Repetare analize Da sau Nu?

31-01-2013
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Buna ziua.
Am si eu citeva intrebari:
1) Daca am relatii sexuale doar cu sotul si cu 2 ani in urma am dat analizele la Micoplasma, Toxoplasmoza, Chlamidia, si au fost negative si sotul la sigur nu a intretinut relatii cu alte femei ar trebui sa le dau acum inca o data inainte de a planui o sarcina?

2) Cum se transmit aceste boli?

Mentionez ca si Herpesul a fost negativ, doar Citomegalovirus a iesit pozitiv, dar medicul mi-a spus ca aceasta inseamna ca in trecut am avut Citomegalovirus si deaceea e pozitiv dar atunci la momentul cind am dat analizele cu 2 ani in urma era totul bine.

3) Trebuie sa repet toate analizele acestea sau e destul sa verific doar Citomegalovirusul?
2 comentarii
0
01-02-2013, ora 00:09
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
1.Chlamydia se transmite prin contact sexual vaginal, anal sau oral cu un partener infectat.
2.Mycoplasma pneumoniae este cauza majora a unei pneumonii atipice primare / mycoplasma hominis(se transmite pe cale sexuala) se gaseste in tractul genital la 20% dintre femeile sanatoase, determinand deseori infectii / ureaplasma urealyticum(se transmite pe cale sexuala) determina uretrite la barbati, litiaza urinara la ambele sexe si infectii urinare la femei
3.Toxoplasmoza este produsa de un parazit care produce infectia la animale si oameni. Pisicile sunt singurele purtatoare vii ale parazitului.
Concluzia: Trebuie repetate toate analizele, pentru ca relatia sexuala exclusiva cu sotul nu e relevanta cand vorbim de toxoplasmoza sau mycoplasma pneumoniae.
Pe de alta parte sunt multe femei care au ramas insarcinate fara a face in prealabil aceste analize si ele au fost efectuate, la recomandarea medicului ginecolog, in primul trimestru de sarcina.
0
01-02-2013, ora 09:15
mariele
Nu este medic/terapeut
mariele
Mersi mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul