Relație de 5 luni, el încă suferea după fosta

10-06-2018
Cersfaturi
Nu este medic/terapeut
Cersfaturi
Bună ziua!
O să vă spun tot pe scurt
Am o relație de 5 luni, dar încă nu sunt sigură că iubitul meu mă iubește.. La începutul relației nu a fost așa cum trebuia să fie o relație, el încă suferea după fosta lui și nu era sigur dacă vrea sau nu o relație serioasă cu mine. Deșii pe afară se observa că suntem intr o relație serioasă, eu nu vedeam asta. Adică mai tot timpul îmi vorbea de fosta lui iubita, chiar dacă vorbea urât de ea pe mine mă deranja faptul că vorbea mereu de ea. Intr o zi i am spus să nu mi mai vorbească de ex-iubita lui pentru că nu pot accepta acest lucru, i am spus că totuși trebuie să fie conștient că sunt iubita lui și nu doar o simplă prietenă.. În fine, am trecut și peste asta. Recent, a plecat din țară fiindcă avea probleme financiare și avea nevoie de bani acum purtam o relație la distanță.. Deșii el mi a spus că vrea să stea doar 3 luni, acum câteva zile mi a spus că vrea să vină acasă doar în concediu.. I am spus că nu pot accepta așa ceva, trebuie să se gândească că în ziua de azi relațiile la distanță nu prea mai țin, poate intervenii certurile, dispare încrederea în partener, apar geloziile și tot așa.. Ceea ce mă deranjează pe mine e că dacă el încă mai era cu ex-iubita lui, nici nu pleca cel puțin din țară, chiar dacă avea probleme cu banii nu i păsa.. Dar pe mine cum m-a putut lăsa singură.. Am inceput să fiu geloasă, să ne certăm zi de zi, mă gândesc la tot felul de lucruri și din acest fapt se creează cearta.. Ce pot face, fiindcă efectiv nu mai pot continua așa.. Vă rog, ajutați mă cu vreun sfat sau dacă există pe aici vreun psiholog sper din tot sufletul să mă ajutați
Mulțumesc.
6 comentarii
1
10-06-2018, ora 17:33
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Ca o relație să dureze, e nevoie ca atunci când o începi, să fii vindecat după ultima despărțire. Altfel folosești relația ca pe un pansament și la un moment dat poți sesiza că persoana de lângă tine nu e ceea ce-ți dorești. Cu puțin noroc se poate întâmpla însă, ca între cele două persoane chiar să existe compatibilitate și-atunci relația îi împlinește pe amândoi. Important e să evolueze împreună, să aibă aceleași obiective, să-și dorească să meargă pe-același drum.
Faptul că te compari tot timpul cu iubita lui nu te ajută, încearcă să fii tu, să te descoperi, să-ți pui în valoare calitățile, să-ți diminuezi defectele, să cauți să-ți îmbunătățești imaginea de sine, să faci tot ce depinde de tine ca relația să meargă, să vezi ce nevoi are, ce-i face plăcere, dar și ce-l deranjează. Pentru binele relației e bine ca subiectele care deranjează să le considerați subiecte tabu, iar reproșurile, certurile, să nu-și mai găsească locul în relație, pentru că nu fac decât să vă îndepărteze.
Gelozia nu se produce de obicei din vina celuilalt, ci din faptul că te compari cu celelalte și ai impresia că-ți sunt superioare. Orice relație funcționează dacă timpul petrecut împreună e de calitate, dacă atunci când sunteți împreună faceți totul să vă simțiți bine, vă găsiți puncte comune, funcționați pe aceeași lungime de undă. Acolo unde este iubire, relația funcționează și la distanță, mai ales că poți merge și tu la el atunci când nu poate veni. Dar ai grijă, că numai iubirea nu-i de-ajuns.Trebuie să descoperiți lucrurile care vă leagă și să vă doriți amândoi ca relația să meargă.
Și dacă totuși, prin absurd vezi că nu funcționează, încearcă să fii o femeie independentă, să te dezvolți atât profesional cât și cognitiv și emoțional astfel încât un bărbat care să te merite să-și dorească să te aibă alături. Viața e frumoasă dacă îți dorești să fie și nu pierzi timpul cu certuri, reproșuri, suferințe, frustrări.
1
10-06-2018, ora 17:39
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Câmred că trebuie discutat făcut o analiză și văzut de ce nu merge relația.Ce așteptări aveți unul de la celălalt?
5
10-06-2018, ora 17:52
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
In mai putine cuvinte: de fapt nu aveti o relatie. El este inca in fosta relatie si dumneavoastra functionati ca un pansament.
Nu este cazul sa suferiti dupa ceva ce nu ati avut.
Mergeti mai departe si nu mai intrati in relatii de acest tip in care "domnul" se reface dupa o alta relatie. O persoana care iese dintr-o relatie semnificativa are nevoie de timp pentru a putea inchide relatia si inauntru, dpdv sentimental, lucru care nu intotdeauna este usor de facut.
0
10-06-2018, ora 19:48
Cersfaturi
Nu este medic/terapeut
Cersfaturi
Știți că v am spus mai sus ca el este plecat din țară doar pentru 3 luni, ei bine acum câteva momente am aflat că nu stie exact ce sa faca, parca ar mai vrea să mai stea încă 3 luni.. Eu, normal, nu am fost de acord..Mi a spus că vine acasă doar pentru mine, să stea 3 săptămâni apoi să plece iar.. I am spus că nu are rost sa vina doar pentru 3 săptămâni ca apoi să plece iar... Mi a spus că trebuie să îl susțin și să îi fiu alături dacă vreau sa ne fie bine. Ce mă deranjează cel mai tare e ca mi am facut planuri pentru vara asta cu el și acum totul s-a dus.. Încă nici el nu știe ce să facă, îi e frica sa nu ma piardă, dar eu în felul asta nu mai pot continua.. Nu imi e bine dacă rămâne acolo încă 3 luni, nu imi e bine și dacă vine acasă iar apoi sa plece din nou... De ce nu pot avea o relație normală? Cer prea mult?
3
10-06-2018, ora 20:04
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Nu cereti prea mult, cereti de la cine nu poate.
Daca o relatie incepe prost exista toate sansele sa continue la fel...
Timpul curge intr-o singura directie.
Incercati sa va raspundeti la intrebarea: daca situatia at fi fost invers, el ar fi facut toate lucrurile pe care le-ati facut dumneavoastra?
0
10-06-2018, ora 20:14
Cersfaturi
Nu este medic/terapeut
Cersfaturi
Sincer, nici eu nu vreau să l pierd, tare mult aș vrea să pot schimba ceva la relația asta să fiu și eu mai bine, dar să fie și el..sper să imi pot schimba relația.Mulțumesc tuturor pentru sfaturile acordate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul