Reintinerirea faciala - Perspectiva moderna

23-04-2017
Dr. Bejinariu Catalin
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Bejinariu Catalin
Am creat acest topic de conversatie pentru a veni in sprijinul persoanelor care isi doresc o "improspatare" a aspectului fizic. Reintinerirea faciala este posibila si a devenit accesibila publicului larg.

Va invit sa imi adresati intrebarile dumneavoastra cu privire la procedurile si interventiile chirurgicale estetice ce va pot ajuta sa "REINTINERITI". Va asigur ca fac tot posibilul sa va raspund in cel mai scurt timp cu putinta.

II invit de asemenea pe colegii mei chirurgi esteticieni sa participe la conversatie astfel incat prin comasarea experientei noastre sa reusim sa oferim cat mai multe informatii de valoare tuturor pacientilor interesati de aceasta tema.


Incep prin a va oferi cateva informatii legate de tratamentul ridurilor de expresie de la nivelul fetei:

Intinerirea faciala prin tratamentul ridurilor de expresie cu toxina botulinica sau botox, asa cum este cunoscut de publicul larg, se mentine inca din anul 2000 pe primul loc in topul procedurilor de reintinerire faciala non-chirurgicala. In ultimul an, un numar record de peste 6 milioane de americani au apelat la aceasta interventie pentru combaterea ridurilor de expresie. Statistica incurajatoare este determinata de rezultatele foarte bune obtinute, gradul de satisfactie ridicat al pacientilor, repetabilitatea si reversibilitatea procedurii, precum si de efectele adverse limitate.

Botoxul este o substanta chimica frecvent utilizata pentru tratamentul unei game variate de afectiuni din sfera neurologica, oftalmologica, dermatologica si urologica. Fara doar si poate, botoxul si-a dovedit eficienta in multiple afectiuni, proprietatile benefice ale acesteia stand la baza imbunatatirii calitatii vietii pacientilor afectati de migrene, incontinenta urinara, transpiratie excesiva, strabism si multe altele.

Exista numeroase beneficii pe care molecula chimica botox le poate aduce in imbunatatirea aspectului fetei, prin diminuarea ridurilor de expresie. Este o procedura sigura, lipsita de riscuri mari, ceea ce este confirmat si de numeroase studii clinice dedicate acestei molecule. In plus, avem confirmarea in timp prin utilizarea frecventa (peste 6 milioane de pacienti satisfacuti de rezultatele injectiei cu botox doar in Statele Unite ale Americii). Aprobarea FDA (Food and Drug Administration) din SUA, precum si a altor 70 de alte state confirma siguranta produsului si certifica efectele benefice ale acestuia.

Procedura dureaza aproximativ 25 de minute si consta in injectarea zonei tinta cu toxina botulinica, in conformitate cu recomandarile specifice produsului utilizat. Este o procedura nedureroasa, nefiind necesara utilizarea anesteziei sau a sedativului. Dupa injectare se recomanda evitarea decubitului (intinderea pe spate) timp de patru pana la sase ore, pentru a mentine botoxul la locul de injectare si a evita difuziunea acestuia. Pacienta isi va putea relua activitatile zilnice, fara limitari, la aproximativ doua ore dupa finalizarea injectarii botoxului. Este foarte important de stiut ca efectul toxinei botulinice se instaleaza progresiv in decursul a 4 – 7 zile dupa efectuarea procedurii si se mentine intre 6 – 12 luni in functie de capacitatea individuala de metabolizare a substantei.


Reintinerire faciala prin blefaroplastie - corectarea pleoapelor "lasate"

Aspectul regiunii din jurul ochilor (perioculare) este deosebit de important in conturarea personalitatii asa cum este aceasta interpretata de persoanele din jurul nostru. Ne aflam adesea in situatia in care ne formam o opinie total eronata cu privire la “felul de a fi” al unei persoane prin interpretarea trasaturilor faciale, cu precadere cele din regiunea periorbitala.

Ochii reprezinta in opinia majoritatii persoanelor o “oglinda” a sufletului, prin urmare se impune sa acordam o atentie deosebita felului in care ne prezentam oamenilor din jurul nostru, riscand adesea sa transmitem mesaje nedorite ce tin de tipul de personalitate, respect de sine, precum si de statutul social.

Fara doar si poate la construirea imaginii de sine contribuie multe alte aspecte ce tin de considerente estetice, dar si de profilul psihologic al persoanei, cel mai important dintre acestea fiind in opinia mea tipul personalitatii si capacitatea de integrarea in comunitate. Prin chirurgia estetica faciala imi propun sa optimizez sansele de integrare armonioasa in viata socio-profesionala si personala a pacientelor mele.

Aspectul imbatranit al regiunii periorbitale este dat de asocierea ptozei palpebrale (caderea pleoapelor) cu prezenta ridurilor de expresie localizate in partea laterala a globilor oculari, uneori la potentarea acestui aspect nedorit contribuind si prezenta cearcanelor.


Marirea buzelor cu acid hialuronic

Buzele sunt cu siguranta elementul-cheie in definirea senzualitatii feminine. Buzele participa la crearea primei impresii, fiind esentiale in construirea look-ului increzator al femeii moderne. Dincolo de sex appeal, aspectul buzelor poate transmite mesaje eronate interlocutorului, buzele subtiri fiind interpretate ca semn al ostilitatii, agresivitatii si lipsei de incredere.

Cu o singura vizita efectuata in cabinetul Dr. Bejianriu, buzele pacientelor arata mai pline, mai tinere si mai bine definite. Dupa efectuarea interventiei de marire si remodelare a buzelor, care nu dureaza mai mult de 30 de minute, veti putea parasi cabinetul cu promisiunea ca nu veti mai pierde timp in fata oglinzii pentru make-up sau alte artificii cosmetice cu rezultate de scurta durata si veti radia incredere si senzualitate datorita noilor buze.

Injectarea de acid hialuronic este in top 3 interventii non-chirurgicale efectuate in scop estetic, utilizarea pe scara larga a acestuia permitand depasirea barierei de 2 milioane de pacienti satisfacuti numai in Statele Unite ale Americii in ultimul an. Piata fillerelor (precum acidul hialuronic) a crescut cu 20% in ultimul an, tot mai multe personae apeland la aceasta procedura datorita sigurantei crescute si rezultatelor imediate.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.