relatie cam lunga, dificila si foarte anevoioasa... ce sa fac?

08-07-2008
diane
Nu este medic/terapeut
diane
Buna ziua...as avea nevoie de cateva sfaturi si opinii.
Am un prieten de 3, 5 ani...o relatie cam lunga, dificila si foarte anevoioasa. Vreau sa-i pun punct...dar oare gresesc?E foarte atent cu mine, e foarte iubaret, ma ajuta la orice.dar are niste perioade contrare la tot ce am scris la inceput: ma injura, ma loveste, ma ameninta ca ma omoara...si din orice motiv. Motive nu a avut niciodata...nu l-am inselat niciodata, am incercat de multe ori sa fie bine..chiar ma acuzam pe mine insumi de multe chestii, numai ca sa fie bine...nici o sansa! L-am iertat de nu stiu cate ori...El spera sa ne casatorim, dar departe gandul de mine... nici nu vreau sa aud.daca el se poarta acum asa, oare intr-o casatorie va fi altfel?
5 comentarii
0
08-07-2008, ora 00:00
janeta
Nu este medic/terapeut
janeta
As dori sa stiu cum pot adresa o intrebare pe acest site???????Ma uit de 10 min si nu gasesc nicaieri optiunea respectiva.
0
08-07-2008, ora 00:00
janeta
Nu este medic/terapeut
janeta
Draga Diane,
imi pare rau sincer, sa citesc ca in 2008 inca se mai practica bataia intr un cuplu si nu pot sa inteleg cum poti sa te complaci intr o asa relatie...????hmmmmm si mai ai si speranta ca se va schimba:)))eu zic sa ii dai cu sutul daca nu cumva depinzi de el financiar??in viata avem doar un singur drept"sa alegem" si cred ca ar fi ok sa alegi ce e mai bine pentru tine.relatia asta sigur nu e.numai bine
0
08-07-2008, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
As vrea sa va spun ca de multe ori un asemenea comportament este semnul unei tulburari psihice, cel mai simplu lucru fiind o tulburare de personalitate. Acestea nu se remediaza cu timpul, ci devin mai grave. Ginditi-va, nimeni nu are un asemenea comportament fiind o persoana normala; nu stiu in ce fel de mediu ati crescut, e posibil ca acesta sa va fi influentat modul de a gindi, asa incit sa credeti ca nu este ceva foarte important. Dar este. Am multi pacienti de acest fel, este foarte dificil pentru familiile lor. Iar pentru copii este extrem de traumatizant, fie sa fie abuzati, fie sa isi priveasca mama fiind agresata chiar si doar verbal. Lasa niste urme ingrozitoare. NU va casatoriti cu o astfel de persoana doar pentru momentele bune. La un moment dat nu va mai ajunge.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatrie
0
09-07-2008, ora 00:00
diane
Nu este medic/terapeut
diane
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsurile si sfaturile dumneavoastra.am rupt relatia cu el de o saptamana...culmea, ca pana acum de cate ori am incercat sa inchei orice socoteala cu el, ma cauta, ma suna, aproape ca ma hartuia sa ma impac cu el si acum am norocul ca vad ca s-a resemnat.
Si la intrebarea ca daca depinde financiar de el e nu...inainte de a fi cu el o duceam mai bine si nu sunt o pers care se uita la bani.
0
09-07-2008, ora 00:00
diane
Nu este medic/terapeut
diane
Si intr-adevar am avut cateva probleme in familie de genul asta, dar nu as vrea sa intru in detalii...incerc sa le uit...si poate de-aceea am acceptat si m-am delasat de a pune un punct hotarator acestei relatii.Numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul