Regim alimentar pentru urticarie acuta

20-08-2012
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
De vreo 1 luna jumate sunt diagnosticat cu urticarie acuta.

M-ar interesa, daca cineva vrea sa ma ajute, cu Lista alimentelor permise si desigur interzise.

Si as mai vrea sa stiu daca se poate consuma compot sau dulceata facuta in casa cu zahar? Se poate consuma miere de albine? Se pot consuma produse preparate cu ou, produse cum ar fi sa zic chec, placinta, clatite...etc facute in casa?

Am inteles de pe internet ca oul si zaharul nu ar fi indicat, dar nu am gasit informatii solide.

Multumesc anticipat
60 comentarii 12 Înainte ›
0
20-08-2012, ora 20:29
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna seara,
orice urticarie care tine mai mult de 6 saptamani este o urticarie cronica si trebuie gasita cauza. Cele mai frecvente cauze sunt: parazitii intestinali, infectia cu helicobacter pylori, alte infectii (urinare, in gat, dentare), tiroidita autoimuna. Trebuie efectuate investigatii in acest sens, daca nu le aveti facute.
In ceea ce priveste regimul alimentar trebuie sa nu consumati alimente care pot accentua urticaria ca: peste, vin rosu, branza invechita/cascaval, condimente, muraturi, mezeluri, etc. Puteti consuma: paste fainoase, cartofi, supe si ciorbe usoare, orez, branza dulce, carne de pui si curcan, dovlecel.

Multa sanatate!
0
20-08-2012, ora 21:04
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Am facut un set de analize la cererea dermatologului, la care catevea au iesit in afara intervalelor de referinta:

leucocite 10.33 interval de referinta 4 - 9

CHEM 36.7 interval de referinta 32 - 36

Nr. ezionofile 0.7 interval de referinta 2.- 4

Nr. limfocite 24.2 interval de referinta 25 - 40


Helicobacter Pylori IgG 2.08 0.0 - 0.9



Si in nas mi s-a gasit Staphyloccocus aures


Am facut un tratament pentru viermi intestinati si stafilococ, insa staflococu iar imi apare. Asa ca mia dat alt tratament local.

Pentru viermi intestinali n-am repetat inca testul.

Problema e ca pe parcursul administrarii tuturor tratamentelor nu am observat vreo imbunatatire a starii.

O singura data a fost stopata eruptia, dupa ce am luat prednison. Insa exact dupa ce am terminat nu am mai tinut regim si la 6 zile iar au aparut niste bubite mici si usor usor s-au facut in pete ca urzicatura.


Am dat toate aceste date in speranta ca ma puteti indruma sau sfatuii. Sa ma duc altfel de doctor sau?
0
20-08-2012, ora 22:50
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Leucocitele crescute (asociate si cu neutrofile mari) semnifica infectie undeva in organism, la momentul efectuarii analizelor.
Am vazut ca aveti o infectie la stomac cu Helicobacter, care de obicei este asociata cu urticarie cronica si trebuie tratata daca nu cumva ati tratat-o, mai ales daca exista si probleme cu stomacul: durere, arsuri, greata, aciditate crescuta asociate infectie cu helicobacter.
Tratamentul in urticaria cronica este in primul rand al cauzei: infectii, paraziti intestinali, etc si al simptomelor: 1 -2 antialergice timp de cel putin 1 luna, in functie de severitate, precum si un regim alimentar.


Multa sanatate!
0
21-08-2012, ora 00:05
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Acum i-au telfast 120mg, dar nu prea are vreun efect (am mai luat si claritinine si xyzal). Am inceput sa beau si ceai Trei frati patati, asta dupa ce am citit unele topicuri despre urticarie pe forumul acesta.

Seara ma mananca tare, ziua moderat spre slab.

As putea sa incep un tratament pentru helicobacter chiar daca fac tratamanet local pentr stafiloco aureus in nas? (ma da cu un spray cu apa de mare si apoi cu o crema fluocinolon G MK)

Nu cer sa imi recomanda-ti, pentru ca poate nu vreti sau nu aveti voie, dar macar daca imi puteti spune va rog daca as putea sa incep unul, si m-as duce la farmacie sa imi recomande unul.

Am observat ca la helicobacter gazele sunt un simptom, si chiar am probleme in sensul acesta.:)

Mi-am facut programare la un alt dermatolog intre timp sa mai cer si o alta opinie, insa dumneavoastra vad ca sunteti medic alergolog si opiniile dumneavoastra sunt importante pentru mine.

Ar trebui sa fac si teste de alergie cumva?

Va multumesc pentru toate informatiile!
0
21-08-2012, ora 08:23
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,
Este bun medicamentul pe care il luati, daca nu va este bine doar cu el, in sensul ca inca mai aveti urticarie atunci mai asociati un antialergic (levocetirizina 5 mg 1 - 2 cp/zi seara), iar cel pe care il luati deja sa il luati la pranz.
Tratamentul pt Helicobacter trebuie recomandat de un medic specialist nu se poate da direct la farmacie, consta in 2 antibiotice si un pansament gastric. E bine sa il incepeti dupa tratamentul pt stafilococ, ca sa nu luati prea multe tablete deodata.
Puteti consulta un medic alergolog, daca credeti ca vreun aliment sau alti factori externi ca polenul sau praful de casa v-au declansat urticaria sau daca se asociaza si alte simptome ca nas infundat, stranut, ochi rosii, tuse seaca (semne de rinita alergica). La adulti cauzele frecvente ale urticariei cronice dupa cum am spus pot fi: parazitii intestinali, infectiile (hepatite, Helicobacter pylori, infectii in gat, urinare, dentare, etc), tiroidita autoimuna si mai rar alergia alimentara care ar trebuie sa se asocieze cu dureri de burta, greata, varsaturi, diaree si urticarie.
Destul de multi pacienti pe care i-am vazut, au avut asociat urticarie cu infectie cu Helicobacter si/sau tiroidita autoimuna.

Multa sanatate!
0
21-08-2012, ora 11:39
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Tocmai ce am fost si am cumparat levocetirizina, o sa iau incepand cu seara asta cred chiar 2. Ca in fiecare dimineata cand ma trezesc apar din ce in ce mai mlte si odata cu asta si mancarimile.

Azi mi-a aparut una mica pe pomete, deobice nu prea imi apare pe fata, plus ca mi-a aparut una deasupra venelor de pe partea palmei si mi s-a umflat palma.

Oricum aceasta urticaria mi-a aparut dupa 1 saptamana dupa ce a a venit prietena mea din Italia, si am inceput sa consum tot felul de alimente aduse de acolo. (dulciuri, conserve de ton, etc)

O sa tin updatat acest topic ca in caz de o sa rezolv problema, sa aiba si altii informatia.

Va mltumesc pentru tot Doamna doctor!
0
21-08-2012, ora 16:15
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Cu tot dragul,

Va doresc multa sanatate!
0
26-08-2012, ora 17:10
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
UPDATE:

Am fost la un nou medic dermatolog, mi-a dat sa tin regim doar cu paine prajita, supa din legume (cartofi, dovlecel, ceapa, ardei gras si morcov), compot facut in casa, dulceturi si gem. (sa nu fie facute din capsuni).

Mi-a dat sa iau ampicilina cate 2 la 8 ore pentru heicobacter.

Mi-a mai zis sa iau dimineata Aerius si seara acelasi medicament recomandat si de dumneavoastra Levocetirizina.

Sunt in a 4-a zi de regim si tratament si nu vad decat poate o mica ameliorare, sa zic undeva cu 40-50 la suta. De exemplu o zi aproape ca nu prea mai apar decat 3-4 ici colo, urmatoarea zi incep iar sa creasca in dezvoltare cu 10-20.

Acu recent prietena mea a mers la medicul ginecolog si i s-a gasit candida, este posibil sa am urticarie de la ea? Am tinut 10 zile tratament cu niste pastile care incepeau cu F.si acum a mai zis sa iau o pastila la 7 zile Fluconzola Teva 150 mg. Dar nu stiu daca sa o mai iau, tinand cont ca tin acest regim.

Domana doctor va rog daca puteti sa ma mai ajutati cu cateva sfaturi.


PS: Rog utilizatorii sa nu intervina in aceste topic deoarece vreau sa creez un topic constructiv, care sa ajute si alte persoane care intampina sau vor intampina aceasta problema.
0
27-08-2012, ora 12:27
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,

Pentru a trata infectia cu Helicobacter se folosesc de obicei 3 medicamente (2 antibiotice si 1 protector gastric): AMOXICILINA 1000 mg x 2/z (sau METRONIDAZOL 500 mg x 2 /zi) + CLARITROMICINA 500 mg x 2 /zi + OMEPRAZOL 40 mg 1 cp/zi timp de 7 - 10 zile, iar Omeprazol se continua pana la 30 zile. Se va asocia timp de 4 saptamani: Vit. C 500 mg 2 x 1 tb/zi, si Vit. E 200 mg 2 x 1 cps/zi, care se pare ca ajuta la eradicarea H. Pylori. Dupa 1 luna efectuati analiza: Antigenul H. Pylori din scaun.
Pentru urticarie, este bun tratamentul d-nei/d-lui doctor dar cel mai bine in urticarie merge asocierea Telfast 160 mg 1 cp/zi la pranz si Levocetirizina 5 mg 1 - sau 2 cp seara, timp de 1 - 2 luni sau pana se remit bubitele. Pe bubite mai puteti da cu un unguent cu cortizon - Elocom de 1 - 2 ori/zi.
In ceea ce priveste infectia cu Candida, este bine sa luati tratamentul prescris de medicul ginecolog dar nu amestecati prea multe medicamente - daca ati inceput tratamentul pt Helicobacter, terminati-l si apoi incepeti pt candida sau invers.

Multa sanatate!
0
27-08-2012, ora 20:43
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Am fost la medicul gastroenterolog si mi-a prescris acelasi tratament pentru helicobater, plus inca 2 medicamente:
- zirfos
- flucovim

M-a ajuns undeva la 240 ron tratamentul.

Am facut si ecografie la stomac dar nu mi-a mai gasit nimic.

O sa mai iau Aerius sa termin cutia, si dupa aia o sa iau cum ziceti dumneavoastra Telfast 160mg.

Regimul acesta care il tin acum tre sa il tin mereu? Sau pot sa mai trisez sa mai mananc carne in unele zile?

.
Multumesc pentru informatii!
0
28-08-2012, ora 12:02
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,

Regimul alimentar trebuie tinut 2 - 3 saptamani, pana trec bubitele si apoi puteti manca normal.
Carne puteti manca de pui sau curcan.
Am scris gresit, Telfast este de 180 sau 120 mg, daca gasiti luati de 180mg.

Toate cele bune!
0
29-08-2012, ora 16:36
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
O sa incep de maine sa mananc carne de pui sau curcan, fiarta. Insa dupa cat timp cu aproximatie ar trebui sa vad daca mi-a facut rau sau nu consumul de carne?

Mie seara incep sa imi apara eruptiile, insa cele mai multe apar in timpul somnlui. La dermatologul unde am fost a zis ca este probabil sa fie de la stomac, dumneavoastra ce parere aveti?

Va deranjez cu intrebarile mele constante?
0
30-08-2012, ora 14:19
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Am uitat sa va mai intreb ceva in mesajul de deasupra, nu inteleg bine din prescriptie la flucovim 100 mg daca sa iau 1 la12 ore sau 24.

In reteta scrie 1 cp 12 10 zile.
0
30-08-2012, ora 18:49
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,

eruptiile apar de obicei seara si cu siguranta problema digestiva (infectie cu Helycobacter), este un dintre cauze.
Pt candidoza genitala: Flucovim 100 mg 1 cps/zi.

Sanatate!
0
31-08-2012, ora 00:55
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Flucovin mie mi-a dat la gastroenterolog, eu nu am vb nimic cu doamna doctor de candida. Cred ca mi-a dat preventiv, nu stiu ce sa zic.

Am mancat carne de pui fiarta, nu am observat o agravare a urticariei. O sa incep sa mananc usor usor in canitati mai mari in fiecare zi, macar 1 sursa de proteina sa am, ca ma simt slabit de cand tin regimul.

Maine o sa merg sa imi iau vitamina C si E in concentratiile respective, dupa cum mia-ti zis mai sus. Alte tipuri de complexuri de vitamine sau calciu cu D3 daca am prin casa nu am voie?

Are ceva daca iau la aceeasi ora Amoxacilina cu Claritomicina? Eu le iau in fiecare zi la 12 ziua, amandoua odata.

Am voie sa mananc mere asa mai coapte?

In rest sper sa ma simt din ce in ce mai bine pe zi ce trece!

Va multumesc pentru sfaturi, timp si recomandari!

PS:Pe viitor o sa mai updatez topicul!
0
03-09-2012, ora 02:55
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
In momentul in care scriu am o eruptie puternica, si cred ca stiu ce a declansato.

Sambata am luat vitamina E 100 mgsi vitamin C 500.

Luam de 2 ori pe zi din ambele cate o capsula.sambata seara observ niste eruptii.duminica dimineata si mai multe...acum e ora 2 dimineata luni si sunt si mai mult. (am luat si duminica vitaminele)

Am dezvoltat o alergie la vitamina E? Ca la C nu cred, deoarece am citit ca functoneaza ca un antihistmic.

Ar trebui sa merg la un alergolog?


PS: Din articolul de mai jos am tras concluziile http://www.livestrong.com/article/321718-vitamin-e-and-skin-reaction/
0
07-09-2012, ora 14:18
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Azi am fost din nou la dermatolog. Tratamentul pentr helicobacter nu a avut nici un efect asupra urticariei.

Dermatologul mi-a prescris azi hidrocortizon hemisuccinat 25 mg - injectabil intravenos pentru 5 zile

- una dimineta si una seara timp de 3 zile si apoi 2 injectii odata dimineata.

A mai prescris si aerius 1 dimineta si 1 seara.

Doamna doctor daca imi puteti spune o parere despre acest tratament, si daca e folosit in tratarea urticariei sau doar in ameliorarea simptomelor!
0
07-09-2012, ora 19:40
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna seara,

Trebuie sa aveti rabdare, urticaria cronica nu trece de azi pe maine, s-ar putea chiar sa fie nevoie de un tratament de lunga durata cu antialergice (chiar si 6 luni). Antialergicul trebuie luat pana trec bubitele si inca aprox. 2 - 3 sapt. Aeriusul este slab pe parte de urticarie.
Cel mai bine este sa mergeti totusi la un medic alergolog, sa vada leziunile.
Hemisuccinatul se da in formele acute de alergie.

Toate cele bune!
0
07-09-2012, ora 22:08
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Eu am in jur de 10 saptamani de cand am urticaria. O sa termin tratamentul asta care mi l-a prescris si apoi o sa vad rezultatele. Urmatoru pas clar va fi alergologul.

Deocamdata e al doilea dermatolog la care merg, si na sa mai dau o sansa tratamentului care mi l-a prescris.


Va mai rog daca imi puteti spune daca are ceva ca acum 1 luna am luat prednison si acum fac injectiile astea!

Ma scuzati daca am pus multe intrebari, dar cu trecerea timpului imi scade moralul si incep sa intru in panica.

Multumesc inca odata!
0
07-09-2012, ora 22:23
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna seara,

eu opiniez ca ar fi mai indicat sa luati Prednison tablete decat injectabil, dar cum nu pot vedea leziunile, imi este greu sa ma pronunt. Oricum 5 zile de hemisuccinat injectabil intravenos cred ca este prea mult.
Eu zic sa nu mai asteptati si sa consultati un medic alergolog.

Toate cele bune!
0
07-09-2012, ora 22:53
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
O sa pun in 10 min niste poze cu eruptiile. Sa imi confirmati daca sunteti ca sa pun linkul...mi-ar fi de ajutor.
0
07-09-2012, ora 23:40
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
da, puteti sa puneti pozele
0
07-09-2012, ora 23:50
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Acum
0
07-09-2012, ora 23:56
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
http://img834.imageshack.us/img834/9251/sam4302w.jpg triceps

http://img850.imageshack.us/img850/9041/sam4304.jpg coapsa interior

http://img402.imageshack.us/img402/6940/sam4305.jpg biceps


http://img513.imageshack.us/img513/9095/sam4303.jpg coapsa

http://img145.imageshack.us/img145/1814/sam4300.jpg celalat biceps

Acum oarecum sunt intro stare de remisie, fata de cum erau inainte cu o zi.erau umflate uniform.


PS: s-ar putea sa se incarce greu pentru ca pozele au rezolutie mare, sa se vada bine.
0
07-09-2012, ora 23:59
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Mai am si pe la gambe, in spatele coapsei (bicepsul femural), si pe la coaste. Nu am mai avut baterie la aparat sa mai fac si alte poze.


La prima poza cu bicepsul este o mica rana.ca sa nu confundati.
0
08-09-2012, ora 01:06
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Ati vazut pozele?
0
08-09-2012, ora 20:39
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Ati mai apucat sa vedeti pozele?

Am inceput tratamentul.

Va rog frumos daca imi puteti recomanda niste suplimente pentru imbunatatirea functiei si respectiv detoxifierea ficatului. Eu ma gandesc ca poate am ficatu "incarcat", eu facnd culturism de 6-7 ani, si in timpul acesta am luat suplimente proteice aprape luna de luna, plus unele suplimente cu creatina, oxidic nitric, si altele de gen. (astea mai rar)

In timpul aparitiei am avut si un nivel de stres ridicat, si odata cu aparitia blii acesta a crescut si ma tare.
0
11-09-2012, ora 00:41
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
Se pare ca degeaba fac injectiile, pentru ca incepand cu azi dimineata au inceput sa imi apara pe maini cateva bubite.

Cred ca erau mai bune pastilele prednison, ori am s-a dezvoltat o rezistenta. Mai am 2 zile de facut dimienata injectii, nici nu leas mai face dar na incerc.

Cred ca ma reorientez si cu alimentatia, o sa imi cumpara niste suplimente cu vitamine si minerale macar sa am sistemu imunitar puternic. Ca asa cu regimul asta alimentar, nu iau nici enzime nici vitamine nici minerale nimic.dau in altele.

Ma gandesc sa merg la alergolog cum ati recomandat sau chiar la un imunolog. Am citit ca chiar daca helicobacter pylori ar fi declansat aparitia urticariei, e posbil chiar daca lam tratat.sistemul imunitar sa fi ramas dat peste cam, si asa mi-ar trebui sa fac un tratament imunomodulator (ceva de genu).
0
11-09-2012, ora 23:28
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna seara,

Nu am reusit sa vad pozele.
Trebuie sa mergeti sa va vada un medic alergolog, pt ca trebuie facuta o anamneza cat mai detaliata, avand in vedere multitudinea de cauze care ar putea da aceasta urticarie.
Inclusiv tratamentul cu proteine pe care il luati poate afecta starea de sanatate, de aceea este bine sa va vada un medic alergolog cat mai repede.

Toate cele bune!
0
12-09-2012, ora 10:40
DamianD
Nu este medic/terapeut
DamianD
http://img834.imageshack.us/img834/9251/sam4302w.jpg

http://img850.imageshack.us/img850/9041/sam4304.jpg

http://img402.imageshack.us/img402/6940/sam4305.jpg

http://img513.imageshack.us/img513/9095/sam4303.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/1814/sam4300.jpg

Aseara mi s-au umflat buzele (angioedema cred ca se numeste), noroc cu injectia de dimineata de hemisuccinat ca s-au dezumflat.

Acum am cautat telfast 180 dar nu am gasit decat inocuitor Ewofex, Va rog sa imi spuneti daca e acelasi lucru, ca daca nu imi comand de pe internet.

Ieri am mancat mai mult piept de pui fiert seara cu catofi fierti, si ma gandesc poate de asta plus ca aveam spatele si fesele pline de eruptii de urticarie.

La faza cu alergologul vreau sa ma duc (chiar la un imunolog, desi doctoru meu a zis ca nu prea ar avea rost, acu eu nu pot sa ascult asa ceva pentru ca sunt disperat).dar am inteles ca trebuie sa iau pauza de orice tratament sau injectii inainte cu 3 zile sa merg la alergolog?!

Va rog daca mai vreti sa ma mai ajutati cu sfaturi si sa imi raspundeti la ce v-am scris.

PS: acum mi-a fost prescris telfast 180 si seara xyzal, maine iar tre sa ma prezint la cabinet,
Adaugă un comentariu / răspuns
60 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: