Reflux Gastro-esofagian cu eozinofilie si anti-TPO marit.

06-02-2017
madav02
Nu este medic/terapeut
madav02
Bună ziua!
În urmă cu două săptămâni, am început sa am o senzație de nod in gât de fiecare dată când mâncam. Ulterior, am început sa simt o senzație de arsură în zona laringelui.
Am fost la ORL unde mi s-a spus ca este vorba despre arsuri datorate refluxului gastroesofagian si mi s-a prescris Nexium, Motilium, Gaviscon si Sedatif Pc.
Am apelat si la un specialist gastroenterologie care mi-a dat un set de analize( hemoleucograma, ag H.pylori din fecale, tgo tgp, tsh si anti TPO) si Nexium de 20 mg de 2 x pe zi dimineața si seara. Rezultatele analizelor au aratat modificari ale parametrilor: eozinofile =0.85 mii/ microlitru, respectiv 10, 3% si anti TPO 40 UI/ml. Helicobacter negativ.
In ultimul timp simptomatologia refluxului s-a amplificat, simt arsuri in zona sternului, limba are o încarcatura albicioasă. Nu pot dormi de ceva timp deși am înălțat capul patului cu 15 cm ca sa evit refluxul si dorm pe partea stânga, nu mănânc cu 3 ore înainte de a merge la culcare.
Nu pot mânca normal, am o stare de plenitudine deși mănânc puțin si majoritatea doar alimente lichide sau semisolide (iaurt, banane, lapte de orez, supe de legume). Am palpitații, transpirații si ma simt epuizată fizic si psihic.
Am luat din proprie inițiativă Neo Bianacid dar mi-a exarcerbat simptomele. Nici Gavisconul nu ma ajuta prea mult. Nexium îl iau de o săptămână si nu am văzut rezultate. Motilium am luat doar 1 pe zi, doar 4 zile pentru ca am citit ca este contraindicat persoanelor cu prolactinom( afectiune pe care am avut-o cu 4 ani in urmă).
M-am programat la medic pentru interpretarea analizelor însă nu am reușit sa stabilesc programarea mai devreme o săptămână. Va rog sa imi oferiți câteva sugestii până ajung la medic pentru a îmi ameliora simptoatologia de reflux, vreau sa reușesc sa adorm măcar cateva ore pe noapte. Eozinofilia ce ar putea indica? Va mulțumesc!
21 comentarii
0
19-06-2017, ora 17:09
Elena Ciuperca
Nu este medic/terapeut
Elena Ciuperca
Momentan incercati cu Nexium 40 mg, 1 cp dimineata si unul seara, alaturi de regim alimentar. Daca simptomele nu se remit, este nevoie sa faceti endoscopie digestiva superioara si, daca medicul gastroenterolog considera ca este cazul, cu biopsie din mucoasa esofagului pentru excluderea unei esofagite eozinofilice. Cel mai frecvent, eozinofilile pot creste in contextul unei alergii sau parazitoze.

Elena Ciuperca
Medic Primar Gastroenterologie
Clinica Digestmed
digestmed.ro
0
03-08-2017, ora 10:10
n00b
Nu este medic/terapeut
n00b
Simptome asemantoare am si eu. Am avut in trecut helicobacter insa nu il mai am, dar am ramas cu arsurile pe care le am la stomac si se duc spre esofag, durere in piept si cateodata se duc si pe mana dreapta pana la incheietura. Daca urmez tratament cu Controloc dispar 2 saptamani. Nu pot sa mananc gras ca apar imediat arsurile.
Anti-TPO marit cu 65 UI/ml, ft4 tsh sunt normale.
O sa fac o programare la gastroenterolog si endocrinolog. Ce altceva poate cauza aceste simptome?
PS: Cateodata am dureri de splina, mai mult discomfort.
0
06-08-2017, ora 11:24
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Buna ziua!Am un discomfort in partea stanga jos sub coasta de mult timp dar acum s-a accentuat.E o senzatie ciudata lipsita de durere .Precizez ca am avut parte de mult stres, nervi, nemultumiri, stari de tristete in urma sederii a 4 ani in strainatate in conditii rele..frig..etc.Am ajuns in Anglia si aici am avut parte de mult stres, probleme, m-am consumat enorm.In urma unui esec profesional am capatat o stare se tristete..probabil si clima de aici au aparut aceste simptome mai accentuate de cam 2 saptamani.De doua zile traiesc un cosmar..stari de rau, palpitatii, picioare reci transpirate, respiratie mai greoaie cand simt acel discomfort, stari de voma dimineata, lipsa poftei de mancare, un lichid in gat vascos urat mirositor pe care nu il pot elimina afara doar il pot inghiti...ma ingrijoreaza aceste stari venite din senin si mai ales ca nu stiu exact ce am.Am vizitat vineri un medic de familie, m-au inregistrat dar au refuzat sa ma consulte pe motiv ca nu am programare si ma anunta pintr-un email Luni..apoi m-a trimis la un alt centru mai mare unde se fac control de urgenta dar...dupa ce am asteptat 20 min cand am intrat la vizita m-a intrebat ce am si in final dupa ce mia luat tensiunea a spus ca nu am nimic sunt doar speriat si nu imi poate da nimic decat apa si ca nu reprezint un caz grav.Am plecat de acolo cu o stare de rau groaznica am ajuns la farmacie si d-l farmacist a ascultat povestea mea si mia dat ceva pt reflux gastroesofagian niste pastilute sa iau una pe zi dupa masa si dropsuri pt indepartarea stresului..calmare..somn linistit.Vreau sa stiu daca am ceva grav..sunt speriat, trebuie sa astept pana ma consulta cateva zile cred..nu am alte solutii.Precizez ieri dimineata inainte de voma am eliminat putin puroi cred apoi mia venit sa vomit..numai lichid galbui iar spre final cand am fortat acel lichid vascos alb care el am in gat cu firicele de sange.Multumesc mult astept un sfat sa ma pot macar linisti!
0
06-08-2017, ora 11:28
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Am uitat sa precizez ca nu am arsuri sau dureri absolut deloc si nu prea pot sa dorm pe partea stanga..si simt asa ceva la inima dar banuiesc ca e panica..uneori cate o intepatura in bratul stang dar f.rar..multumesc!!
0
09-08-2017, ora 15:22
madav02
Nu este medic/terapeut
madav02
Cred ca primul lucru si cel mai important pe care il puteti face este sa eliminati stresul si starea de anxietate care poate fi responsabila de palpitatii, transpiratii reci si respiratia greoaie. Cu siguranta perioada grea prin care ati trecut v-a dezechilibrat. Ca un sfat venit de la un om care se confrunta cu asa ceva, cred ca poate fi vorba si de un reflux gastro esofagian in faza incipienta, desi nu aveti arsuri sau dureri. Il puteti percepe acum ca o senzatie de nod in gat, de mucus la nivelul gatului care se inghite greu, ba chiar si o intepatura in bratul stang. Senzatia de disconfort simtita in stanga jos, sub coasta, poate fi cauzata de o aciditate a stomacului crescuta sau o gastrita. Adesea stresul cauzeaza gastrite si ulcer. Consumati ceai de fenicul, de musetel, evitati bauturile carbogazoase, cafeaua in exces, ceapa si usturoiul, precum si alimentele prajite. Evitati sa luati antiinflamatoare fara sa luati inainte o protectie gastrica (Omeprazol, Ranitidina). Incercati sa consumati cartofi fierti des si sa luati cina cu 4-5 ore inainte sa va culcati, mancati mereu incet si mestecati bine mancarea, nu consumati alimente prea fierbinti sau prea reci.

Pana nu o sa va consulte un medic, nimeni nu va poate spune daca aveti ceva grav sau nu, dar pana atunci este esential sa nu va agravati starea, ramanand stresat si in aceasta stare de anxietate. Incercati sa faceti exercitii de respiratie pt relaxare ori de cate ori va simtiti coplesit de stres, inspirand aer timp de 4 secunde, mentinandu-va respiratia timp de 6 secunde si expirand timp de 8 secunde. Repetati de cateva ori pana incepeti sa va simtiti relaxat, o sa descoperiti ca functioneaza. Este important sa va ajutati orgasnismul sa isi revina.
0
10-08-2017, ora 22:38
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Multumesc de raspuns!!Luni am fost la doctor, m-a consultat si dansul a zis daca vreau sa fac analize la sange caci nu se poate pronunta apoi sa revin la el.In acest timp incepand cu ziua de marti am inceput sa imi revin usor..nu mai am stari de agitatie, palpitatii, disconfortul pare sa fi disparut, am inceput sa mananc, dorm mai bine.Starile de voma au disparut..am mers la munca.In schimb nu mai ies cu scaunul de doua zile preciizez ca am luat pastile pt reflux si gastrovin lichid tot pt reflux si tablete Kalms pt stres, anixietare etc. si a aparut pe limba um strat alb.Lichidul vascoz din gat pare sa dispara la fel mirosul urat iar starea lipsa de energie, oboseala o simt dupa masa.Astept analizele...multumesc f.mult!
0
13-08-2017, ora 22:43
madav02
Nu este medic/terapeut
madav02
Stratul alb de pe limba este rezultatul arsurii cauzate de acidul gastric la nivelul limbii si apare frecvent in refuxul gastro esofagian. Pt un scaun normal si o digestie mai buna, incercati sa luati probiotice, va recomand de la Jarrow Formulas Jarro-Dophilus capsule.
Va simtiti obosit dupa ce consumati anumite produse alimentare sau in general, dupa masa? Consumati des produse din faina de grau?
Multa sanatate!
0
13-08-2017, ora 23:15
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Buna seara!E ciudat daca e reflux deoarece nu am arsuri sau alte simptome..pur si simplu disconfortul in stanga spre spate jos sub coasta si la inceput un lichid care il inghiteam des apoi usor a disparut si a ramas ceva vascos mai rar di urat mirositor.Acum a aparut pe limba stratul alb..limba crapata si urme de dinti pe laterale, sincer pana acum nu am analizato cu atentie sa vad, nu stiu de cand e asa..prezint multe carii.Am inceput sa mananc, am iesit cu scaunul mai putin ca de obicei iar in dimineata asta am avut dearee.Azi m-am simtit rau..disconfortul in stanga mai accentuat..respiratie mai greoaie de acolo vine..simt si ca de obicei banuiesc ca s-a instalat panica.Am inceput mai nou sa prezint si o raguseala fara sa fiu racit.Am 3 saptamani cred de cand am devenit fara pofta de viata..sunt cu gandul la ce e mai rau, sunt ingrijorat de cand au aparut simptomele astea.Multumesc tare mult ca imi scrieti..am nevoie deoarece analizele pana ajung dureaza.Vreau sa ma conving mai repede si orice sfat ma face mai linistit!
0
13-08-2017, ora 23:27
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Acest disconfort il am de mult, dar nu cu asa simptome.Am fost foarte stresat, nervos, departe de casa pt a asigura un viitor bun dar.m-am ales cu asa ceva.Ultimul esec mia produs o suparare imensa si imediat a doua zi s-au instalat aceste simptome de rau..a inceput frica si gandul ca voi muri, ca am o boala grea..s-a instalat cosmarul, dintr-un om stabil matur am devenit o leguma cu minte de copil fricos.Nu are cine sa ma ajute profesional...sunt in Anglia, limba britanica nu prea o inteleg.Pana ajungi sa iti de-a medicul de aici un verdict se pot intampla multe.Pana am gasit un cabinet..pana m-am inscris. pana m-am programat..pana vin analizele..si acum sa vad daca ma suna ca au sosit analizele si cum o sa inteleg termenii medicali in limba engleza
0
14-08-2017, ora 11:31
madav02
Nu este medic/terapeut
madav02
Este important sa intelegeti ce se petrece in organismul dvs, ca sa va linistiti si sa incercati sa va ajutati organismul sa isi revina. SI eu am avut aceste simptome pe care nu le intelegeam la inceput, dar apoi am incercat sa vad cum functioneaza organismul meu si ce e de facut. Este o boala intalnita des in zilele noastre. Nu exista din pacate un medicament care sa va ia simptomele si sa va vindece complet, asa ca trebuie sa va dati silinta sa va modificati obiceiurile alimentare si stilul de viata.

Refluxul inseamna ca orificiul dintre stomac si esofag nu se mai inchide cum trebuie, iar acidul din stomac ajunge pana in gat, unde provoaca un fel de arsura, de-asta sunteti si ragusit, fara a fi racit; gatul dumneavoastra este inflamat de la acid. La fel se intampla si pe limba cu stratul albicios. Nu trebuie neaparat sa aveti arsuri sau dureri acum, dar acestea pot aparea mai tarziu.
Fiecare om este diferit si refluxul se manifesta diferit in functie de organism, de regimul alimentar sau de stilul de viata.

Daca aveti probleme stomatologice, incercati totusi sa mestecati foarte, foarte bine mancarea inainte sa o inghititi, sa mancati incet, fara sa va grabiti sau sa fiti nervos/agitat in timp de mancati. O jumatate de ora dupa ce ati mancat stati pe scaun si nu faceti miscare si nici nu va culcati cel putin 2 ore dupa masa. Daca faceti asta, pt ca orificiul nu se mai inchide cum trebuie, o sa aveti reflux cu siguranta. Evitati sa fumati sau sa stati in fum de tigara, reduceti consumul de cafea si inlocuiti-o cu cicoare treptat. Nu consumati piper, ardei iute, alimente acre, otet, mancaruri prea grase, mancaruri prajite, ceapa sau usturoi. Acestea declanseaza cresterea cantitatii de acid in stomac si normal, refluxul acid. In timp o sa vedeti si ce alimente va provoaca reflux si o sa va feriti de ele. Cand dormiti incercati sa dormiti putin ridicat cu partea de sus a corpului, pt ca refluxul sa nu mai ajunga in gat. Dormiti pe partea stanga si niciodata pe burta.

Modificarile la scaun mai apar de la medicamentele anti-reflux, caci nu se mai digera cum trebuie mancarea, pentru ca aceste medicamente scad productia de acid care ajuta la digestia alimentelor. Nu este indicat sa le luati pe termen prea lung pt ca va creaza un dezechilibru in digestie. Din acest motiv v-am recomandat sa luati probiotice.

Continuati sa luati pastiele pt calmare, dar amintiti-va ca dumneavoastra, cu mintea, va puteti face si bine, va puteti face si rau.
Cu cat sunteti in starea de suparare si agitare cu atat o sa dureze mai mult sa va simtiti mai bine.

Este o faza normala, atunci cand ne imbolnavim sa trecem printr-un soc emotional si sa ne para ca nu ne mai putem reveni, sa ne treaca multe ganduri negre prin cap. Se intampla multe rele in lume, dar de-abia atunci cand ne loveste ceva si pe noi ne aducem aminte ca si noi tot oameni suntem si ca oricand, orice se poate intampla si cu noi.
Dar in timp trebuie sa acceptam starea in care suntem si sa ne amintim ca altii sunt in situatii mai grele. Poate ca toate se intampla cu un motiv si acest lucru este pt dvs. un semn ca trebuie sa va opriti putin din ritmul alert in care alergati dupa o situatie mai buna si sa va pretuiti viata, inainte de toate. Cu siguranta exista si lucruri frumoase in viata dvs pt care sa fiti recunoscator si doar niste ganduri bune si un pic de speranta, va vor face sa va simtit mai bine. Corpul nostru stie sa se vindece singur, dar trebuie ajutat.

Eu cunosc limba engleza, daca am sa inteleg ce indicatii sau rezultate va sunt transmise, am sa va traduc.
Intre timp, lasati supararea si multa sanatate!
0
14-08-2017, ora 12:18
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Buna ziua!M-am trezit dimineata cu rau..maine amortite.Acum sunt la munca si la fel de rau imi este...am picioarele moi, slabit si mainele tremura.Am reusit sa mananc un sandvici..disconfortul a revenit..simt presiune si pe inima ce radiaza spre cap..am la mine pastile de calm..sunt de-a dreptul o leguma..inca nu am primit analizele..nu stiu ce sa mai fac.Am luat dimineata o pastila pt reflux..de fapt am luat 7 zile consecutiv..oare am exagerat???limba pare marita..urme de dinti..sa merg la urgente sau sa raman la munca..poate fi frica..nu stiu cum sa procedez
0
14-08-2017, ora 13:42
madav02
Nu este medic/terapeut
madav02
In starea dumneavoastra, mergeti la spital, sa va vada un medic.
0
14-08-2017, ora 14:04
madav02
Nu este medic/terapeut
madav02
Nimeni nu poate stii daca aveti si alte probleme cardiace sau alte afectiuni. Cel mai indicat, este bineinteles, un consult medical.

Intradevar, poate fi un atac de panica, poate fi faptul ca nu v-ati hranit cum trebuie in ultimul timp si din cauza asta sa va simtiti slabit, poate sa fiti deshidratat dat fiind faptul ca ati avut diaree, dar nu stiu daca aveti si alte afectiuni pe langa asta. Sanatatea este un lucru important si nu tot ce cititi pe internet trebuie luat ca atare, nu toti oamenii sunt la fel.

Eu va pot da sfaturi referitoare la problema cu refluxul, la lucrurile cu care m-am confruntat si eu.
Mancati si hidratati-va bine, mai ales daca depuneti efort la munca. Trebuie sa va trageti energia de undeva.
Sper sa gasiti un medic care sa va faca un consult amanuntit. Multa sanatate!
0
14-08-2017, ora 14:51
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Zilele trecute cand am fost la clinca au zis ca tensiunea sau pulsul e ok...ma ia cu valuri azi aceasta stare..sunt si speriat..nu ametesc sau altele, nu am forta..tremur.Poate is prea speriat
0
17-08-2017, ora 22:30
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Buna seara!Am revenit poate e util si pentru altii care trec prin aceste probleme si daca citesc ii pot ajuta macar moral!Am fost azi din nou la medic si analizele au iesit bune iar pt.stratul alb de pe limba mi-a dat un antibiotic iar pt starile de slabiciune un sirop...urmeaza sa mai fac un test la stomac..nu stiu cum se chiama aceasta operatiune.Din cate am inteles de la doctor analizele sunt ok iar in cavitatea bucala, esofag si interstine am o bacterie..ciuperca nu stiu exact.Asta a zis doctorul de familie..Momentan continui sa ma simt rau, simptome diferite de la zi la zi...fac acus 3 saptamani si nu am o rezolvare.Astept un telefon de la spital in doua saptamani pt verificare la stomac..mi se pare exagerat de mult pentru un bolnav sa astepte o luna sa obtina niste analize si un test.In fine tot nu inteleg cum poti fi cu analizele bune si cu simptome de rau zilnic dupa doua vizite la medic.Din toate astea cred ca intradevar stresul e principalul vinovat si nu am crezut niciodata ca poate produce asemenea simptome iar al doilea vinovat este alimentatia.Disconfort abdominal..partea stanga urmat de stari de moleseala, stari de panica, palpitatii, picioare reci transpirate, mainile tremurande, respiratie greoaie, lichid in gat vascos, miros urat, lipsa poftei de mancare si nopti dormite pe jumatate..cateodata dimineata stari de voma, scaunul la doua zile iat acum spre final apar ameteli sau stari de lesin..ceva cred ca si de la inima, strat alb pe limba...e ciudat cum toate dispar si apar alte simptome
0
17-08-2017, ora 22:37
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Vreau sa multumesc madav02 deoarece e singura persoana de pe tot acest site care e activa si intradevar ii pasa deoarece a trecut prin probleme de sanatate.Totusi poate si unii doctori ar trebui sa fie mai activi deoarece pana la urma suntem oameni si e normal sa ne ajutam..acum sau mai tarziu toti avem nevoie de un ajutor macar moral cat de mic sau de o informatie de la un doctor.Daca se mai confrunta cineva cu asemenea probleme rog sa scrie...multumesc
0
18-08-2017, ora 16:10
madav02
Nu este medic/terapeut
madav02
Probabil este vorba despre o bacterie care se numeste Helicobacter pylori si care se afla in stomacul dvs. Ea este responsabila de simptomele digestive.Netratata, in timp, duce la gastrita, ulcere gastrice. Tratamentul cu antibiotice ar trebui sa va scape de ea, cred ca medicul va face un test dupa ce terminati tratamentul ca sa vada daca mai exista bacteria sau ati scapat de ea. DIn aceasta cauza dureaza pana va face testul, vrea sa vada daca a avut efect tratamentul sau nu.
Din cauza refluxului, se poate sa dezvoltati si o ciuperca pe limba, care poarta numele de candidoza bucala.
Dat fiind faptul ca luati si antibiotic si ca echilibrul florei microbiene bune din organismul dvs e afectat, va recomand sa luati probiotice. Asa o sa preveniti episoade de diaree care pot aparea dupa tratamentul cu antibiotice, si o sa va ajutati si in combaterea candidozei.
Fiind ceva nou ceea ce vi se intampla, e normal sa fiti speriat si sa nu intelegeti de ce aveti atatea simptome. Din pacate, cand ceva nu merge bine in organism, atrage dupa sine si alte dereglari si tot asa. Daca nu va incurajati putin si incercati sa faceti fata situatiei intr-un mod mai optimist, nu o sa va reveniti prea curand.
Multa sanatate!
0
18-08-2017, ora 23:53
john37
Nu este medic/terapeut
john37
La prima vizita medicala m-a consultat..i-am povestit simptomele.L-am intrebat daca poate fi ceva grav gen cancer etc si a zis ca nu stie..mia dat o foie si sa merg la spital si sa fac analizele.Acolo ajuns am fost la sange iar domnisora de acolo a zis ca foaia ramane la ea si asta e tot..credeam ca fac totul in ziua respectiva.Dupa 8 zile am sunat la cabinet si receptionera a zis ca au sosit rezultatele si sunt ok la sange.Sa ma conving cu ochii mei m-am programat la doctor si l-am vizita.Mia aratat pe calculator ca sangele e ok si m-a intrebat ceva daca am facut tomograful la stomac..sincer nu prea am inteles..accentul britanic nu e tocmai usor.Apoi a zis ca o sa ma sune de la spital in 1 sau 2 saptamani sa fac ala la stomac.Intre timp i-am povestit ca inca nu mi-am revenit si am alte simptome pintre care si albul de pe limba..stari de ameteala..parca si de la inima ma ia raul dar cred ca e doar ceva fals..acest rau se manifesta in toate zonele corpului si imediat mintea mea ma duce ca un anumit organ e bolnav.I-am explicat ca nu am forta, tremur ale mainilor, picioare moi si respiratie greoaie cateodata urmata de ameteli usoare.A zis sa ii arat limba...imediat mia dat o reteta cu un singur medicament Nystan...am citit si cica e antibiotic f.bun care ataca doar bacteriile rele si ca nu e ceva periculos ce am eu pe limba.La plecare a zis sa astept telefonul de la spital.Prin concluzie nu am aflat nimic ca e reflux..ca e bacterie..La farmacie am aratat reteta si am cerut ceva pt energie..stari de bine cica f.bun in timpul bolii si dupa ce reface.Farmacistul la fel m-a pus sa scot limba..i-am explicat simptomele si a zis ca e o bacterie funingica interstinala, esofag si cavitate bucala si sa nu ma ingrijorez.De aseara iau tratamentul si azi la munca am inceput sa fiu mai ok..chiar am mai si zambit.Banuiesc ca si frica de boala sau ceva rau imi provoaca acel rau...gandul meu era numai la simptome zi si noapte pana adormeam...parca am luato razna.Acum m-am resemnat si dupa incurajarile colegilor..amicilor parca am inceput sa fiu mai hotarat sa fiu mai tare si sa nu ma mai gandesc..am lasat si medicamentele pt calmare si cele pt reflux.Poate nu am reflux si medicamentul ala luat dimineata pe stomacul gol imi lua din energie..banuiesc.Acus fac o luna de lupta cu ceva ciudat...bacterie sau reflux.sau altele care or fi.Oricum de la stomac sunt sigur deoarece imi ghioraie matele nonstop..ies greu cu scaunul la doua zile de cand am schimbat alimentatia mai usoara..cartofi..iaurt..piept de pui..fasole vierde..spanac..pilaf..piure..brocoli..etc.O sa v-a rog frumos sa imi da-ti o lista cu toata alimentatia corecta si sa imi spuneti daca aceleasi simptome le-ati avut si d-voastra si cum a-ti reusit.Nu mai ies cu dearee dar ies tare si putin.Nu mai am stari de voma si nici lichid in gat..miros urat doar uneori..f.putin.Astept sa ma ajutati cu o lista completa.Multumesc mult..sarut mana.Daca doriti pot da o adresa unde putem discuta pe un chat.Multumesc pt tot!Sanatate multa!!
0
19-08-2017, ora 12:22
madav02
Nu este medic/terapeut
madav02
Da, Nystan-ul este un antifungic (adica actioneaza impotriva ciupercilor), nu actioneaza impotriva bacteriilor. Ce aveti dumneavoastra pe limba este o ciuperca, nu o bacterie. Aceasta a aparut datorita stresului si somnului insuficient, care v-au scazut imunitatea. Cititi pe internet mai multe despre candidoza bucala.

Daca aveti si alta afectiune pe langa aceasta ciuperca, care v-a dat simptomele acelea, doar medicul va poate confirma, in urma investigatiilor.
Fiecare bolnav este diferit, pot exista cauze diferite pt aceleasi simptome. Eu va pot spune doar ce am patit eu si sa va dau niste sfaturi generale si de bun simt; Ca simptome, am avut la inceput o senzatie de nod in gat si inghiteam cu dificultate, o iritatie in gat si raguseala si un strat albicios pe limba. In urma unor vizite la ORL si la gastroenterolog, mi s-a spus ca am reflux gastro-esofagian. Toate simptomele astea m-au facut sa imi fie foarte teama, sa am atacuri de panica si am petrecut vreo doua saptamani nedormind si gandindu-ma la ce e mai rau. Nu mai mancam, nu dormeam, aveam stari de ameteala si lesin, timp in care simptomele se agravau si am inceput sa am si arsuri pe esofag cateodata si disconfort abdominal. Dupa ce mi-am dat seama ca stresul imi face mai mult rau decat imi face boala si am incercat sa privesc altfel ceea ce mi se intampla, am inceput sa ma simt mai bine.
Eu refluxul il am si acum, nu mai iau medicamentele antireflux prescrise de medic pt ca nu m-au ajutat prea tare, iau ceva naturist si incerc sa respect o dieta cat de cat sanatoasa.
In ceea ce priveste refluxul, nu am ce lista completa de alimente sa va dau, mancati orice, dar evitati mancarurile prea grase, prajelile, acriturile- muraturi, otet, bors, ceapa, usturoiul, rosii in exces, nu consumati foarte mult zahar, nu sucuri acidulate, foarte putina cafea si evitati pe cat puteti fumul de tigara. Nu va infometati, luati mese regulate, consumati si niste fibre - cereale, fructe ca sa puteti avea un scaun normal.
Din pacate, nu exista o solutie garantata, trebuie sa va dati seama ce merge la dvs si ce nu, ce va face sa va simtiti bine si ce nu, in functie de adevarata dvs problema. Si eu am cautat sfaturi si solutii pana am obosit, am consumat o gramada de bani pe remedii si mi-am dat seama ca ce a mers pt unii nu inseamna ca merge si pt mine. Ca asa am fost noi oamenii facuti, diferiti.
Eu v-am oferit mai mult suport moral pt ca stiam ca asta e cel mai important pt dvs in situatia in care erati si ma bucur ca aveti alta atitudine acum. Va stau la dispozitie cu alte nelamuriri daca aveti.
Multa sanatate!
0
19-08-2017, ora 16:36
john37
Nu este medic/terapeut
john37
Multumesc mult!Eu am acus o luna de cand am aceste stari, in ultimele doua saptamani mai accentuate.Acum dupa ce am luat Pantaloc control cate o pastiluta pe zi inainte de masa adica dimineata si gaviscon...parca un lichid dar l-am terminat acele simptome s-au mai rarit..mult lichid urat mirositor in gat...picioare reci...etc.Intradevar am schimbat si alimentatia si am renuntat la pastilele pt calmare Kalms cu levariana.In schimb am ramas cu o stare parca se anemie, in unele momente am o respiratie mai grea..ma inmoi..simt cum imi pierd controlul..mainile si picioarele tremurande si parca si la inima simt ceva dar nu durere.Vreau sa explic dar nu pot in cuvinte cum am aceea stare de rau...ceva de genul simt presiune in cap si muschii de pe fata parca se intaresc...dar e ceva usor si de cateva secunde...sa zicem ca o stare de confuzie..o lipsa de energie completa.Doctorul nu a reactionat ca si cum ar fi ceva grav..dupa ce i-am zis toate nu a parut sa se grabeasca sa ma trimita la spital..probabil ca starea mea e provocata de reflux sau o ciuperca si nu e toxmai ceva grav si urgent.Atata timp cat merg pe picioare la munca pe jos, stau atatea ore si muncesc, dorm fara sa ma trezesc pana dimineata, ies acum cu scaunul normal, nu ma doare nik
0
19-08-2017, ora 16:48
john37
Nu este medic/terapeut
john37
nu vomit, urina normala consider ca nu sunt asa grav si numai in creierul meu a ramas starea de frica si ingrijorare.Cum am un simptom nou..ma inteapa o data inima eu gata ma panichez, realizez ca inima e vinovata de tot.Cred ca gresesc mult si numai eu imi agravez starea.Usor incerc sa alung gandurile si usor sa iimi verific tot corpul cu timpul sa ma conving ca a fost o dereglare a organismului cauzata de stres si aniexate.In doua randuri mi-au verificat pulsul si a fost ok si tensiunea.Majoritatea zic ca sunt sanatos doar ca am dat organismul peste cap din cauza stresului si al alimentatiei.Oricum e greu sa iti schimbi starea imediat..e o lupta continua dar nu ma las batut!Nu am crezut in viata mea ca stresul poate darama stomacul iar el la randul lui sa iti ofere simptome ciudate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •