Reflexoterapia - informatii

21-08-2012
Clauss_Cla
Nu este medic/terapeut
Clauss_Cla
UN TRATAMENT DE REFLEXOTERAPIE FĂCUT BINE ESTE MIRACULOS!

Reflexoterapia este o terapie holistică, complementară care se poate folosi, ca orice altă terapie alternativă, în tratare şi vindecare. Această terapie are efecte MIRACULOSE dacă este făcută de SPECIALIŞTI şi are o secventă bine determinată şi urrmăreşte nişte principii generale ESENÈšIALE din Medicina Tradiţională Chinezeacă.
Multe boli ale omului modern nu poat fi vindecate de medicamente sintetice, deoarece acestea au mai mult tendinţa de a deteriora decât de a vindecarea.Maxima folosită în Medicina Tradiţională Chinezească este aceasta: Organismul se vindecă singur dacă i se dă posibilitatea.
În general, putem spune că toate bolile patologice îşi găsesc vindecare în tratamentul de reflexoterapie. Tot prin reflexoterapie se pot avea şi efecte analgezi care sunt mai eficiente după tratamentul de reflexoterapie la mâini.
A fi tratat într-un mod complet este cu siguranţă maximul pentru un pacient!
Toate organele, glande şi alte părţi ale corpului sunt aranjate intr-o ordine foarte armonioasă pe talpa picioarele noastre. Un reflex este răspunsul involuntar sau inconştient la un stimul extern. Picioarele sunt deosebit de sensibile, deoarece există multe terminaţii nervoase.
Scopul reflexoterapiei este de a provoca o revenire a organismului la o stare de echilibru şi de bine şi, cel mai important pas pentru a atinge cest lucru este de a reduce tensiunea şi de a restabili relaxarea.
Atunci când corpul este relaxat, circulaţia poate curge fără piedici şi poate să furnizeze substanţele nutritive celulelor şi oxigenul necesar. Astfel organele corpului pot reveni la o stare de normalitate şi de funcţionare eficientă.
În Medicina Tradiţională Chinezească, atunci când se vorbeşte de relaxare se vorbeşte de o relaxare generală. Adică, o relaxare a fiecărui organ în parte dar şi a scoate de sub stress orice organ. Stres-ul nu este numai la nivelul creierului sau al sistemului nervos. Stres-ul se localizează şi la nivelul organelor interne şi acest lucru se realizează pria a nu folosi, sau a nu lăsa un organ să funcţioneze pentru ceea ce el este creat, mai mult timp.
Această formă de terapie este folosită nu numai pentru a vindeca boli dar şi pentru a menţine stare bună de sănătate şi pentru prevenirea bolilor. Prin reflexoterapie, problemele de sănătate pot fi detectate într-un stadiu precoce.Masajul la nivelul tălpilor permite, prin urmare, un curs natural al fluxului de sange şi înainte de toate eliminarea stresului şi a tensiunilor.Toate presiunile care sunt exercitate pe talpa picioarului activează ca o pompă foarte importantă. Piciorul este considerat inima periferică.
Nu trebuie uitat faptul că o circulaţie bună ajută organismul la curăţarea de toxine şi de impurităţi. În cazul în care sistemele interne de detoxifiere, sistemul limfatic şi excretor se blochează sau funcţionează în mod greşit toxine şi deşeuri se acumulează.
Reflexoterapia permite sistemelor organismului, inclusiv sistemul excretor, să funcţioneze eficient şi să elimine deşeurile în mod regulat. Nu există nici un tratament care să funcţioneze mai bine ca reflexoterapia într-o persoană foarte intoxicată.
În ceea ce priveşte sistemul nervos este evident că şaptezeci la sută din neregulile referitoare la aceasta se datorează tensiunii nervoase în diferite zone ale corpului, această tensiune de multe ori este atribuită expunerii constante la stres care erodează sistemul imunitar şi distruge echilibrul chimic şi electric al corpului. Starea de sănătate sau de boală depinde în mod fundamental de capacitatea organismului nostru de a menţine un echilibru bun între marile sisteme integrate: sistemul nervos, sistemul hormonal şi cel imunitar. E necesară o adaptare continuă pentru a face faţă stimulilor stresanţi proveniţi din lumea externă. Când ne-am bucura de o discretă sănătate şi, ne simţim bine, înseamnă că creierul, hormonii şi sistemul imunitar sunt în echilibru. Atunci când stimulii de stres depăşesc capacitatea de compensaţie boala prevalează. Acest lucru se întâmplă pentru că se întrerupe dialogul dintre sisteme (psiho-neuro-endocrine-imunologie). Acumularea de stres, uneori explodează în cadrul sistemului şi aduce la zero echilibrul organismului consumând minerale esenţiale şi vitaminele (virtamina B şi C, care sunt vitale pentru buna funcţionarea sistemului imunitar).
Tratamentul de reflexoterapie ajută la reducerea stresului acumulat, permiţând astfel diferitelor zone să se relaxeze şi apoi să funcţioneze mai bine. În cazul unor afectiuni minore, organismul este capabil să recupereze fără a fi nevoie de vre-un tratament. Corpul are în sine forţele necesare pentru vindecare; forţe care pot fi stimulate prin reflexoterapie şi care pot facilita procesul de auto-vindecare a organismului. Mai concret iată bolile care pot fi vindecate prin reflexoterapie FĂCUTĂ BINE şi de SPECIALIŞTI:
"¢ stres, ameţeli, migrene, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica.
"¢ afectiuni hepato-biliare
"¢ afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, reumatism, artroza, artrita, coxartroza
"¢ tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului menstrual, osteoporoza
"¢ disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.)
"¢ tulburari de metabolism, obezitate, diabet
"¢ afectiuni digestive
"¢ afectiuni renale
"¢ probleme de circulatie a sangelui: hipertensiune, hipotensiune, arterioscleroza, dureri de picioare, guta
"¢ afectiuni ale urechilor, nasului si gatului (ORL): rinita, sinuzita, bronşită, astm, nevralgii etc.
"¢ crampe musculare, entorse, dureri de spate
"¢ ajută şi în cazuri de infertilitate la femei

CONTRAIINDICAÈšII - sunt foarte puţine:
"¢ cei care au cancer şi sunt sub tratament de chimioterapie
"¢ cei care au probleme vasculare grave şi varice deschise
"¢ femeile gravide in primele 6 luni de sarcină (pot pierde sarcina)
Notă: Acest lucru se poate realiza în corpul dv. Dacă sunteti trataţi corespunzător. Cei care au avut parte de şedinţe de reflexoterapie şi s-au simţit rău, trebuie să vadă la ce terapeut au fost şi sa nu înlăture terapia ca atare.
Nu dezechilibrează şi nici nu dă peste cap ritmul unui corp atunci când această terapie este făcută după normele şi corectitudinea care i se cere.
*** IMPORTANT! ***

NICI UNA DIN CELE 3 VARIANTE NU ESTE GRESITĂ! Depinde de la organism la organism
ATENÈšIE! - mai important decât numărul sedinţelor facute este gradul de pregătire şi competenţa cât şi echilibrul persoanei-terapeut care vă face terapia.
UN tratament ca să fie complet, trebiue să cuprinda minim 10 sedinţe. Aceste sedinte se pot face in felul următor:
"¢ preventiv una pe saptămână
"¢ pentru un tratament mai insitent şi de deblocare la nivel energetic şi al glandelor cât şi a organelor interne se pot face 3 sedinţe pe saptămână
"¢ cei care vor o terapie mai insistentă pot face şi 10 sedinte una după alta
"¢ Specificati in timpul programarii ce fel de abonament de sendinte doriti.
-*


(*modificat de admin)
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Reflexoterapia

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reflexoterapie
  • Reflexoterapie
  •