regimul pielonefritei acute

12-09-2005
ALFREDO
Nu este medic/terapeut
ALFREDO
ce regim trebuie tinut in cazul pielonefritei acute si daca pot aparea complicatii si in ce fel?
4 comentarii
0
22-10-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Nu ne-ai spus cati ani ai. La barbati infectiile la nivelul rinichilor apar de obicei datorita unor alte afectiuni care determina obstructie urinara (una din cele mai frecvente fiind adenomul de prostata). Din acest motiv trebuie identificata cauza si indepartata din cauza pericolului de recurenta a infectiei renale. Ca si complicatie poate apare necroza papilara (adica distrugerea tesutului renal), dar nu se ajunge prea frecvent la aceasta daca se intervine eficient.
0
02-08-2009, ora 07:26
pbradh
Nu este medic/terapeut
pbradh
numele meu este horea, am varsta de 30 de ani si sunt bucuros ca am gasit acest site pentru ca il vad util si eficient.nu de mult am fost diagnosticat cu "nefrotic syndrom" acesta fiind cred ca pielonefrita, nu ma aflu in romania si de aceea am cateva rezultate in engleza. unul dintre motivele pentru care scriu pe acest site este ca vreau sa consult si un doctor roman. am facut mai multe analize de sange si urina dar de fiecare data a iesit colesterolul ridicat ceea ce nu este cred din alimentatia de zi cu zi, apoi am o cantitate mare de proteine in urina. am facut ultrasound la rinichi, nu am pietre la rinichi, marimea lor este buna. mi se umfla gleznele exagerat, desi iau ulei de salvie si beau multe lichide pe zi (ceaiuri, apa, aloe vera juice) greu elimin acel lichid.conduc cam 10 -12 ore pe zi si am observat ca e si din cauza pozitiei sezut, pentru ca in weekend cand nu lucrez si ma odihnesc mai mult, picioarele mi se desumfla.urinez normal, nu ma doare nu ma ustura, dar culoarea variaza, de obicei este mai inchisa din cauza la cantitatea mica de sange pe care o elimin, gasita in analize, dar am avut-o si incolora ceea ce m-a mirat.(in sange mi-a fost gasit o cantitate mica de proteine, sub normal)
uric acid 8.8 H
cholesterol total 292 H
HDL cholesterol
LDL cholesterol 172 H
occult blood 1+
protein 3+
bacteria few
hyaline cast 0-5
protein, total 24 hr urine(w/creatinine) 3200 H
protein total 24hr ur 7570 H
am pus cateva rezultate care sunt peste limitele normale. urmeaza sa fac o biopsie, ce credeti, este o procedura prin care afli 100% de ce natura este infectia, sau nu?
sunt grav, este tratabil.?
VA MULTUMESC SI APRECIEZ TIMPUL D-VOASTRA !
0
29-09-2009, ora 19:25
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Buna Horea, vad ca ai scris acum o luna pe forum.Ce vreau sa iti spun, cred ca ai realizat ca tu nu ai infectie si e ceva mult mai mult, alfel ti-ar fi prescris antibiotice si nu te trimeteau la biopsie.Nu vreau sa te sperii in aceeasi situatie sant si eu.Cu deosebire ca eu am un rinichi malformat (dublu)si am un chist inauntru.Eu am fost bine mersi pana cand am avut niste prob cu stomacul, la care dr de familie mi-a prescris niste antiacide Lansoprazol si m-a dat sa-l iau vreo 6 luni de zile si mi-a dat reteta sa mai iau inca 4 luni.Am inceput sa ma simt f rau, obosita mi se umflau picioarele si am facut analiza de urina mi-a iesit 2+ am oprit sa mai iau antiacidele si mi-a iesit 1+.Dar am dureri de spate si nu ma simt bine.M-a trimis sa fac analiza pt abnormal cells si nu mi-a mai spus rezultatul m-a trimis direct sa fac un scan(ecograf) si la fel ca si tine o alta analiza unde iti baga o camera microscopica si probabil daca detecteaza ceva face si biopsie.Deci mi-a spus ca am nefrotic syndrom si ca l-am facut din cauza lansoprazolului dar o sa imi treaca cu timpul ceeace nu cred.Doctorii astia se joaca cu viata oamenilor.Biopsia se face pt detectarea formei de cancer:benign sau malign.Iti doresc multa sanatate !
0
30-09-2009, ora 09:01
seerrver
Nu este medic/terapeut
seerrver
Salutare sunt nou pe acest forum si doresc un raspuns cit mai profesional
Mama a fost dignosticata cu polinefrita cronica cu coli, bacteria cu care a fost infectata este Esccheria coli
Si ia fost dat urmatorul tratamentul: antibiotic(Cibrinol) 10 zile , 10 zile Uricol si 10 zile Urinnex pe luna fiecare, timp de 6 luni
Raspunsul pe care il doresc eu este urmatorul :
Sa continuie cu acelasi antibiotic timp de 6 luni sau sa mai il schimbe si cu altele ca sa nu apara pericolul sa faca candida. Va intreb acest lucru deoarece sunt intr-o dilema medicul specialist ia dat urmatorul tratament descris mai sus, iar cel de familie a zis sa-l schimbe si cu altele antibiotice ca sa nu apara pericolul candidei

Va multumesc si astept un raspuns cit mai curind posibil
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: