturor celor suferinzi.
0
22-06-2017, ora 00:25
pacientul1
Nu este medic/terapeut
pacientul1
Buna ziua,
Imi explica cineva va rog care este procedeul cu mesele dupa operatie? La dr Andrei Sorin ma refer. Ramane cicatrice mare? E dureros cu mesele? Am trecut deja prin 2 operatii cu mesare si de fiecare data cand mi se schimbau mesele muream de durere deoarece erau pe traiectul fistulei.
Multumesc
0
23-06-2017, ora 01:44
Liviu B
Nu este medic/terapeut
Liviu B
Prima săptămână dor apoi din ce în ce mai puțin. La mine cicatrice nu a rămas.
0
09-07-2017, ora 08:50
Uni
Nu este medic/terapeut
Uni
Buna ziua, am fost și eu operata in data de 05.07.2017, de dr Sorin Andrei de la Mediproct, o fisura anală veche de 16 ani(de la prima naștere), abces și fistula, operația in sine nu e dureroasa și a durat 40 min, pe mine ma omora pansarea la interior, nici nu are cine sa ma ajute, ma descurc sigura. Vroiam sa va întreb daca vouă va recomandat antibiotic, și după cât timp nu mai doare asa tare pansarea la interior...in rest va doresc tuturor multa sănătate și putere
0
09-07-2017, ora 11:28
andry12
Nu este medic/terapeut
andry12
Buna. Si eu m-am operat de fistula la dl dr acum 2 ani si 3 luni si sunt bine. Fara recidiva si traiectul fistulei s-a inchis si vindecat complet. Am respectat cu strictete toate indrumarile dl dr. Singurul efect dupa aceasta operatie este ca nu pot tine scaunul prea mult, mai ales dk e mai moale. Dl dr m-a avertizat la vremea respectiva ca asta e unul din riscuri, slabirea muschilor/nervilor din jurul sfincterului. Dar fac exercitii pt asta si sper sa se mai amelioreze in timp.
Sfatul meu este sa mergeti la dr cand incep simptomele si sa nu va autodiagnosticati si sa amanati problema de teama, rusine sau pe principiul ca lasa ca nu pare asa grav. Fiecare om e diferit si fiecare caz e diferit. Dl dr nu va va opera de hemorizi dk nu asta e problema. Va va explica si arata sincer ce aveti si solutiile si voi decideti ce faceti.
Si eu am hemorizi si dl dr mi-a zis ca nu sunt neaparat de operatie acum dar ca vor evolua in timp. Nu m-au deranjat niciodata dar monitorizez situatia.

Mie mi s-a parut un om extraordinar la calitatea doctorilor care sunt acum in Romania.
Nu e ieftin dar ce face, face bine si in interesul pacientului si rezultatele tuturor de aici confirma acest lucru. Eu am citit acelasi forum acum 2 ani si m-am dus glont la dumnealui. A fost cea mai buna decizie pe care am luat-o.

Multa sanatate si curaj.
Adaugă un comentariu / răspuns
1314 comentarii 1 2 ..... 121314 ..... 43 44 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • OperaÈ›ia nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acurateÈ›e riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienÈ›ii la risc de disfuncÈ›ii cognitive postoperator
  •