Resentimente fata de sot. Cum as putea trece peste?

25-05-2010
COD10
Nu este medic/terapeut
COD10
Buna ziua!
Eu si sotul meu suntem casatoriti de 3 ani si avem un copil de 2 ani. Dintotdeauna sotul meu a fost putin cam egoist si egocentrist. Numai ca in urma cu cateva luni tatal meu a fost diagnosticat cu cancer si a si murit intre timp. Dupa ce a fost diagnosticat, eu stateam destul de mult pe la parintii mei (dupa-amiaza), pentru a petrece cat timp mai aveam cu tata. In timpul asta sotul meu, care stia gravitatea situatiei si faptul ca eu eram foarte apropiata de tata, imi facea constant, aproape zilnic, observatie ca stau mai mult pe acolo. Cand l-am dus pe tata la tratament la Bucuresti si am stat cateva zile, acelasi scandal. Nu doar reprosuri, ci scandal in toata regula.
Eu nu l-am iertat pentru modul in care s-a purtat atunci si pentru faptul ca nu a fost deloc alaturi de mine si nici nu stiu cum as putea s-o fac. Simt ca nu pot sa vorbesc deloc cu el, oricum cand eu vorbesc el se uita la TV sau sta la calculator. Sunt si perioade, scurte, cand ne intelegem bine, dar de obicei, fara vreun motiv cu adevarat serios, el incepe sa tipe, iar asta ma scoate din minti si ma face sa ma port si eu rau cu el. Nu se pune problema violentei, nu ma simt traumatizata in niciun fel, dar parca nu il mai iubesc deloc.
As vrea sa-mi salvez casnicia, in special pentru cel mic, asa ca va rog din suflet sa-mi dati un sfat.
Va multumesc!
3 comentarii
0
26-05-2010, ora 18:02
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
buna..cu totii ne asteptam de la perechea noastra sa ne fie alaturi atunci cand ne e greu, mai ales cand e vorba de cineva drag noua.Personal imi este greu sa-ti dau un sfat, urasc chestiile astea cu indiferenta asta la partenerii de viata si casniciile astea care se consuma doar de dragul copiilor..., , , (.El se comporta cum vrea ca doar femeia nu-l lasa pt ca are copil)..numai bine iti doresc..
0
01-06-2010, ora 14:37
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Felul nostru de a ne comporta transmite nonverbal un anumit mesaj pe care nu il putem lansa in cuvinte. S-ar putea ca intreband un om ce vrea sa spuna comportandu-se intr-un anumit mod, uneori neplacut ptr. ceilati, nici el sa nu poata transpune in cuvinte ce vrea sa transmita sau ce isi doreste.
In general, atunci cand oamenii sunt impotriva unor lucruri care se intampla si a caror efect nu poate fi controlat, devin furiosi parca din senin, devin agitati sau tristi, se simt neputinciosi si frustrati dar nu pot exprima in cuvinte ce simt si din ce cauza.
Alteori, fara sa folosim cuvinte, transmitem celorlalti anumite mesaje pe care pretindem ca ceilalti sa le inteleaga si astfel ii responsabilizam sa treaca ei in locul nostru la actiune.
Desigur, nu avem capacitatea de a ghici intentiile si dorintele celor din jurul nostru, oricat de mult ne-am dori. Putem proiecta, interpreta, presupune, dar nu putem fi niciodata siguri de ce se afla in mintea celuilalt.
Ca o bucla paradoxala, asa ia nastere ruptura dintre noi.
Daca parca nu-l mai iubesti, de ce vrei sa-ti salvezi casnicia?
"In special ptr. cel mic" - este un raspuns logic.
Noi trebuie sa facem lucrurile in special ptr. noi ca sa ne simtim bine.

Psihoterapeut de familie si cuplu
Delia Ciobancan
0
03-06-2010, ora 16:15
kirta
Nu este medic/terapeut
kirta
Am aceeasi problema cu sotul meu. Sora mea a fost internata in spital o saptamana si ceva, a trebuit sa o vizitez zilnic, sotul ma intampina acasa iritat si cu chef de cearta, amintindu-mi ca-mi pun sora pe primul loc (ceea ce am evitat intotdeauna)!!!!!! Culmea este ca in cei 10 ani de casnicie, intotdeauna le-a dat dreptate parintilor lui, ne-am certat de nenumarate ori din cauza lor! Recent, ne-am certat din cauza modului in care am serbat ziua copilului nostru, pentru ca nu a tinut cont de dorinta mea sau de faptul ca trebuia sa stabilim impreuna, ci de felul in care au dorit parintii lui. Sint la limita!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul