redresarea cresterii in greutate cauzata de medicamentele psihiatrice

29-08-2012
dan88bucuresti
Nu este medic/terapeut
dan88bucuresti
Buna ziua. Cu multi ani in urma, de cand am fost diagnosticat cu boala schizo afectiva si am inceput sa urmez tratamentul de specialitate, am pus pe mine foarte multe kilograme din cauza medicatiei. Sunt sigur ca multe persoane care iau aceste medicamente (in special antipsihotice noi gen Zyprexa, Seroquel, Rispolept) au avut de a face cu neplacutul efect al cresterii in greutate. As vrea sa stiu daca cineva a reusit prin medicamente (fie naturiste, fie de sinteza) sa dea kilogramele jos. Am citit, de exemplu, despre medicamentul anti-vertij betahistina care s-a dovedit in studiile medicale recente a fi foarte eficace pentru obezitate si fara reactii adverse semnificative. Dvs. ati gasit un leac eficient pentru slabit? Daca da, va rog sa imi impartasiti si mie experienta.

Multumesc.

P.S. Cand i-am cerut doctoritei de familie pastile de slabit, nici nu a vrut sa auda. Mi-a zis sa fac sport si sa tin dieta. EXCLUS! Vreau sa slabesc prin metode simple, moderne si eficiente. Nu am rabdare sa urmez aceste cai babesti si, adeseori, ineficiente.
6 comentarii
0
30-08-2012, ora 00:25
Ceapaev
Nu este medic/terapeut
Ceapaev
Cred ca situatia sta exact invers si ar trebui sa-i multumesti medicului la care ai fost fiindca nu si-a incalcat principiile.
Sunt de ex tot felul de aberatii acum la moda care blocheaza absorbtia grasimilor (Orfiril) si sunt si cei care abia asteapta sa faca bani pe comoditatea si ignoranta ta.

Exista suplimente eficiente pentru slabire, dar nu pot fi folosite decat sub indrumarea cuiva care se pricepe !!
Oricum, se poate sa slabesti fara suplimente, chiar si fara miscare (desigur ca nu foarte eficient). Insa dieta este baza.
0
30-08-2012, ora 10:58
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Eu am slabit in 2 luni prin eliminarea tuturor produselor animale din dieta. Adica am adoptat o dieta vegan. Desigur, mai sunt si alte tipuri de diete prin care poti sa slabesti.

Medicamentele pentru slabit pe care vrei sa le iei nu sunt sanatoase si iti dau metabolismul peste cap. Era pe forum o utilizatoare care spunea ca ea facuse schizofrenie in urma folosirii unor prafuri pentru slabit, de care mai tarziu aflase ca contineau amfetamine. Asa ca, daca nu vrei s-o dai dintr-una in alta, tot dieta (si, eventual, ceva miscare) este solutia.
0
30-08-2012, ora 18:24
dan88bucuresti
Nu este medic/terapeut
dan88bucuresti
Dar despre acele "baloane" pe care le inghiti si se umfla in stomac diminuand apetitul, ce spuneti? Sunt eficiente, si daca da, cat de sigure sunt?

Multumesc.
0
30-08-2012, ora 18:37
Ceapaev
Nu este medic/terapeut
Ceapaev
Probabil te-ai ingrasat si din cauza unei rezistente la insulina provocat de medicamente, pe fondul unui exces de glucide asa cum e la moda in ziua de azi. In plus poti sa mai adaugi si diversi factori care altereaza metabolismul: deficitul de crom, magneziu, zinc, prea putin omega 3, insotit de prea mult omega 6.

Astea sunt CAUZE. Restul e apa de ploaie.

Lasa-mi un mesaj privat daca vrei sa discutam mai pe larg.
0
31-08-2012, ora 21:12
dan88bucuresti
Nu este medic/terapeut
dan88bucuresti
La analize am iesit bine cu glicemia si celelalte, in afara de transaminaze si trigliceride care erau considerabil ridicate.
0
19-09-2012, ora 11:22
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Dane metodele alea nu-s babesti, miscarea si dieta e o regula, asa am fost proiectati de natura si asa functioneaza.
Nu exista metode moderne, iar daca spune cineva minte.
Eu asa am slabit cu sport si dieta de fiecare data desi nu am luat mult in greutate de la Depakine luat in 2007 pana in 2008. Aveam 75 Kg si nu coboram dar nici nu urcam desi faceam sala si dieta, cand am lasat Depakine am inceput in aceleas conditii sa dau jos si am ajuns la 59 in 6-7 luni, la o inaltime de 1, 70 m.
Ca sa slabesti trebuie sa arzi energia aia care se afla in grasime, cum o arzi asa doar luand pilule ?!
In alta ordine de idei pastile de slabit sunt pericol, bine ca nu ai luat, alea te agita si nu mai ai foame doar, in rest risti sa faci infarct si accident vascular.
Mananci legume proaspete, branza degresata vaci, carne slaba la gratar si cam asa slabesti, mergi pe jos cam zi de zi de exemplu 4 statii de tramvai zilnic, apoi ajungi la 8 si atat, fa asta si sa vezi cum slabesti !
Elimini painea cat se poate, cartofi, grasimi, dulciuri.

Aprob ce a spus Ceapaev, de la medicatie ai facut rezistenta la Insulina plus ca ai si mancat probabil mai mult, singura metoda de reducere a rezistentei la insulina este dieta low dulciuri si miscare.
Ceapaev a faut rez la insulina de la medicatie, nu neaparat de la mancare.
Eu cand luam Depakine am facut asa ceva si faceam sala si mancam sanatos deci e clar. Damite antipsihoticele care-s durere mai ele ca DEpakine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul