Relatie interzisa !!!!

14-01-2018
mrluckyno1
Nu este medic/terapeut
mrluckyno1
Buna ziua,
Pe scurt problema este asa: am o relatie cu o fata de 18 ani, eu avand 36 ani. Ne iubim extrem de mult, am cerut-o si in casatorie, a acceptat, ne-am facut multe planuri impreuna. Iubirea este sincera si totala. Avem sentimente foarte puternice unul fata de celalalt. Problema este ca parintii ei sunt total impotriva relatiei doar pe motivul ca diferenta de varsta este prea mare, in rest nu imi pot reprosa absolut nimic. Am incercat discutii cu ei, intalnire fata in fata, dar nimic. Obstructioneaza brutal si se opun acestei relatii. Au pus-o pe iubita mea inclusiv sa aleaga intre mine si ei. Eu am o situatie financiara foarte buna. Tin sa precizez ca iubita mea este foarte atenta cu cat cheltuieste, si nici nu vrea sa auda sa o ajut eu. Acum, binenteles ca ea se gandeste sa renunte la relatia noastra, pt ca vede aceasta solutie ca unica solutie in situatia de fata. Intrebarea mea este: sa renunt la lupta, ce sa facem ? Cum sa ne continuam relatia ? Cum sa mai sper sa fim impreuna ? O iubesc enorm si as face orice pentru ea. Precizez ca eu am mai fost casatorit pt 10 ani, dar am divortat. Multumesc.
3 comentarii
2
15-01-2018, ora 07:33
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Nu spuneți de când datează relația. Dacă este de curând, mai lăsați ceva timp ca părinții ei să se obișnuiască și ca relația să crească în așa fel încât să vă dați seama fiecare ce doriți cu adevărat. Dacă există iubire relația va rezista oricăror presiuni din partea familiei.
De obicei diferența de vârstă poate crea probleme în sensul că la 20 de ani gândești și le percepi lucrurile într-un anumit fel, care poate fi diferit la 30. Și acest lucru diferă de la caz la caz. Unii se maturizează mai rapid, alții mai greu. Încercați să mergeți alături de prietenii ei, luați-o și pe ea alături de ai dvs. și vedeți cum vă simțiți fiecare.
Gândiți-vă cum va fi relația peste 10, peste 20 de ani...fiecare vârstă are frumusețea dar și nevoile ei. Sunt destule cupluri la care vârsta nu înseamnă un impediment, dar asta înseamnă să faceți o analiză temeinică cu ce simțiți și vă doriți fiecare, ca să nu ajungeți la un moment dat în impas. Poate vă poate ajuta și să consultați un terapeut de familie.
1
15-01-2018, ora 14:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Desi pare ca dumneavoastra sunteti victima si neintelesul in situatia descrisa REALITATEA este urmatoarea: ati ratat cu putin o acuzatie de ”corupere” de minori. Stiti de ce este utilizata aceasta expresie? Pentru ca ea descrie o relatie cu o persoana care habar nu are de viata ei la varsta de 18 ani, cu atat mai putin ce inseamna o relatie adevarata, iubire "totala", casatorie, copil, angajament pe viata etc. La 18 ani aceasta persoana are nevoie sa-si traiasca, viata, sa cunoasca, sa descopere si sa se descopere, sa afle cine este si ce isi doreste cu adevarat pentru viata si pentru viitor, sa-si cladeasca personalitatea si independenta. Este foarte probabil ca ea muta/transfera relatia de dependenta de pe parinti pe dumneavoastra, ceea ce se intampla in mod natural la varsta respectiva. Sigur ca asta o face sa i se para ca dumneavoastra ii puteti oferi "totul".
Cu alte cuvinte aceasta relatie este de fapt despre ce aveti dumneavoastra nevoie, nu despre ce are EA nevoie.
Diferenta de varsta inseamna mai mult decat data din buletin, inseamna ca va aflati in etape de viata total diferite, cu nevoi si dorinte diferite, care nu dispar daca nu sunt satisfacute. Iar asta se va vedea/simti in timp, caci realitatea nu iarta; si sunt sanse extrem de mari ca trezirea sa se intample peste 10 ani si dumneavoastra sa va aflati in acelasi punct ca si astazi, dupa inca zece ani si inca un divort. Lucrurile acestea arata ca nu ati prea inteles mare lucru din casatoria avuta; este foarte probabil ca veniti cu niste chestiuni nesatisfacute din fosta relatie si vreti sa le satisfaceti in aceasta; ganditi-va serios la asta.
Poate parea frumoasa si "stimulanta" relatia de acum, insa nu stim cum va fi peste 10 ani, avand in vedere ca sunteti intr-o relatie cu o persoana care abia incepe sa se cunoasca pe sine.
Si dupa toate acestea credeti ca este usor pentru parintii ei sa accepte ca fiica lor care abia a terminat liceul se casatoreste si eventual va face copii? Asta credeti ca isi doreste un parinte pentru copilul lui?
Incercati sa lasati putin pasiunea la o parte si sa ganditi cu mintea unui om/adult responsabil de aproape 40 de ani.
Este vorba de viata si viitorul a doi oameni!
0
15-01-2018, ora 16:07
Argent
Nu este medic/terapeut
Argent
Renunta, ea la 18 ani oricum nu gandeste limpede si peste 20 nu o sa mai gandesti tu limpede..
In loc sa traiesti liniștit la 55 tu vrei sa stai la panda sa vezi cu cine?
Dute la escorte daca vrei de 19 si cauta si tu o femeie de vârsta pentru trait împreună.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul