Relatie de 4 ani, fara succes

24-11-2017
Alex1998
Nu este medic/terapeut
Alex1998
Buna, eu sunt Alex si fac aceasta postare pentru a-mi impartasii gandurile si suferinta cu voi.
De patru ani incerc sa intretin o relatie ce se dovedeste a fi “toxica” pentru mine.
La inceput totul parea a fi frumos, insa, dupa aproape 1 an au inceput sa apara schimbari, certuri dese, majoritatea pornite de ea, fiind geloasa din orice, nu puteam avea conversatii cu nimeni fara sa faca scandal.
Am pierdut multi prieteni, de curand certurile, au devenit acte de violenta, atat verbala cat si fizica iscate tot din gelozia ei.
Nu conta ca discutam cu o colega de liceu sau mai nou de munca, avea acelasi comportament.
De curand am decis sa incerc sa pun capat acestei relatii, dar fara succes, cauta metode de a ma suna, sau ma trezeam cu ea acasa ori la munca.
Nu mai am prieteni si ma simt ajuns la capatul puterilor, dar si rabdarii.
Imi doresc sa imi construiesc un nou inceput, cu prieteni noi ce sa ma ajute sa uit trecutul, si poate chiar sa umplu golul sentimental, cauzat de aceasta relatie nefericita.
Din pacate, eu sunt si o fire retrasa, emotiva, genul de persoana ce nu scoate o vorba de fata cu persoanele straine, si imi fac foarte greu prieteni.
Ma poate ajuta cineva?
10 comentarii
0
24-11-2017, ora 23:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Las-o sa te caute pina se plictiseste. Nu ii mai raspunde la nimic. O sa inceteze.
0
25-11-2017, ora 00:47
Alex1998
Nu este medic/terapeut
Alex1998
Iti multumesc pentru raspuns, vara trecuta a venit pana la sala de Bacalaureat pentru a face scandal, este sarita de pe fix, dar nici cu politia nu am rezolvat nimic.
0
25-11-2017, ora 08:23
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna Alex,

De “scapat” de prietena ta se poate, poti rupe orice comunicare cu ea si poti cere politiei sa ii puna interdictie sa se mai apropie de tine. Intrebarea este cat de decis esti tu sa “scapi” de ea? Ce te- a tinut in relatie cu ea timp de 4 ani? Exista anumite nevoi pe care ti le satisface aceasta relatie, totusi, caci 4 ani nu sunt putin...asadar care au fost beneficiile, plusurile care au inclinat balanta incat sa pastrezi relatia cu ea? Spui ca ea este de vina ca este geloasa si porneste certuri dar in acelasi timp tu de 4 ani incerci sa intretii o relatie ce se dovedeste a fi toxica pt tine.
1
25-11-2017, ora 10:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Nimeni nu te poate obliga să stai într-o relație nepotrivită. Dar totuși, te întreb, ca și colega mea: ce te-a făcut să stai 4 ani în acea relație?
Când o relație nu merge, nu poți spune că numai unul e vinovat.
Ce s-a întâmplat după un an de a provocat schimbare în comportamentul ei? Un om nu se poate schimba dintr-o dată. Ori a fost de la început așa și tu nu ai dat importanță, ori s-a întâmplat ceva pe parcurs care a dus la acea schimbare.
Din experiența de cabinet pot spune că totdeauna la consiliere individuală fiecare vede greșelile celuilalt și-i trebuie ceva timp să conștientizeze că de fapt vina le aparține amândurora.
Ca să te poți implica într-o altă relație care să nu te mai facă să suferi, ar fi bine să mergi la un psiholog care să te ajute să te descoperi, să conștientizezi mai bine nevoile tale, să poți pune limite atunci când ceva te deranjează, să știi ce e mai bine pentru tine și ce nu.
0
25-11-2017, ora 11:56
Alex1998
Nu este medic/terapeut
Alex1998
La inceput in primii 2 ani dupa ce a inceput sa apara ruptura eu luasem decizia de a ma indeparta de tot ceea ce imi cerea ea.
Observasem ca si eu gresesc cu anumite aspecte cum ar fi faptul ca ma enervam usor, ca nu acceptam pe ori cine in jurul meu in anumite zile.
Si tot accepta impacare, incercam sa reconstruiesc in speranta ca va merge totul bine deoarece ma saturasem de ideea de nu a avea prieteni.
Doar ca acum este putin diferit, tot fara prieteni sunt, dar vreau sa scap de aceasta pata neagra din viata mea.
Adesea ma plimb singur, mananc singur sau pur si simplu stau in camera mea fara sa fac nimic.
0
25-11-2017, ora 11:59
Alex1998
Nu este medic/terapeut
Alex1998
De exemplu, pe data de 18.11.2017 am plecat singur la munte, nu am avut pe cine lua cu mine.
0
25-11-2017, ora 12:06
Alex1998
Nu este medic/terapeut
Alex1998
Iar certuri mici existau de la inceput, dar credeam ca este ceva normal, insa dupa o vreme totul a luat o amploare dramatica.
0
25-11-2017, ora 12:15
Alex1998
Nu este medic/terapeut
Alex1998
Inainte de relatie imi faceam prieteni foarte usor, acum ma blochez imediat. Cand vorbesc cu o persoana straina nu sunt in stare sa scot 2 cuvinte.
Simt ca nu mai sunt la fel.
1
25-11-2017, ora 15:22
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Cu atât mai mult te-ar ajuta niște ședințe la psiholog, ca să poți să-ți accesezi resursele blocate, să-ți conștientizezi valoarea, să dobândești competențe de a te descurca în orice situație și-a nu te lăsa doborât de orice obstacol întâlnit.Viața nu e totdeauna pe roze, uneori te mai și poticnești, dar înveți din greșeli și mergi mai departe.
Succes!
0
25-11-2017, ora 16:53
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca te suna nu raspunde, blocheaza-i numarul, si daca il schimba blochezi si pe ala, baga in agenda doar numerele care vrei, si cand vine de la alt nr nu raspunzi, si daca vine la munca ce ? O dai nabi si gata.
Renunta la relatie asta si cu asta basta dar cu adevarat !
Cine te-a pus sa renunti la prieteni si tot ? Aici ai gresit.
Esti barbat sau pampalau ? Fi barbat, si fa ce ti-am zis si renunta la relatie, lupta indiferent ce face ea, nu-i mai raspunde, nu mai vorbi cu ea, nu nimic.

Real in mintea ta e "Nu "vreau sa scap dar de fapt gasesc scuze sa nu".
De fapt tu nu poti renunta la relatie, astea-s scuze doar.
Si pana la urma ii dau dreptate doamnei Ciuperca, poti sa incerci si la psiholog in cazul tau, poate descoperi ceva acolo si devii mai sigur pe tine, asta daca iti poti permite un 100-150 lei pe sedinta de 50 de minute. Dar poti sa nu te duci si sa iei o decizie ca un barbat ce ar trebui sa fi, insa in caz ca nu poti si nu poti, te duci si acolo.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul