resorbtie diabet insipid

01-06-2009
corina_catona@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
corina_catona@yahoo.com
Buna ziua, exista printre voi cineva care a suferit de diabet insipid cativa ani, dupa care s-a trezit ca acesta a disparut asa cum a aparut, adica brusc? Ei bine, ma numar printre norocosi, cu toate ca dupa cum evoluez nu as putea spune ca as fi chiar norocoasa. Ma adresez cu problema mea si unui medic endocrinolog, daca exista unul care sa analizeze aceste mesaje, asa ca incep cu inceputul. Am 43 de ani si de acum 4 ani, dupa 7 ani in care imi tineam consumul de apa sub control cu cate 1 picatura de Adiuretin la 12 ore, am fost diagnosticata ca fiind dpdv clinic sanatoasa. Diabetul meu insipid s-a resorbit. Medicul care m-a tinut sub observatie pe perioada cat am fost dependenta de Adiuretin mi-a repetat analizele de 3 ori pentru a fi sigur ca acestea sunt bune si nu interupe administrarea medicamentului nefondat. Mi-a spus atunci, acum 4 ani, ca in cel mult 3 luni, cand organismul se reface, voi intra in normal cu bautul apei. Nu s-a intamplat asa, motiv pentru care dupa 6 luni mi-am facut o programare la el pentru a vedea care poate fi cauza. M-a asigurat ca este doar o chestie psihica, urmand ca eu sa imi impun acest control al setei. Ma chinui de 4 ani sa nu mai beau 6-8 l de apa in 24 de ore. Intr-o luna am poate 2 sau 3 nopti, de obicei in perioada premestruala, in care nu beau apa la fiecare 2 ore. Bineinteles ca mi-am dat totul peste cap, nu mai pot dormi, daca dorm nu ma odihnesc, fireste, m-am ingrasat, dar sunt sigura ca daca mi-as intra in normal din cele 10 kg luate in plus as pierde mai bine de jumatate in cateva zile, mi-am dat peste cap orice regim alimentar pe care mi l-am impus. Pentru a mai scapa de surplusul de apa din organism iau cam de 3 ori pe saptamana cate o pastila de Nefrix. Sunt insa perioade in care iau acest medicament si saptamani intregi. Ce se intampla daca imi impun sa nu beau apa - la aproximativ 30 de minute incepe sa-mi scada puterea de concentrare, mainile si picioarele imi devin nesigure, pur si simplu nu mai am putere sa ridic ceva de jos, nu mai pot citi, nu mai pot tasta nimic pur si simplu nu imi mai controlez corpul, mi se usuca gura si daca vorbesc nu intelege nimeni nimic din ce spun. Mai rau este ca daca m-am abtinut o ora de la baut apa, beau apoi aproape un litru ca pe o inghititura. Trezitul la fiecare 2-3 ore, mersul la baie si apoi la frigider a devenit sportul meu preferat pe timpul noptii. Am uitat sa mentionez ca de teama ca mi se face sete, sau ca ar trebui sa urinez in timp ce fac dragoste, mai bine renunt la moment, ceea ce a inceput sa afecteze relatia cu jumtatea mea cea mai buna. Are intelegere pentru afectiunea mea, dar totul are si limite.
In concluzie - la 4ani de la diagnosticarea ca om sanatos eu continuu sa fiu un om bolnav pentru care se pare nu exista ca remediu decat efort si control psihic. Daca ati auzit pe cineva aflat in aceiasi situatie, daca imi puteti da un sfat, nu pot decat sa va raman datoare si sa va multumesc pentru sprijin. Iar daca exista un medic endocrinolog care sa incerce altceva decat doar nivelul meu de vointa cred ca nu i-as putea multumi suficient.
Doar pentru ca ati parcurs aceste randuri si mi-ati ascultat vaicareala si tot am pentru ce sa va multumesc.
Tuturor o zi minunata si multa, dar foarte multa sanatate.
1 comentarii
0
19-06-2009, ora 09:54
dorina27
Nu este medic/terapeut
dorina27
Sotul meu in anul 2006, a avut aceasta problema. De dimineata consuma continuu apa, noaptea dormea cu sticla cu apa, pe noptiera. Cantitatea de urina, era egala sau depasea consumul de apa. Din cite stiu eu. in diabetul insipid, apa nu este retinuta de organism, din potriva este evacuata si se produce dezhidratare. Reglare da; prin concentrare psihica(totul are legatura cu psihicul).
Senzatia de sete se poate regla(psihic), consumind apa, decite ori este nevoie dar, cantitati f. mici, doar udind putin gura. Nu i-sa prescris tratament dar, a fost acceptat de catre medicul endo. sa consume, produse naturale, dezintoxicare, si reglare glanda cu fildss off grens si aloe vera. Dar baza este psihicul.
Dvs. spuneti aici ca, retineti apa in organism. In diabet insipid, apa este evacuata in exces.
Mai bine va faceti toate analizele ex. determinari hormonale. dar, si transaminazele, senzatia de sete, poate sa o dea fiere si ficatul bolnav. dar, mai poate fi si probleme la rinichi. retinerea apei in organism poate fi de la aceste organe bolnave, in plus nu consumati alimente sarate. Sunt curioasa sa stiu ce teste va-u facut medicul dvs. de a ajuns la concluzia ca, aveti diabet insipid. Intrati pe google si cititi despre diabet insipid si veti vedea ca, nu astea sunt simtomele. Ca luati tr. pentru evacuarea lichidului nui nimic rau dar, celelalte medicamentele pot fi hepatotoxice, si daca diabetul nu este confirmat si aveti defapt probleme la ficat si rinichii, aveti toate sansele de a produce o autointoxicatie prin imbolnavirea ficatului sau si mai rau insuficienta renala. Cautati toate informatiile pe seteuri si nu pe forum. informati-va f. bine. si consultati un specialist si mai ales faceti-va toate analizele; sumar de urina antibiograma, pt. ficat, fiere; transaminazele facute si mergetila cu aceste analize la un internist, endocrinolog, psihiatru. Impreuna vor analiza, atit rezultatele analizelor cit sisimtomatologia dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.