relatia mea - pentru mama este o problema

27-08-2012
ioana2201
Nu este medic/terapeut
ioana2201
sunt anul 4 la facultatea de medicina, am un prieten de 5 ani si ceva. el este cu un an mai mare la facultate ca mine, dar in momentul cand eu am intrat la facultatea de medicina au inceput problemele. mama considera ca eu sunt perfecta si el prin faptul ca nu are bani (ma refer ca nu e milionar) si ca nu este tot la medicina, nu este suficient de bun pentru mine. am tot incercat sa evit subiectul asta si sa mentin liniste in familie, dar nu vreau sa ajung sa ne certam. ce ar trebuii sa ii spun in asa fel incat sa inteleaga ca nu asta inseamna totul, nu asa se defineste o persoana? au existat de-a lungul timpului cateva certuri, dupa care a incetat si s-a purtat frumos. dar nu stiu cat dureaza aceasta liniste! pentru ca stiu ca in sinea ei nu este multumita.
7 comentarii
0
27-08-2012, ora 17:45
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
El este la medicina sau nu? zici ca este cu un an mai mare la facultate, dar mama ta nu il place ca nu e la medicina.Deci?Si nu banii sutn importanti, ca se poate traii si cu putin, doar e normal, ci intelegerea dintre voi pe care trebuie acceptata si de mama ta.Unde faci facultatea?
0
27-08-2012, ora 17:50
ioana2201
Nu este medic/terapeut
ioana2201
fac facultatea in bucuresti. el nu este la medicina. scuze ca nu am fost suficient de clara este o persoana cu o situatie decenta. la fel ca si noi.
0
27-08-2012, ora 17:59
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Ioana, probabil ca daca mama ta nu a reusit sa se acomodeze in acesti 5 ani, nu stiu ce ai putea sa ii spui. Care a fost situatia ei materiala in copilarie sau in tinerete?
Incearca sa ai o discutie calma cu ea, ca de la fiica la mama, spune-i ca ii apreciezi punctul de vedere si incearca sa ii mai explici odata ca va iubiti si ca veti face tot ce e posibil pentru a obtine o stare materiala rezonabila, impreuna.
Daca nu reusesti, e nevoie sa ii pui limite fata de relatia cu iubitul tau, in sensul de a ii da de inteles ca ii respecti punctul de vedere dar ca vei face propriile tale alegeri.
0
27-08-2012, ora 18:12
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Eu nu tin cu nimeni, dar cuplurile medic - partener cu ocupatie extramedicala nu prea au rezistat intr-o relatie/ casatorie...e nevoie de multa intelegere, respect, e nevoie de multa iubire din partea celuilalt.Ca medic vei fi foarte ocupata, el va fi in mod sigur cu mai mult timp liber ; vei fi foarte cautata de fel de fel de persoane, vei lucra in echipa, vei face garzi..el va trebui sa fie tolerant si fara accese de gelozie. Va fi nevoie sa te deplsezi la simpozioane, congrese etc..el va trebui poate sa stea acasa cu copilul si sa te astepte rabdator.El va trebui sa te iubeasca foarte mult ca sa ramaneti impreuna.Vei vedea, cu timpul, ca foarte multi medici sunt singuri sau au probleme de cuplu...Nu te descuraja, mergi cu relatia inainte, dar nu te grabi.Nu banii sunt intre voi, vor apare alte probleme.Daca relatia voastra are deja 5 ani, nu se stie ; dar sa stii ca iubirea poate invinge orice obstacol, nu te gandi ca parintii tai vor putea schimba asta.
0
28-08-2012, ora 10:04
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Cred ca este mai bine sa nu tragem astfel de concluzii, doamna dr. Balcan. Stiu exemple de astfel de familii care au o casastorie de 20 si ceva de ani. Eu merg la dna dr. deja de 19 ani...
E bine sa plecam de la premisa ca lucurile pot fi mai bune, nu ca pot fi mai rele. Ei au deja 5 ani de relatie, nu mi se pare putin. E nevoie sa puna o bariera intre ceea ce isi doreste mama pt Ioana si ceea isi doreste Ioana pt ea insasi.
Mai mult decat atat, Ioana nu a ridicat problema lipsei timpului, ci a faptului ca baiatul nu este performant. Se pare ca mama ei isi doreste pt Ioana un baiat peformant. Poate ca insasi mama a fost/este o persoana realizata, sau, din contra, si-ar fi dorit asta si nu a reusit, asadar isi doreste acest lucru pentru Ioana.
0
29-09-2012, ora 21:14
ioana2201
Nu este medic/terapeut
ioana2201
poate fiecare aveti dreptate in ceea ce spuneti, mama isi doreste din cate consider eu ceea ce ea nu a realizat pentru ea. Dar as vrea sa vada ca eu nu sunt ea, ca nu sunt la clasa intai sa nu fiu in stare de nimic, nici macar sa fac o alegere pentru mine. vreau sa fie bine, dar cum? cum sa realizez un echilibru fara sa se supere cineva.?!cum sa delimitez o linie totusi de viata mea personala??
0
30-09-2012, ora 17:06
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Explica-i mamei tale care sunt nevoile tale din prezent si ca apreciezi parerea ei, dar ca de data aceasta vei face asa cum crezi tu de cuviinta. Simplu si la obiect, fara sa incerci sa ii schimbi opinia despre situatia asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
  • O relație apropiată între copil și părinte este benefică pentru sănătatea mentală și relațiile sociale ale copilului la maturitate
  •