refuza sa pape (bebe 4 luni)

21-04-2008
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Salutare!Amsi eu o fetita de 4 luni careia ii dau san si completare lapte praf.Medicul de familie ne-a recomandat sa incepem diversificarea dar ea nu accepta sa pape sub nici o forma.Am inceput cu mar ras, de fapt mai multa zeama dar nu vrea, am mai lasato putin am incerat iar cu mar la acceptat putin dar a doua zi iar a refuzat, am incercat peste cateva zile cu zeama de portocala si u a vrut ce pot sa-i fac ?ajutati-ma cu un sfat!
3 comentarii
0
22-04-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Inceperea diversificarii nu inseamna inlocuirea unei mese de lapte cu una din alt aliment. Copilul trebuie sa se obisnuiasca mai intai cu noile gusturi. La inceput dati-i cate o lingurita sau doua din noul aliment. Dar, sa stabilim cateva reguli de nutritie: 1. diversificarea se incepe, de preferat, dupa 4 luni si jumatate, chiar de la 6 luni; 2. nu introduceti mai mult de un aliment nou pe saptamana in dieta bebelusului. Desi vi se pare destul de marisor, copilul nu are un aparat digesti pregatit pentru digestia altor alimente decat lapte. Cu rabdare, va consuma si altceva, fiti sigura! Chiar daca in cartile pentru mamici veti gasi o lista intreaga de alimente care se dau intr-o prima faza copilului mic (suc de legume, suc de citrice, piure de legume si fructe etc.), multe dintre ele vor fi respinse vehement de copil din cauza gustului nu tocmai placut. Gustati mancarea micutului. Daca sucul de fructe vi se pare acru, sigur nici lui nu-i va placea. Copiii manaca mai cu placere un piure de cartofi cu putin unt, branza de vaci (gen Danonino) sau carnea de pui bine fiarta si tocata marunt, marunt, galbenusul de ou sau cereale pulbere cu lapte (acestea sunt la vanzare pe categorii de varsta, chiar si pentru 4 luni). Mare atentie: nu puneti laptele fierbinte peste cereale, ci abia caldut. Cerealele oparite sunt un chin pentru stomacelul bebelusului. Va doresc pofta buna si sa cresteti mari!!! Va mai asteptam pe site-ul nostru. Dr. M P
0
22-04-2008, ora 00:00
anishoara26
Nu este medic/terapeut
anishoara26
Va multumesc tare mult pentru sfat.
0
12-03-2010, ora 12:48
sanzianna
Nu este medic/terapeut
sanzianna
Buna ziua,

Am si eu o problema asemanatoare.Fetita mea a fost alaptata exclusiv la san 6 luni.Am inceput sa ii dau suc de morcovi, timp de o saptamana, incepand cu o lingurita si incercand sa cresc progresiv.Insa s-a strambat si l-a dat afara.Am consultat o pediatra care mi-a recomandat sa inlocuiesc cu suc de mar.I-am dat timp de o saptamana, dar se stramba mai tare si la fel, il tine sub limba, cand cred ca a inghitit, il da afara.Sa reincep cu cu suc de morcov la ora 10 sau cu supa de legume la pranz?Pediatra mi-a recomandat sa incep cu cereale seara, insa ea e foarte agitata si sigur nu va avea rabdare sa ii dau eu cu lingurita.Cum ma sfatuiti sa procedez?Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce își amintesc bebelușii?
  • Evaluarea sugarului de unsprezece luni
  • De ce sunt bebelușii atât de drăgălași?
  • Și bebelușii iubesc supereroii
  • Bebelușii pot face asocieri între sunete și emoțiile de pe față
  •