Renuntare fumat -agresivitate

22-12-2017
Woodsman
Nu este medic/terapeut
Woodsman
Buna ziua!
M-am lasat de fumat de 2 luni, iar de atunci tot timpul am o stare de iritare intru usor in conflict cu oamenii in general, devin aproape violent cateodata.Stiu ca acea stare de iritabilitate e consecinta sevrajului de care am trecut usor pot sa spun, pt.ca nu am simtit nevoia sa mai fumez, dar totusi starea de nervozitate din cate am inteles nu depaseste mai mult de 2 saptamani, ori la mine se intinde pe o perioada mult mai lunga observ si nu scade deloc in intensitate. Ce pot sa fac in cazul asta? Sa iau ceva calmante? sau cum sa rezolv problema asta?
Asa nervos sunt eu ca si nefumator sau asa as fi fost daca nu as fi fumat niciodata?
4 comentarii
0
22-12-2017, ora 14:08
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Poate ca intrebarea trebuie pusa altfel: ce va facut sa va apucati de fumat? sau: Cum va simteati cand fumati?
Cu alte cuvinte nu este vorba de substanta sau sevraj ci este vorba despre faptul ca ati renuntat la o activitate care va oferea ceva, o anumita stare; daca nu gasiti o alta solutie (mai sanatoasa) pentru a obtine starea respectiva veti fi in continuare nervos.
0
23-12-2017, ora 19:01
Woodsman
Nu este medic/terapeut
Woodsman
Ce m-a facut sa ma apuc de fumat acum 20 de ani?! Nu mai tin minte, a trecut mult timp de atunci.Probabil curiozitatea, anturajul si apoi am devenit dependent.
Pai cand fumam simteam un lucru similar poate ca atunci cand mi-e sete sau foame, beau apa sau mananc.Fumam tigarea iar apoi nu mai simteam nevoia sa fumez.Pot sa spun ca imi dadea si o stare de bine fumatul.
De activitati nu duc lipsa, imi ocup timpul cu diverse activitati, problema e atunci cand trebuie sa astept ceva: statul la coada la cumparaturi, aglomeratia din trafic atunci cand conduc, sunatul telefonului, asteptatul autobuzului, imi pierd f.repede rabdarea.Sau daca cineva imi vorbeste pe un ton mai incisiv, ma deranjeaza mult ma simt dator sa-i dau replica.Am devenit mai suparacios, mai putin tolerant cu oamenii.Cand fumam lucrurile astea nu ma stresau sau daca da, intr-o mai mica masura.O sa incerc mai multe variante sa revin la normal, printre care niste plimbari in natura, cred ca poate mi-ar prinde bine.
0
23-12-2017, ora 20:28
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Cu alte cuvinte fumatul va ocupa timpul in care trebuia sa asteptati, venea sa umple o perioada in care va simteati neplacut. De fapt in spatele obiceiului statea lipsa tolerantei la frustrare. Aceasta toleranta la frustrare arata capacitatea noastra de a rezista in momentele in care nu se intampla ceea ce dorim. Cu cat este mai mare cu atat vom functiona mai bine in timp. Toleranta dumneavoastra este cam...mica.
Va recomand activitati care sa exerseze aceasta capacitate: tehnici de relaxare, meditatie, alte activitati sau hobbyuri care exerseaza rabdarea.
Si, intelegerea faptului ca ceilalti sunt diferiti si ca lucrurile nu se pot intampla intotdeauna cand/cum doriti dumneavoastra.
0
09-01-2018, ora 12:43
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna ziua! Nervozitatea, iritabilitatea, frustrarea apar frecvent in situatiile in care oamenii se lasa de fumat, la cei care nu s-au pregatit suficient inainte de a face Marele Pas ori care nu au un motiv personal suficient de puternic.
V-ati pregatit psihologic pentru aceasta Mare Schimbare?
Care este motivul pentru care ati renuntat la tigari?
Ce ganduri pozitive il insotesc?
Observati beneficiile pe care le veti obtine pe termen lung.
Pentru a depasi aceasta dificultate, e bine sa apelati la un psiholog/psihoterapeut pentru a afla si remedia cauza acestor stari neplacute.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Pachetele „vorbitoare” de țigări ar putea descuraja fumatul
  • Imaginile grafice de pe cutiile de țigări au impact asupra creierului
  • Renunțarea la fumat, bruscă sau graduală?
  • Faza luteală a menstruației poate ajuta femeile care doresc să renunțe la fumat
  •