REFUZ de alimente SOLIDE

21-04-2008
annamaria iagar
Nu este medic/terapeut
annamaria iagar
Baietelul meu are 11 luni si refuza cu desavarsire alimentele solide, mancarea gatita si chiar nu mai stiu ce sa fac, cum sa-l conving sa manance!Gusta 3, 4 lingurite din ce ii dau, si atat, nimic mai mult, si asa sunt nevoita sa ii dau lapte de 4 ori pe zi, cate 180 ml!Dati-mi un sfat, o sugestie va rog!
3 comentarii
0
30-04-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Poti sa ne dai cateva detalii despre modul in care ai inceput diversificarea? Ca sa putem sa-ti dam sugestii utile, sa nu repetam ce ai mai incercat deja.
0
04-05-2008, ora 00:00
annamaria iagar
Nu este medic/terapeut
annamaria iagar
Am inceput diversificarea dupa 4 luni, am inceput cu mar si biscuite, apoi, supa de pui, cartoful nu prea a vrut sa-l manance niciodata, iaurt de fructe, pe care il adora dar mancare nu vrea pur si simplu.Am incercat sa nu ii dau lapte cand era ora de masa sa i se faca foame, dar nu a dat rezultate nici asa.Am incercat tot felul de retete din ficat, branza de vaci, ou, dar nimic.Ce mananca cat de cat este spanacul!Galbenusul de ou il mananca doar daca i-l bag in piureul de fructe, daca i-l pun in piure de cartof, nu il mananca.Eu cred ca este deja la o varsta la care ar trebui sa manance din toate felurile de mancare, sau ma insel?Sa ii dau vitamine?Greutatea lui este de 9, 900 kg, a avut la nastere 3 kg!
0
15-05-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Anamaria, baietelul tau are greutatea in limitele normale, este foarte bine. De mancat are voie sa manance de toate, mai putin carne de porc si prajeli, astea cel putin dupa 1 an jumate poti sa i le dai.
In ceea ce priveste mancarea, inteleg ca fructe mananca, biscuiti, iaurt, galbenus, si oarecum spanac. Supa de pui o mananca sau nu?
Sugestia mea este urmatoarea:
- fie incerci cu borcanele cu piure-uri de legume daca nu ai incercat pana acum (multi bebei mofturosi le accepta mai bine decat mancarea gatita) si dupa ce ii dai cateva zile faci tu in casa cu compozitie asemanatoare, dupa care incepi sa variezi cate putin;
- fie incerci sa-i dai un bors de legume cu carnita (aproape toti bebelusii adora borsul chiar daca nu le plac piureurile dulci);
Branza poti sa-l pacalesti s-o accepte, amestecand-o cu un fruct care-i place. La inceput mai mult fruct si mai putina branza, apoi scazi cantitatea de fruct si o maresti pe cea de branza, treptat. Atentie sa cumperi o branza buna, cremoasa. Branza care se gaseste de obicei ambalata, in hypermarketuri, are o consistenta mai granulata si pe aceea o refuza de fapt.

Nu uita, este important sa pastrezi un echilibru intre mesele bebelusului, in decursul unei saptamani sa manance de toate: peste, carne rosie, carne alba, ficat, galbenus. In decursul unei zile, trebuie sa aiba cate o masa de fructe, una de mancare gatita, una de lactate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipare diferite de creștere la sugari în funcție de tipul de proteine consumate
  • Diversificarea alimentației sugarului - Principii de bază
  • Diversificarea alimentară timpurie poate reduce riscul de apariție a alergiilor la copii
  • Degustările prea timpurii (primele luni de viață) duc la o diversificare precoce și creșterea riscului de întrerupere a alăptării la sân
  • Un studiu recent investighează impactul diversificării alimentației asupra microbiomului și a creșterii copiilor
  •