Reflux gatro intestinal

44 comentarii 1 2
0
22-10-2010, ora 07:26
vladiv
Nu este medic/terapeut
vladiv
Starile acute apar in general cam de la 1-2h dupa mese (sau pe stomcaul gol) si tin cam 3h. Viata mi s-a schimbat total, nu pot respira normal (in momentele de criza), am o lista cu foarte putine alimente care le mananc. Desi vreau sa ma pun la punct dpdv fizic, nu reusesc, indiferent de ce as face. Cel putin 5 din 7 zile starea mea e foarte proasta.
Nu inteleg, de unde starile astea? Imi pare a fi ceva destul grav! Si pare a se acutiza din ce in ce mai mult. Sunt disperat...
0
02-11-2010, ora 18:24
luciancc
Nu este medic/terapeut
luciancc
Buna ziua,

Stimate Mr. Nick,
Revin dupa ceva vreme cand am avut mai putine experiente neplacute.
Dar pe fondul unei mese cam prea copiase, la vreo 2 ore am avut iarasi dureri oribile (de care speram sa uit).
In ideea in care mai am "accidente" de acest gen, ce calmant pot sa iau sau cum pot trece cat mai repede peste criza.
Pana acum, luam metoclopramid si sincer, pare hilar dar ca sa evit durerile in cosul pieptului, saream pe loc in mod repetat creand vibratii, socuri la nivel abdominal, lucru care atenua durtearea; iarasi in mod ciudat, durerea pare a nu fi asa puternica daca ma intind cu mainile in sus dar asta nu e o solutie din pacate.

Va multumesc anticipat.

Cu stima,

Lucian
0
23-11-2010, ora 20:27
dulau maria
Nu este medic/terapeut
dulau maria
Am fost diagnosticata cu esofag barrett.Ce parere aveti despre administrarea produselor Aloe vera?Singurul medicament care mi s-a recomandat este nexium la nevoie. Cu toate acestea ma balonez.Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca produsele GAVISCON sunt recomandate in situatia mea.Multumesc mult.Geta Oprea
1
25-11-2010, ora 05:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Vladiv,

Organismul dvs. - ca şi celelalte organisme, de altfel - este o entitate, un tot(ansamblu) foarte complex care funcţionează după nişte principii fundamentale(esenţiale), în echilibru. Echilibrul respectiv s-a denaturat - în cazul dvs. - din varii motive mai mult sau mai puţin obiective, iar unele sisteme organice - sistemul nervos, sistemul digestiv şi sistemul respirator, în principal - au început să vă producă manifestări neplăcute strict în concordanţă cu dezechilibrele existente.
Greşelile trecutului au început să îşi reverse amprentele consecinţelor asupra dvs. - greşeli de diferite tipuri (în comportamentul social, în comportamentul alimentar etc.) - însă orice fracţiune de suferinţă NU este în van; are un scop pozitiv, chiar dacă mijlocul prin care ajunge la el este negativ (mijlocul negativ, adică suferinţa, conduce la purificare, iar purificarea conduce la biruinţă asupra suferinţei).
Nu-i nimic, vă veţi face bine! :)
_
Ştiu că aţi fost pe la mulţi medici, poate chiar atât de mulţi, încât aţi ajuns aproape de stadiul pierderii credinţei că vă veţi mai vindeca vreodată, însă rugămintea mea este să ţineţi cont de recomandarea pe care v-o voi face, în rândurile de mai jos.
D-na Ana-Maria Iliescu, din fericire, este o fiinţă extraordinară care vă poate ajuta foarte mult. Este genul de persoană care face tot posibilul să ajute, prin ceea ce cunoaşte. Dacă nu poate să ajute un pacient, în niciun fel semnificativ, din motive obiective, pentru faptul că, din experienţă, ştie că organismul nu va răspunde pozitiv la medicaţia care îi va fi prescrisă, îi recomandă respectivului pacient să NU mai vină la consult şi să nu-şi mai cheltuie banii; îi spune clar în faţă, cu blândeţe, să meargă în altă parte (îi face o recomandare, cel mai des) pentru a putea să beneficieze de ajutor.
SFAT/SUGESTIE: Vă recomand cu tot dragul să mergeţi la dânsa, cu atât mai mult cu cât vi se va spune, după prima şedinţă, dacă NU veţi avea vreun beneficiu major, fapt pentru care veţi fi lipsit de riscul cheltuirii banilor în mod absurd (în mod total nefolositor) şi de riscul pierderii de timp.

Prof. dr. ANA-MARIA ILIESCU
Cabinetul ANASAN
str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, Bucureşti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96
Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)
_
Observaţie: Dacă veţi decide să mergeţi la dânsa, vă rog să NU uitaţi să luaţi toate analizele, pe care le-aţi făcut de-a lungul timpului, toate reţetele prescrise şi tot ce credeţi că poate fi de folos, de ordin medical, bineînţeles.
Înainte de a merge, sunaţi la numărul de mobil pentru a face o programare.
.
Sunteţi liber să luaţi decizia considerată ca fiind corectă!
1
25-11-2010, ora 06:39
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Lucian,

Vă voi face o mărturisire, care are legătură cu tema acestui topic şi care vă va ajuta, sper, pentru că finalitatea mărturisirii vă va divulga numele calmantului de care aveţi nevoie.
Eu, printre altele, sufăr de BRGE (nu v-am spus până în acest moment, pentru că nu am considerat necesar să ştiţi). Viaţa mea s-a transformat total la puţin timp de la debutarea simptomatologiei, pentru că BRGE-ul mi-a ruinat cariera de contratenor (contratenorul este varianta masculină a sopranei, din punct de vedere al rangului vocal). Trebuia să plec în Sua pentru a semna un contract cu o anume casă de discuri, pentru a face un album, dar am fost obligat să renunţ, pentru că regurgitaţiile acide mi-au produs o laringită cronică. Dintr-o persoană care cânta până la punctul în care se spărgeau geamurile, m-am transformat într-o persoană care are dureri cronice de gât, însoţite, bineînţeles, de celebra răguşeală, printre multe alte simptome situate la nivelul sistemului respirator superior şi inferior, dar şi la nivelul sistemului digestiv.
Am luat toate tratamentele posibile şi NIMIC nu mi-a ameliorat semnificativ simptomatologia. Şi totuşi, Slavă Domnului, în cel mai disperat moment, GAVISCON ADVANCE, suspensie, a fost singurul remediu care m-a ajutat mai mult decât celelalte, în mod substanţial (l-am achiziţionat cu multă greutate (mi l-a cumpărat o prietenă din Italia), pentru că, bineînţeles, nu este omologat în România de către Agenţia Naţională a Medicamentului (s-au omologat medicamente foarte toxice, iar unele medicamente foarte bune, lipsite de nocivitate, care să pună viaţa în pericol, nu s-au omologat (aşa este în România, ca la nimeni))).
Acesta este calmantul pe care puteţi să îl luaţi!!! (cu ajutorul lui veţi avea cu mult mai puţine crize, iar crizele pe care le veţi mai avea, în mod clar, vor avea o intensitate cel puţin redusă pe jumătate, credeţi-mă pe cuvânt).
Poate fi găsit în Italia, Marea Britanie şi Germania, în principal, din Europa (cu siguranţă există şi în alte ţări, dar eu nu ştiu sigur decât de acestea). Poate aveţi vreo rudă sau vreun prieten prin aceste ţări, ca să vă poată ajuta să îl achiziţionaţi, deşi şi acelei rude/acelui prieten îi va fi destul de dificil să îl procure, de vreme ce Gavisconul se eliberează pe bază de prescripţie medicală, nu altfel, cu toate că este clasificat ca fiind un medicament ce nu necesită prescripţie..

(----------* - Accesaţi acest link; în cadrul lui veţi găsi datele de contact ale unei persoane din România, care va fi dispusă să vă ajute în vederea achiziţionării Gavisconului. Nu ştiu cine este. NU o cunosc, dar am citit printre rânduri că vinde Gaviscon. Dacă simţi că este de încredere, contactaţi-o).

_
" ca sa evit durerile in cosul pieptului, saream pe loc in mod repetat creand vibratii, socuri la nivel abdominal, lucru care atenua durtearea; iarasi in mod ciudat, durerea pare a nu fi asa puternica daca ma intind cu mainile in sus dar asta nu e o solutie din pacate ".

- Vibraţiile ajută la atenuarea durerii, dar aveţi grijă să nu le creaţi în mod agresiv.
_



Cam atât, sper că v-am putut ajuta.
Vă doresc toate cele bune!
Cu respect,
Nick

Post Scriptum - Ca fapt divers, îi mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru faptul că BRGE-ul m-a împiedicat să plec în Sua, deşi nu mă simt deloc bine din cauza simptomelor neplăcute. Dacă plecam, pe lângă faptul că renunţam la a activa pe Romedic şi că mă afecta foarte mult dorul de casă, ştiu că mă schimbam în rău, ştiu, aşa că...Slavă Domnului în vecii vecilor. Amin.

(*modificat de administrator)
1
25-11-2010, ora 07:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Dulau M. (Geta Oprea),

Produsele cu Aloe vera vă pot ajuta foarte mult, ca de altfel şi cele din gama Gaviscon, dar trebuie administrate strict respectând indicaţiile din prospectele lor.
Consultaţi-vă cu medicul dvs. curant!
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
24-12-2010, ora 01:23
vladiv
Nu este medic/terapeut
vladiv
Stimate d-nule Mr. Nick,

Nu ti-am scris pana acum, de teama - ca ma voi simti iar rau.
Ai avut dreptate.
Adevarul este ca, de cand am fost la D-na Iliescu, ma simt mult mai bine. Poate voi detalia ulterior. Acum insa iti multumesc.

Iti doresc numai bine si sa fi sanatos,
1
26-12-2010, ora 17:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Vladiv,

Mă bucur că vă simţiţi mai bine! Vă veţi simţi din ce în ce mai bine, important este să faceţi terapia un timp, la d-na Iliescu, pentru echilibrarea sistemului energetic al organismului dvs., să ţineţi regimul alimentar, care vă poate ajuta şi vă ajută foarte mult, şi să aveţi credinţă în Dumnezeu.
Şi eu vă doresc numai bine. Să fiţi binecuvântat!
_
Cu respect,
Nick
0
10-01-2011, ora 13:35
marusca72
Nu este medic/terapeut
marusca72
Buna ziua, pt domnul Mr. Nick.am vazut ca sunteti foarte promnt la raspunsuri si apreciez atitudinea dvs. din acest motiv doresc sa-mi expun si eu prob mea, in urma cu peste 10 ani am avut ulcer duodenal cu nisa pe care l-am vindecat cu tratament si regim foarte strict, de atunci insa am ramas cu un ragait care cand si cand se manifesta dar nu i-am dat importanta pt ca nu ma deranja asa rau insa in urma cu 4 zile in timp ce mancam (friptura)am simtit ca mi-a ramas pe esofag refuzand sa alunece, initial am crezut ca am inghitit nemestecat, la scurta vreme am inceput sa ragai iar mancarea a urcat pana in gat avand si senzatie de voma, am reusit sa elimin mancarea si totul a fost bine, dar la 2 zile am patit acelas lucru dar cu paine care a ramas undeva deasupra stomacului, am baut apa cu gandul ca se duce dar degeaba, dupa 2 ore au inceput acele ragaieli care ierau foarte dese si puternice care au adus-o pana in gat dar de aceasta data nu am putut sa o elimin am intrat in panica si am plecat la urgente.acolo mi-a spus sa merg la orl unde asistenta m-a pus sa beau o cana de apa sa vada daca se duce intradevar sa mai lasat un pic in jos dar aveam niste usturimi groaznice si senzatia ca un bolovan defileaza pe esofag am asteptat o ora pana m-a vazut dr orelist(pt el nu iera o urgenta)intre timp aveam senzatia de a vomita dar nu reuseam decat sa scuip iar ultima data am scuipat un firicel de sange, atunci asistenta a zis ca e posibil sa am altceva.in sfarsit dr orelis a binevoit sa ma vada si a spus ca nu e nimic in gat sa merg inapoi la upu sa-mi faca un bariu.medicul de la upu a spus ca nu se face asa ceva la ei pt ca iera sambata seara si policlinica este inchisa, mi-a pus o perfuzie si mi-a facut o injectie cu un anxiolitic pt a ma linisti, diagnosticul fiind reflux gastroesofagian.mi-a dat reteta cu omez 2/zi, famotidina 2/zi, maalox 2-3/zi, si fiind mai emotiva mi-a prescris si calmepan de 3 mg -o jumatate de tableta seara(nu am luat pana acum pt ca am considerat ca nu e nevoie de calmepan momental).deasemeni mi-a recomandat sa beau f multe ceaiuri de tei, sunatoare, galbenele, musetel si coada soricelului neinducite, toate acestea tim de 2 sapt.dupa aceasta perioada daca nu vad nici o schimbare sa fac o endoscopie gastrica.tot mai am dificultati cu mancarea care se duce cu greu insotita de ragait.mai nou ma intreb daca nu e vorba de ceva mai grav:ex cancer sau altceva.ce trebuie sa fac si daca trebuie sa merg la alt medic sau sa merg in continuare cu tratamentul dat de cel de la upu?
0
14-01-2011, ora 10:10
marusca72
Nu este medic/terapeut
marusca72
buna ziua, cred ca am postat deageaba aici pt ca vad ca nimeni nu mi-a raspuns, poate problema mea nu este de interes
1
04-05-2011, ora 21:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dnă Mary_Mar7205, în primul rând îmi cer iertare pentru faptul că vă ofer un răspuns atât de tardiv. Am avut de răspuns la mii de mesaje! (nu mă scuz, doar vă spun adevărul).
În al doilea rând, starea dv., dacă se menţine ca în momentul în care mi-aţi scris mesajul de mai sus - necesită clar o investigare amănunţită. Trebuie să vi se facă o endoscopie digestivă superioară, chiar şi o manometrie esofagiană. Endoscopia va putea să evidenţieze starea funcţionalo-estetică a esofagului şi a stomacului dv., în principal, iar manometria va putea să pună în evidenţă cât de bine funcţionează muşchii esofagului dv. (cu ajutorul manometriei esofagiene sunt depistate tulburările motorii de la nivelul corpului esofagian (peristaltică ineficientă sau absentă şi contracţiile în afara peristalticii fiziologice) şi de la nivelul sfincterului esofagian inferior - SEI - cardia (presiune de repaus anormală, relaxare inadecvată la deglutiţie (înghiţire) şi acalazia cardiei, printre altele)).
Simptomatologia dv. denotă prezenţa unei condiţii medicale în care refluxul gastro-esofagian coexistă cu unele disfuncţionalităţi de digestie ale stomacului şi de motilitate ale esofagului, s-ar putea ca (şi) pe fond neurovegetativ.
_

Dr. DANA MARIA CONSTANTINESCU
MEDICLASS - CENTRUL MEDICAL COTROCENI
Str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5, Bucureşti
Tel: 021-412 01 28 / 021-412 01 29 / 021-410 27 27
Fax: 021-412 01 27
E-mail: office@mediclass.ro
Programul centrului medical:
Recoltare:
08:00 - 14:00 luni-vineri
08:00 - 12:00 sâmbătă
Consultaţii şi investigaţii medicale:
08:00 - 20:00 luni-vineri
08:00 - 13:00 sâmbătă
_

Vă rog să mergeţi la un consult la dna doctor Constantinescu.
Sunaţi la centrul Mediclass, pentru a vă face o programare. Dacă vi se va cere o recomandare, vă rog să precizaţi că aţi obţinut respectiva recomandare din partea unui domn care activează pe un forum medical, atât, nimic mai mult.
Sper să vi se facă programarea într-un timp cât mai optim!
_

ATENÈšIE! Dacă nu puteţi sau nu doriţi să mergeţi la dna dr. Constantinescu, consultaţi orice alt medic gastro-enterolog care să vă investigheze înainte de a vă prescrie vreun tratament, să ştie exact de ce suferiţi şi să fie capabil să vă conceapă un regim alimentar şi un stil de viaţă nou care să vă favorizeze restabilirea sănătăţii sistemului digestiv şi nu numai.
_


Însănătoşire grabnică!
0
09-06-2015, ora 23:58
adrianbi
Nu este medic/terapeut
adrianbi
Buna seara tuturor. Dupa ce am citit aproape tot forumul, am decis sa postez si eu problema mea. Totul a inceput la sfarsitul lunii ianuarie cand am urmat un tratament pentru H. Pylori. Totul a fost bine, dar dupa tratament au inceput niste ameteli, pierderi de echilibru si batai ale inimii resimtite in tot corpul. Initial am zis ca este de la oboseala (condusesem cam 800 km in ziua aia) dar simptomele tin asa de luni de zile. Am fost la un cabinet o.r.l. Totul a fost in regula. La neurologie, totul ok. Rmn'ul a iesit bine. La cardiologie totul bine, inclusiv ecograf. Analizele toate au iesit in limitele normale (inca trebuie sa vina rezultatul analizelor pt glanda). Am facut ecograf abdominal unde a iesit "fierea strangulata" (asa s'a exprimat doamna doctor) insa nu mi'a dat niciun tratament. Am facut si ceva atacuri de panica (cu ganduri ca am o boala grava sau ca o sa mor, ca fac infarct sau avc) din cauza ametelilor dar m'am obisnuit si s'au rarit in ultima vreme, dar, cam.de 2 saptamani au aparut si niste palpitatii si durere in capul pieptului, in general dupa ce mananc. Sa fie ceva la stomac? Sau tot un atac de panica? Palpitatiile tin maxim 2 secunde si se intampla de 2-3-4 ori cam la o ora dupa ce mananc si se intampla doar cand stau intins in pat. Apoi automat ma sperii si ma apuca ametelile, tiuit in urechi si uneori dureri de cap. Tin sa precizez ca urmez un tratament de aproape 3 luni de zilr cu Neuroptimizer si beau gel de aloevera dimineata le stomacul gol, plus niste magneziu. Apreciez rabdarea dumneavoastra si promptitudinea cu care raspundeti. Va multumesc anticipat si Dumnezeu sa ne ajute pe toti
0
10-06-2015, ora 21:42
Cristina SD
Nu este medic/terapeut
Cristina SD
Bună seara. Am şi eu o întrebare. Am un copil de 5 ani, iar la vârsta de 6luni a fost diagnosticat cu duodenita, reflux, volumul gastric cu prolaps gastric. Problema noastră este ca deşi am făcut nenumărate analize nu depistam de ce copilul nu tolerează aproape nici un aliment nou. Când era mic mi s-a spus ca e normal datorita duodenita, iar intre 2 şi 3 ani a mâncat de toate. La grădiniţă a făcut o enteroviroza şi de atunci regretam. Am scos alimentele pe rand deoarece am văzut ca ii făceau rău, pana la scaune cu mucus şi striuri de sânge. El mănâncă pâine cu şuncă de pui, ciorba de vita cu legume, pilaf cu carne şi seara o pulpa de pui fiarta. Orice altceva as încerca, are dureri mari de burta, face 2-3 scaune moi, după câte doar mucus cu striuri de sânge.A fost suspect de fibroza chistica dar ni s-a spus ca suntem într-o zona gri şi nu se ştie sigur nici ca da nici ca nu e.îmi raguseala adesea fără afecţiuni Orl şi din guriţă odată cu raguseala se poate simţi miros de cava fermentat. Va rog mult dacă a mai păţit cineva asa ceva, să-mi dă-ţi nişte sugestii sa ştiu încotro sa ma îndrept. Mulţumesc mult!
0
12-12-2018, ora 21:26
paul1414
Nu este medic/terapeut
paul1414
Vladiv te rog sa ma contactezi daca poti. Am 24 ani si traiesc ce traiai tu acum 8 ani. te rog din suflet
Adaugă un comentariu / răspuns
44 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •